ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Το τελευταίο εμπόδιο για Εμβιλά

France's Yann M'Vila meets journalists during a press conference at the Euro 2012 soccer championship in Donetsk, Ukraine, Saturday, June 16, 2012. (AP Photo/Laurent Cipriani)
France's Yann M'Vila meets journalists during a press conference at the Euro 2012 soccer championship in Donetsk, Ukraine, Saturday, June 16, 2012. (AP Photo/Laurent Cipriani) AP PHOTO/LAURENT CIPRIANI

Γιατί ο Μαρτίνς προτιμά Εμβιλά από Τιάγκο Σίλβα, η επιμονή για τον Γκάρι Ροντρίγκες, η πρόταση και η διαφορά με τη Ρίο Άβε για Ματέους Ρέις, τα δεδομένα για Λιβάι Γκαρσία, τα χασομέρια με Μπενφίκα για Σεμέδο.

Η αντίστροφη μέτρηση για τον... χιλιοτραγουδισμένο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας ξεκίνησε. Ο Πέδρο Μαρτίνς καταστρώνει τα τελικά του πλάνα, έχοντας καταλήξει σε Μπρούνο και Τοροσίδη για τα άκρα της άμυνας, ενώ όπως όλα δείχνουν στο αρχικό σχήμα θα βρίσκονται και οι τρεις διεθνείς (Φορτούνης, Μασούρας, Μπουχαλάκης). Από τη στιγμή που όπως ξεκαθάρισε και ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ Νίκος Γαβαλάς, επέστρεψαν έχοντας αποφύγει κακά συναπαντήματα με τον κορονοϊό.

Την ίδια ώρα είναι πολλά τα ανοικτά μεταγραφικά μέτωπα και το Sport24.grσας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις:

1. Γιαν Εμβιλά: Είναι γνωστό εδώ και μέρες ότι ανάμεσα στους "ερυθρόλευκους" και τον 30χρονο μέσο της Σεντ Ετιέν έχει επιτευχθεί προφορική συμφωνία και απομένει να βρεθεί η χρυσή τομή με την ομάδα του που φέρεται να ζητάει και χρήματα για να τον αποδεσμεύσει. Ποια είναι η αλήθεια; Το πρόβλημα δεν είναι το αν οι "στεφανουά" θα ζητήσουν ένα εκατομμύριο, μισό, ή… κανένα για να λύσουν τη συνεργασία, αλλά τα χρήματα που οφείλουν στον Εμβιλά σε μια σεζόν που όλοι οι σύλλογοι υπέστησαν χοντρές ζημιές λόγωcovid.Το να λυθεί μια συνεργασία δύο χρόνια πριν φτάσει στο φινάλε, επηρεάζει και τις δύο πλευρές. Ο Εμβιλά έχει ένα συμβόλαιο της τάξης των δύο εκατομμυρίων ευρώ ετησίως, άρα έχει λαμβάνειν άλλα 4 "χαρτιά", συν τα οφειλόμενα.

Ο Ολυμπιακός φέρεται να του προσφέρει τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με ετήσιες απολαβές 1,7 εκατ. ευρώ, άρα συνολικά θα τον αμείψει με 5,1 εκατομμύρια έως το καλοκαίρι του 2023. Κάτι που σημαίνει πως όταν τα βρει και με την ομάδα του στο τι θα πάρει, τι θα αφήσει, θα μπει στο αεροπλάνο με προορισμό τον Πειραιά.

Εδώ αξίζει να ανοίξουμε μια παρένθεση. Πριν από περίπου δύο εβδομάδες, οι “ερυθρόλευκοι” είχαν αποφασίσει να προχωρήσουν για την απόκτηση του Πορτογάλου Τιάγκο Σίλβα από τη Νότιγχαμ, όπως είχε αποκαλύψει τοSport24.gr.Πριν από μία εβδομάδα διαβάσατε για το πού κολλάει η συγκεκριμένη υπόθεση. Τα νεότερα αναφέρουν ότι ουσιαστικά ο Πέδρο Μαρτίνς, μετά και την απόκτηση του Πέπε, έκρινε ότι του ταιριάζει πιο πολύ ο Εμβιλά από τον Τιάγκο, ο οποίος είναι περισσότερο επιθετικό χαφ και λιγότερο αμυντικό, όπως ο Γάλλος διεθνής. Ο Πέπε θα πάει στο 8 και ο Εμβιλά στο 6. Ο Τιάγκο παίζει στο 8 και το 10. Τα δεδομένα σε μια μεταγραφική περίοδο αλλάζουν όχι από μέρα σε μέρα, αλλά ακόμη κι από ώρα σε ώρα. Αυτό το κεφάλαιο, πάντως, δεν έχει κλείσει οριστικά και υπό προϋποθέσεις μπορεί να ξανανοίξει...

2. Γκάρι Ροντρίγκες: Η υπόθεση του Ολλανδού εξτρέμ με καταγωγή από το πράσινο Ακρωτήρι παραμένει μπερδεμένη με πολλά… εκατομμύρια που αφορούν κυρίως τις απολαβές του ίδιου του ποδοσφαιριστή, αλλά ο Ολυμπιακός δεν κάνει πίσω. Κι αυτό συμβαίνει επειδή ο 29χρονος ακραίος αρέσει πολύ του Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος εκτιμά πως με την ταχύτητα, την ικανότητα στο “ένας με έναν” και τη φαντασία στο παιχνίδι του μπορεί να εξελιχθεί σε ιδανικό αντί-Ποντένσε.

Ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ που όταν ήρθε στην Ελλάδα από την Έλτσε αμειβόταν με... ψίχουλα (σ.σ. στο Δικέφαλο είχε υπογράψει με 350 χιλιάρικα τη χρονιά) τώρα παίρνει ένα καράβι λεφτά (πάνω από 2,5 ανά σεζόν). Για να πεισθεί, λοιπόν, θα χρειαστεί επιμονή, υπομονή και διάθεση για υπερβάσεις. Αν επιβεβαιωθεί, ωστόσο, ότι στο κόλπο μπήκε ξανά η Γαλατά η υπόθεση αυτόματα γίνεται πιο δύσκολη, αφού όπως είδαμε και στην περίπτωση του Ομάρ, του προτάθηκαν τα διπλά απ’ όσα του πρόσφεραν οι "ερυθρόλευκοι" (του προτάθηκε ένα εκατομμύριο το χρόνο και πήρε δύο, καθαρά, για τρία χρόνια).

3. Ματέους Ρέις: Με τον25χρονο Βραζιλιάνο της Ρίο Άβε, οι "ερυθρόλευκοι" προχώρησαν σε επίσημη πρόταση. Καλά ενημερωμένες πηγές υποστηρίζουν πως έφτασε στο 1,5 εκατομμύριο με τις απαιτήσεις των Πορτογάλων να φτάνουν στα 4! Γιατί; Επειδή προφανώς πληροφορήθηκαν ότι για τον Ζαϊντού που προτίμησε τελικά την Πόρτο, φεύγοντας από τη Σάντα Κλάρα, η διοίκηση του Ολυμπιακού είχε φτάσει την προσφορά της στα 3 εκατομμύριαplus. Ο 23χρονος Νιγηριανός μπακ, για την ιστορία, προορίζεται με τη φανέλα των “δράκων” για διάδοχος του Τέγιες που αναμένεται να πουληθεί με πάνω από 20 εκατ. ευρώ, σε όποιον πλειοδοτήσει.

Οι "ερυθρόλευκοι" παραμένουν δυνατά στο κόλπο για τον Ρέις, ο οποίος θεωρείται αξιόπιστο μπακ και ισορροπημένο σε άμυνα κι επίθεση, αλλά ακόμη άκρη με την ομάδα του δεν έχει βρεθεί και οι συζητήσεις συνεχίζονται…

4. Ρούμπεν Σεμέδο: Από χθες διαβάσατε ότι η Μπενφίκα θέλει να τον κλείσει το συντομότερο, ο ίδιος επιδιώκει μέσω του εκπροσώπου του κάτι ανάλογο, ενώ τοdealαναμένεται να κλείσει γύρω στα 10 εκατομμύρια συν δύο υπό μορφή μπόνους. Υπό άλλες συνθήκες ο Ολυμπιακός δεν θα το συζητούσε ούτε με αυτό το ποσό, αλλά με αρκετά περισσότερα, αλλά είναι γεγονός ότι οι… τρέλες του -κατά καιρούς και για διάφορους λόγους- έχουν ξεθωριάσει την καλή του -αγωνιστική- εικόνα. Είναι αλήθεια ότι ο μάνατζέρ του, Ουλίσε Σάντος, ο οποίος εκπροσωπεί και τον Πέπε, έμεινε περισσότερο στην Ελλάδα, προκειμένου να δρομολογήσει την ιστορία του 26χρονου στόπερ για τη Μπενφίκα κι αυτή η ιστορία θα τελειώσει, γρήγορα ή λίγο πιο αργά εκτός συγκλονιστικού απροόπτου.

5.Λιβάι Γκαρσία: Ο Ολυμπιακός την έχει εξετάσει προσεκτικά και σοβαρά την περίπτωση του22χρονου εξτρέμ της Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ και οι αρμόδιοι εκτιμούν πως μπορούν να τον αποκτήσουν με ένα ποσό γύρω στα 2-2,5 εκατ. ευρώ. Ο ακραίος από το Τρίνινταντ και Τομπάκο, ωστόσο, που για όσους τον ξέρουν είναι μπουκαδόρος στο στιλ του Βραζιλιάνου ζογκλέρ Ντάγκλας Κόστα της Γιουβέντους, δεν είναι αυτή τη στιγμή στην κορυφή της λίστας για τον εξτρέμ, αλλά τουλάχιστον δύο θέσεις πιο κάτω.Πέρυσι σε 33 ματς, πέτυχε 6 γκολ και μοίρασε τρεις ασίστ.

Υ.Γ.: Η Φορτούνα Ντίσελντορφ έχει καταθέσει πέντε (!) διαφορετικές προτάσεις στον Ολυμπιακό για δανεισμό του Κούτρη με οψιόν αγοράς για το ερχόμενο καλοκαίρι. Όλα αυτά τα "πακέτα", ωστόσο, δεν ξεπερνούν συνολικά τα 3 εκατομμύρια ευρώ και οι “ερυθρόλευκοι” εμφανίζονται ανένδοτοι ως τώρα, αν δεν πάρουν τουλάχιστον ένα παραπάνω. Κι αυτό το θέμα, πάντως, αναμένεται να κλείσει σύντομα, με τις πιο πολλές πιθανότητες να γέρνουν προς την ολοκλήρωση της μεταγραφής.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ