ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Το πρώτο ερυθρόλευκο γκολ στο Champions League

Ολυμπιακός: Το πρώτο ερυθρόλευκο γκολ στο Champions League

Σαν σήμερα (17/9) το 1997, ο Ολυμπιακός νίκησε 1-0 την Πόρτο στο ΟΑΚΑ με υπέροχο γκολ στο 6' του Στέλιου Γιαννακόπουλου. Αυτό ήταν το πρώτο τέρμα των Πειραιωτών στο Champions League (VIDEO).

Ήταν η πρώτη φορά που ακούστηκε ο ύμνος του Champions League σε εντός έδρας αγώνα του Ολυμπιακού, ο οποίος έκανε την δική του πρεμιέρα στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, έχοντας κατακτήσει το πρωτάθλημα Ελλάδας την προηγούμενη χρονιά έπειτα από μια δεκαετία ανομβρίας.

Οι Πειραιώτες έδιναν τον παρθενικό τους αγώνα στην διοργανώση των αστεριών και το ΟΑΚΑ φόρεσε τα καλά του για να υποδεχτεί την ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς και την πολύ δυνατή (και σαφώς πιο έμπειρη) Πόρτο. Μεγάλο άγχος γιατί ήταν το πρώτο ματς, προσμονή, αγωνία και απίστευτη δίψα απ' όλους στο ερυθρόλευκο "στρατόπεδο".

Δεν ήταν, δα και λίγο πράγμα το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός θα έπαιζε στο Champions League και θα μετρούσε τις δυνάμεις του απέναντι σε κολοσσούς του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Σ' εκείνο το παιχνίδι έμελλε να πετύχει μια σπουδαία νίκη και ένα από τα ομορφότερα τέρματά του.

Ήταν ένα γκολ-σταθμός στην ευρωπαϊκή ιστορία του Ολυμπιακού, το οποίο συνδυάστηκε με τρεις βαθμούς και ντελίριο ενθουσιασμού από με 65.000 οπαδούς που δημιούργησαν μια ανεπανάληπτη ατμόσφαιρα στο Ολυμπιακό Στάδιο. Εκείνη η νίκη ήταν η μοναδική των "ερυθρολεύκων" στην φάση των ομίλων, για να ακολουθήσουν πολλές παραπάνω τα επόμενα χρόνια.

Ολυμπιακός: Το πρώτο ερυθρόλευκο γκολ στο Champions League

Το γκολ που χάρισε τη νίκη απέναντι στους "Δράκους", σημειώθηκε μόλις στο έκτο λεπτό με τον Στέλιο Γιαννακόπουλο, ο οποίος σε μια κόντρα του Ολυμπιακού, πήρε την μπάλα από τον Ίβιτς, είδε εκτός εστίας τον αντίπαλο γκολκίπερ, σούταρε από μακρινή απόσταση με το δεξί και σήκωσε όλο το ΟΑΚΑ στο πόδι. Ένα από τα 60 κορυφαία τέρματα στην ιστορία του θεσμού μέχρι το 2014, τουλάχιστον όπως τα είχε επιλέξει η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου.

"Ήταν μία μοναδική στιγμή, όχι μόνο για την ομορφιά του γκολ, αλλά και για το τι σήμαινε για την ομάδα γενικότερα. Ήταν το πρώτο μου παιχνίδι, το πρώτο μου γκολ στο θεσμό και μόλις είδα όλους αυτούς τους οπαδούς να παραληρούν στο ΟΑΚΑ, δεν μπορώ να σου περιγράψω με λέξεις αυτόν τον πλουραλισμό συναισθημάτων που ένιωσα. Ίσως η λέξη που προσεγγίζει εκείνη την στιγμή πιο πολύ είναι μία: ανατριχίλα", είχε πει τότε στο Sport24.gr ο Στέλιος Γιαννακόπουλος, ενώ σε ερώτηση για το πώς και σκέφτηκε να σουτάρει από τόσο μακρινή απόσταση, τόνισε χαρακτηριστικά:

"Σίγουρα η πρώτη μου σκέψη όταν ακούμπησα την μπάλα, ήταν να συνεχίσω την επίθεση σε μία πιο ορθολογική ανάπτυξη της ομάδας. Αλλά ο τρόπος που μου στρώθηκε η μπάλα, ήταν τόσο δελεαστικός, που δεν μπορούσα παρά να επιχειρήσω το σουτ. Είχα δει και τον αντίπαλο τερματοφύλακα να βρίσκεται εκτός θέσης και αυτός ήταν ένας ακόμη παράγοντας που συνέβαλε στο να κάνω το σουτ".

Champions Fantasy League τουρνουά στο Stoiximan.gr με εγγυημένο χρηματικό έπαθλο 100.000€! *(*Ισχυουν Όροι & Προϋποθέσεις. Αφορά το συνολικό ποσό επάθλων του τουρνουά.)

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ