ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Το σταυρόλεξο του Μαρτίνς και η λύση Μασούρα

CHAMPIONS LEAGUE / ÏÓÖÐ - ÌÐÁÓÁÊÓÅ×ÉÑ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ÏÓÖÐ - ÌÐÁÓÁÊÓÅ×ÉÑ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Από Δευτέρα αρχίζει ο Πέδρο Μαρτίνς το μοντάρισμα της ενδεκάδας για τον τελικό. Οι σκέψεις του Πορτογάλου για τα άκρα και το κέντρο της άμυνας και η πολύ πιθανή έκπληξη.

Μόλις τρεις μέρες προπονήσεων συμπληρώνουν σήμερα οι "ερυθρόλευκοι". Το πρωί της Πέμπτης ήταν το δεύτερο ραντεβού, πριν από την προγραμματισμένη παρουσία στην κηδεία του Σάββα Θεοδωρίδη με τον Πέδρο Μαρτίνς αποφασισμένο να ανεβάσει σταδιακά ρυθμούς στην προπόνηση του Ολυμπιακού, καθώς την επόμενη Κυριακή (30/8) είναι προγραμματισμένος ο τελικός του Κυπέλλου, με τους δύο φιναλίστ υποχρεωμένους να αγωνιστούν με τους διαθέσιμους από τα περσινά ρόστερ.

Μετά (και) από αυτή την -το λιγότερο ανεξήγητη- απόφαση ο Πορτογάλος τεχνικός είναι υποχρεωμένος να βγάλει λαγούς από το καπέλο για να βρει αξιόπιστες λύσεις προκειμένου να γεμίσει τα άδεια άκρα της άμυνας. Χθες, διαβάσατε στο Sport24.gr για τον Βασίλη Τοροσίδη, ο οποίος συνεχίζει… μάχιμος μέχρι νεοτέρας και για όσα τον έχει ανάγκη η ομάδα.

Οι πρώτες σκέψεις είναι ο "Τόρο" να αγωνιστεί στον τελικό στο αριστερό άκρο, ελλείψει άλλης λύσης, ενώ για το δεξί ο 50χρονος κόουτς εξετάζει 2-3 ενδεχόμενα. Ένα από αυτά αναφέρει ως φαβορί για να γυρίσει πιο πίσω ο Ραντζέλοβιτς, ο οποίος λόγω ταχύτητας και δυνάμεων μπορεί να “βαφτιστεί” μπακ και να ανταποκριθεί στο μέτρο του δυνατού, έστω για ένα ματς…

Η δεύτερη σκέψη, αφορά έναν Έλληνα και διεθνή ποδοσφαιριστή. Πρόκειται για τον Γιώργο Μασούρα, ο οποίος μπορεί να αγωνίζεται συνήθως στα άκρα της επίθεσης, αλλά είναι πολύ συνεπής στο τακτικό σκέλος, ιδιαίτερα υπάκουος στα "θέλω" του προπονητή και ίσως πάρει τελικά το χρίσμα για το μεγάλο παιχνίδι με αντίπαλο την ΑΕΚ.

Το εναλλακτικό σενάριο ακούει στο όνομα Μαντί Καμαρά. Ο μέσος από τη Γουινέα είναι κορυφαίο πολυεργαλείο και δεν αποκλείεται να επιλεγεί τελικά για το δεξί άκρο της άμυνας, σε περίπτωση που ο κόουτς, ξεκινήσει με δίδυμο στον άξονα τους Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκη και τοποθετήσει μπροστά τους τον Κώστα Φορτούνη, με τον Βαλμπουενά αριστερά κι έναν από τους Μασούρα, Ραντζέλοβιτς δεξιά.

Το πλάνο και οι σχετικές δοκιμές θα δουλευτούν στο γήπεδο από το ξεκίνημα της προσεχούς εβδομάδας, οπότε ότι και να ειπωθεί αυτή τη στιγμή είναι τουλάχιστον πρόωρο. Το πιο πιθανό σενάριο, πάντως, τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι να παίξει ως δεξί μπακ ο Γιώργος Μασούρας, ο οποίος εκτός όλων των άλλων είναι και παίκτης “ειδικών αποστολών”.

Από 'κει και πέρα, το πρόβλημα του Ρούμπεν Σεμέδο με τον κορονοϊό, οδηγεί με ασφάλεια στο συμπέρασμα ότι στο κέντρο της άμυνας θα διατηρηθούν οι δύο Σενεγαλέζοι Μπα και Σισέ, όπως ακριβώς έγινε και στη ρεβάνς με τη Γουλβς, ενώ στην κορυφή της επίθεσης, η θέση είναι "καπαρωμένη" από τον Ελ Αραμπί με τον Χασάν να βρίσκεται στον πάγκο για καθε ενδεχόμενο.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ