ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Το σερί του Μπεργκ και ο ρόλος του Σεμέδο

ΦΙΛΙΚΟ / ΟΣΦΠ - ΝΟΤΙΓΧΑΜ ΦΟΡΕΣΤ  (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
ΦΙΛΙΚΟ / ΟΣΦΠ - ΝΟΤΙΓΧΑΜ ΦΟΡΕΣΤ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Μάρκους Μπεργκ έχει δύο γκολ σε δύο συμμετοχές στο "Γ. Καραϊσκάκης". Ο Ρούμπεν Σεμέδο θα κληθεί να "εξουδετερώσει" τον Σουηδό φορ, ο οποίος θα μπορούσε σήμερα να είναι συμπαίκτης του στον Ολυμπιακό.

Τη σημασία που έχει η αποψινή αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Κράσνονταρ για τα playoffs του Champions League, φυσικά και η ρεβάνς της Τρίτης (27/8), την έχουμε αναλύσει. Η συμμετοχή μιας ελληνικής ομάδας στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση συνιστά πολύ μεγάλη επιτυχία. Τούτη την εποχή, υπέρβαση αν θέλετε. Ο αγώνας κόντρα στους Ρώσους στο Φάληρο έχει ιδιαιτερότητες και η πιο σημαντική από όλες δεν είναι άλλη από αυτή που ακούει στο όνομα Μάρκους Μπεργκ. Ένας ποδοσφαιριστής που διεκδικήθηκε αυτό το καλοκαίρι από τους "ερυθρόλευκους", οι οποίοι θεώρησαν ότι είναι αυτός που θα δώσει λύση στο γκολ.

Ένας φορ που από το 2013 μέχρι και το καλοκαίρι του 2019 έβαλε 141 γκολ, τα 95 με τον Παναθηναϊκό και τα υπόλοιπα με τη φανέλα της Αλ Αΐν την τελευταία διετία. Με άλλα λόγια, 23,5 γκολ ανά σεζόν για τον 33χρονο πια Σουηδό, η σύζυγος του οποίου λάτρεψε την Ελλάδα, αλλά ο ίδιος προτίμησε την Κράσνονταρ. Όχι γιατί τα χρήματα που του έδινε ο Ολυμπιακός δεν ήταν αυτά που ήθελε. Το αντίθετο. Το "πράσινο" παρελθόν του ήταν αυτό που τον οδήγησε στην απόφαση να παίξει στη ρωσική ομάδα και να που τα έφερε έτσι η μοίρα, ώστε ο Σκανδιναβός να επιστρέψει στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", πάλι με πράσινη φανέλα, εκ νέου ως αντίπαλος του Ολυμπιακού.

CHAMPIONS LEAGUE / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΚΡΑΣΝΟΝΤΑΡ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΚΡΑΣΝΟΝΤΑΡ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Από την ημέρα που υπέγραψε στην Κράσνονταρ μέχρι σήμερα ο Μπεργκ, δεν έχει παίξει 90λεπτο. Κυρίως γιατί καθυστέρησε να ενσωματωθεί στη νέα του ομάδα και δεν είχε την απαραίτητη φυσική κατάσταση. Έχει κάνει πέντε συμμετοχές, στις οποίες αγωνίστηκε 17 λεπτά, 23 λεπτά, 25 λεπτά, 62 λεπτά και 73' λεπτά. Μόνο στα ευρωπαϊκά παιχνίδια με την Πόρτο ξεκίνησε ως βασικός, κάτι που αναμένεται να συμβεί και απόψε στο Φάληρο, ειδικά μετά τον τραυματισμό του Βραζιλιάνου Άρι.

ΜΟΝΟΜΑΧΙΑ "ΓΙΓΑΝΤΩΝ" ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

Είναι ιδιαίτερο αυτό που έχει καταφέρει στο "Γ. Καραϊσκάκης" ο Μπεργκ. Κατά την τετραετία που αγωνίστηκε στον Παναθηναϊκό, μόλις δύο φορές αγωνίστηκε στο γήπεδο του Ολυμπιακού. Και τις δύο φορές βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα. Αρχικά στις 02/03/14, στο 0-3 του "τριφυλλιού". Ο Σουηδός είχε γράψει προσωρινά το 0-2, ενώ κατέγραψε και ασίστ. Η δεύτερη φορά ήταν στις 13/03/16, όταν ο Ολυμπιακός είχε επικρατήσει 3-1, με τον Μπεργκ να ανοίγει το σκορ στο 3'.

Τρία χρόνια μετά ο υψηλόσωμος φορ επιστρέφει για να παίξει στο αρχικό σχήμα της Κράσνονταρ, έχοντας να αντιμετωπίσει έναν αμυντικό που μέχρι σήμερα εντυπωσιάζει. Ο Ρούμπεν Σεμέδο, τον οποίο ο Ολυμπιακός αγόρασε 4,5 εκατ. ευρώ από τη Βιγιαρεάλ, είναι αυτός που θα "πέσει" επάνω στον Σουηδό στις στατικές φάσεις. Ψηλότερος έστω για λίγο ο Πορτογάλος (1.89 - 1.84), θα επιχειρήσει να εξουδετερώσει στο ψηλό παιχνίδι τον ικανότατο στον αέρα Μπεργκ, ο οποίος φέτος δεν έχει καταφέρει να βάλει γκολ. Θέλοντας και μη, τα βλέμματα θα είναι σήμερα καρφωμένα στον Μπεργκ, σε ένα ιδιαίτερο παιχνίδι τόσο για τον ίδιο όσο και για τον Ολυμπιακό.

Από... κοντά στον Σουηδό και ο Γιασίν Μεριά (1.88), ο οποίος σε κάθε παιχνίδι εμφανίζεται βελτιωμένος, μια σταθερή αξία για την ομάδα του. Και κάτι τελευταίο που έχει μεγάλη σημασία. Κράσνονταρ δεν είναι μόνο ο Μπεργκ. Θα είναι λάθος δηλαδή αν οι "ερυθρόλευκοι" επικεντρωθούν στον Σουηδό, άσχετα ότι είναι παίκτης που μπορεί να απειλήσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ