ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ολυμπιακός: Το πρόγραμμα - φωτιά και το πλάνο... πυρόσβεσης του Μαρτίνς

Ολυμπιακός: Το πρόγραμμα - φωτιά και το πλάνο... πυρόσβεσης του Μαρτίνς

Η "κουτσουρεμένη" άδεια, το ραντεβού της Πρωτοχρονιάς στου Ρέντη, το πρόγραμμα - φωτιά που ο Πέδρο Μαρτίνς θέλει να "σβήσει" όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται και το τρίπτυχο που θα έχει τον ρόλο της... μάνικας.

Την Κυριακή οι παίκτες του Ολυμπιακού ακολούθησαν κανονικά το προπονητικό πρόγραμμα στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη και αμέσως μετά μπήκαν σε... λειτουργία άδειας. Η οποία είναι μικρότερη -χρονικά- από αυτή που συνήθιζαν να απολαμβάνουν τα τελευταία χρόνια οι ερυθρόλευκοι.

Ο Πέδρο Μαρτίνς άφησε ελεύθερους για έξι μέρες τους ποδοσφαιριστές του. Θεωρεί αυτό το διάστημα ικανό να βοηθήσει τους ερυθρόλευκους να αποφορτιστούν ψυχολογικά. Η αλήθεια είναι πως από το καλοκαίρι κιόλας, οι παίκτες του Ολυμπιακού ξεκίνησαν την προετοιμασία τους γνωρίζοντας ότι ήταν υποχρεωμένοι να λειτουργούν ευθύς εξ αρχής με σύντροφο την πίεση.

Γρήγορα έπρεπε να αποκτήσουν μια στοιχειώδη συνοχή, γρήγορα να βρουν ρυθμό για να μπουν στους ομίλους του Europa League περνώντας από τον σκόπελο των προκριματικών, να αποφύγουν όσο μπορούσαν τις "στραβές" στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος προκειμένου να παραμείνουν διεκδικητές του τίτλου με ρεαλιστικές πιθανότητες.

Και μέσα σε όλα αυτά να προσπαθούν καθημερινά να αποκτήσουν χημεία και αυτοματισμούς ως σύνολο, να δίνουν συχνά ματς ανά τρεις μέρες σε Ελλάδα και Ευρώπη, να αντιμετωπίζουν με ψυχραιμία τους -φυσιολογικούς για μια ολοκαίνουρια ομάδα 20 παικτών- αγωνιστικούς τριγμούς που προέκυπταν.

Η αλήθεια είναι λοιπόν πως σε αυτό το πρώτο μισό της σεζόν, οι παίκτες του Ολυμπιακού λειτουργούσαν μονίμως υπό πίεση. Και ο Μαρτίνς θέλει να τους δει να ξεκουράζονται ψυχολογικά, να αδειάσουν το μυαλό τους, να ξεφύγουν από την καθημερινότητα του τελευταίου εξαμήνου.

Την ίδια στιγμή όμως, ο Πορτογάλος τεχνικός δεν θέλει να βγουν εντελώς εκτός ρυθμού σωματικά, γιατί η διαδικασία της επαναφοράς τους θα απαιτήσει έξτρα χρόνο. Τον οποίο δεν έχουν στο Λιμάνι, καθώς μετά την έλευση του νέου χρόνου τους περιμένει ένας αγωνιστικός Γολγοθάς σε τρία μέτωπα.

ΤΡΙΑ ΣΕΡΙ ΕΚΤΟΣ, ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΝΤΕΡΜΠΙ!

Με την τύχη της 15ης αγωνιστικής να εκκρεμεί (συνεδριάζει την Παρασκευή 28/12 η Super League), ο Ολυμπιακός μπαίνει στη νέα χρονιά με παιχνίδι Κυπέλλου. Στις 8 Γενάρη (19:00) είναι προγραμματισμένη η αναμέτρηση με την Ξάνθη στα Πηγάδια, η πρώτη των ομάδων στην φάση των 16 της διοργάνωσης.

Για τους ερυθρόλευκους ακολουθούν οι εκτός έδρας αποστολές με Λεβαδειακό (13/1, 17:15) και ΠΑΣ Γιάννινα (19/1, 17:15) στο πρωτάθλημα, η κυπελλική ρεβάνς με την Ξάνθη μέσα στο τριήμερο 22, 23, 24 Ιανουαρίου (δεν έχει οριστεί ακόμη) και "καπάκι" τρίτο σερί εκτός έδρας παιχνίδι για την Super League, αυτό με τον Αστέρα στην Τρίπολη (27/1, 19:30)!

Στις 2 Φλεβάρη (19:30) ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Πανιώνιο στο "Γ. Καραϊσκάκης", πριν ανέβει στην Τούμπα για το crash test με τον ΠΑΟΚ στις 10/2 (19:30). Τέσσερις μέρες μετά (14/2) οι ερυθρόλευκοι φιλοξενούν την Ντινάμο Κιέβου για τους 32 του Europa League, ακολούθως κοντράρονται με την ΑΕΚ στο Φάληρο (δεν έχει οριστεί ακόμη το ντέρμπι, λογικά θα γίνει Κυριακή 17/2 αφού θα έχει προηγηθεί το ματς με την Ντινάμο στις 14/2) και χωρίς ανάσα πακετάρουν τις βαλίτσες τους για Ουκρανία και την ευρωπαϊκή ρεβάνς στις 21 του ίδιου μήνα.

Και όλα αυτά την στιγμή που παραμένει άγνωστο τι θα αποφασιστεί για την αναμέτρηση με την ΑΕΛ και πώς θα επηρεάσει όλο το πρόγραμμα. NOVA και ΕΡΤ δεν θέλουν εμβόλιμη και τα δύο επικρατέστερα σενάρια είναι τα εξής: ή το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει νωρίτερα, με την 15η αγωνιστική να διεξάγεται το τριήμερο 5,6,7 Ιανουαρίου (τότε ο Ολυμπιακός θα παίξει στις 5/1, αφού στις 8/1 αγωνίζεται με την Ξάνθη για το Κύπελλο) ή θα παραμείνει ως έχει η ημερομηνία επανέναρξης αλλά με αυτή να πραγματοποιείται με την 15η και όχι την 16η αγωνιστική.

Το δεύτερο σενάριο, αλλάζει τη σειρά των παιχνιδιών που θα δώσει ο Ολυμπιακός στις εγχώριες διοργανώσεις και μέχρι τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις. Με συνέπεια να αλλάζει και όλο το πρόγραμμα στο χρονοδιάγραμμα που έχει σχεδιάσει ο Πέδρο Μαρτίνς και οι συνεργάτες του.

SUPERLEAGUE / ÁÑÇÓ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: KOSTAS VILLA / MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÁÑÇÓ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: KOSTAS VILLA / MOTION TEAM) MOTIONTEAM

ΤΟ ΠΛΑΝΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ - ΦΩΤΙΑ

Σε κάθε περίπτωση, γίνεται αντιληπτό πως ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του ζόρια στην αυγή του 2019. Ένα πρόγραμμα - φωτιά το οποίο ο Πέδρο Μαρτίνς θέλει να "σβήσει" όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται. Και για τον Πορτογάλο τεχνικό τον ρόλο της... μάνικας θα παίξει το τρίπτυχο της σοβαρότητας/συγκέντρωσης/έντασης.

Με την επιστροφή τους από την εξαήμερη άδεια, οι Πειραιώτες θα μπουν σε διπλές προπονήσεις. Στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη θα πάνε και την Πρωτοχρονιά! Ο Μαρτίνς με αυτό τον τρόπο τους στέλνει το μήνυμα: η οικογένεια, οικογένεια. Η ξεκούραση, ξεκούραση. Αλλά και η ομάδα, ομάδα.

Με την απόφαση του αυτή ο 48χρονος προπονητής δείχνει πρώτος, πως ο Ολυμπιακός οφείλει να μπει απόλυτα σοβαρός και συγκεντρωμένος στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της νέας χρόνιας. Και πιστεύει πως η αντοχή/διάρκεια των παικτών του σε παιχνίδι υψηλής έντασης, μπορεί να αποδειχθεί ο πλέον καθοριστικός παράγοντας της επιτυχίας σε ένα διάστημα συνεχόμενων απαιτητικών αναμετρήσεων.

Μέσα από την έντονη δουλειά στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη και την καλύτερη δυνατή διαχείριση του ρόστερ, ο Μαρτίνς προσβλέπει στη διατήρηση της φρεσκάδας των παικτών του, που ταυτόχρονα θα φέρει και την λειτουργία τους σε σταθερά πολύ υψηλό τέμπο στο χορτάρι.

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ... ΕΞΠΡΕΣ

Πάνω στην ίδια λογική, ο τεχνικός του Ολυμπιακού θα ήθελε να τελειώνουν... σβέλτα οι κινήσεις της ομάδας στο χειμερινό μεταγραφικό παζάρι. Με σκοπό να έχει όσο πιο σύντομα γίνεται στα χέρια του την τελική μορφή του ρόστερ που θα βγάλει τη σεζόν.

Και η αλήθεια είναι ότι ο Πορτογάλος δεν είναι από τους προπονητές που "ψήνεται" για πολλές αλλαγές γενικότερα, πολύ περισσότερο όταν μιλάμε για τη μέση της σεζόν. Ο Μασούρας έχει ήδη αποκτηθεί και θα είναι διαθέσιμος από την 1η Γενάρη, ο Μαρτίνς πολύ θα ήθελε να συμβεί αυτό και με τον πολυαναμενόμενο σέντερ φορ που ψάχνουν στο Λιμάνι. Προκειμένου να τον ενσωματώσει και αυτόν άμεσα στα νέα δεδομένα.

Από εκεί και πέρα, ο Μαρτίνς δεν θα είχε κανένα απολύτως πρόβλημα στο ενδεχόμενο να μην προχωρήσει ο Ολυμπιακός σε άλλη προσθαφαίρεση στο ρόστερ. Ιδανικά, να μην παραχωρήσει η ομάδα κανέναν βασικό της ποδοσφαιριστή και να προχωρήσει στην απόκτηση κάποιου ακόμη μόνο αν πρόκειται για κάτι πραγματικά... σπέσιαλ.

Ο Πορτογάλος τεχνικός πιστεύει πολύ στη δουλειά των παικτών και των συνεργατών του, θεωρώντας πώς παράλληλα με τις βάσεις για το χτίσιμο μιας σπουδαίας ομάδας, υπάρχει ένα μείγμα ικανό να οδηγήσει τους ερυθρόλευκους σε μια επιτυχημένη σεζόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ο Χρήστος Θέος μίλησε στο Sport24.gr για το ντέρμπι που δεν θα ξεχάσει ποτέ
Κύπελλο Ελλάδος: Το πρόγραμμα των πρώτων ματς των "16"
Νάτχο: "Ολυμπιακός, η μεγαλύτερη ομάδα της καριέρας μου"
Μαζουακού: "Μερικές ομάδες στην Ελλάδα έχουν ηλίθιους οπαδούς"
Μπορντό: Θέλει τον Ζντίελαρ από την Παρτίζαν
Λούκα Μιλιβόγεβιτς: Με πέναλτι τα 13 από τα 17 του γκολ στην Κρίσταλ Πάλας
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ