ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Το ποδόσφαιρο μετά τον κορονοϊό θα κρίνει και του Σα

Ολυμπιακός: Το ποδόσφαιρο μετά τον κορονοϊό θα κρίνει και του Σα

Το όνομα του Ζοσέ Σα ακούγεται τον τελευταίο καιρό για αρκετές ομάδες. Ο κορονοϊός ωστόσο αλλάζει τα οικονομικά δεδομένα σε όλο τον κόσμο, ενώ ο Ολυμπιακός δεν πρόκειται να ξεπουλήσει.

Τις τελευταίες ημέρες, αν δει κανείς τα δημοσιεύματα στο εξωτερικό, παρατηρεί ότι το όνομα του Ζοσέ Σα παίζει για αρκετές ομάδες. Είτε είναι στην Ισπανία όπως η Μπέτις, είτε στην Αγγλία, όπως π.χ. η Γουέστ Χαμ, αλλά και η Κρίσταλ Πάλας.

Ο Σα, έχει βάλει στο βιογραφικό του δύο χρονιές με πολλά ματς, σταθερότητα και κάτι ακόμη. Το γεγονός ότι ο Φερνάντο Σάντος τον έχει στην τριάδα των πορτιέρο της εθνικής Πορτογαλίας. Του αλλάζει status αυτό, όπως και να ‘χει. Όταν δε ο Ολυμπιακός προχωράει στην Ευρώπη και ο Σα έχει καλά ματς να επιδείξει εκεί, όλα φαίνονται να γίνονται πιο εύκολα.

Ο Ζόρζε Μέντες παίκτη στην Αγγλία (και όχι μόνο φυσικά), περνάει για… πλάκα. Το παράδειγμα του Ποντένσε είναι το τελευταίο και το πιο τρανό. Το θέμα του Σα, όμως, δεν θα είναι τόσο εύκολο. Από τη μία, δεν μπορεί να φτάσει σε τέτοια νούμερα μια πώλησή του. Κοντά δηλαδή στα 20 εκατομμύρια ευρώ. Ο Σα μπορεί να αρέσει, αλλά το ποδόσφαιρο μετά τον κορονοϊό, θα κρίνει τι θα γίνει.

Αγγλικές ομάδες θα αναθεωρήσουν τα πλάνα τους. Ήδη δημοσιεύματα μιλούν για μειώσεις του ύψους ακόμη και 50%, ωστόσο ένα ποσοστό της τάξης του 20-25% δείχνει το πιο πιθανό αυτή τη στιγμή. Αυτόματα, θα επηρεάσει και τα χρήματα που θα δίνει μια ομάδα. Βέβαια, στην περίπτωση του Σα, αν ο Ολυμπιακός αποφασίσει να πει το "ναι", όπως και να ‘χει η ομάδα κερδισμένη θα είναι. Δεν θα… ξεπουλήσει, αυτό δεν θα αλλάξει. Δεν το κάνει ο Ολυμπιακός, ειδικά για το βασικό του τερματοφύλακα.

Ο Πορτογάλος τερματοφύλακας δείχνει ικανοποιημένος στην Ελλάδα. Με την οικογένειά του, περνάει καλά, φανέλα στο σπίτι έχει. Δεν ήταν αντίθετος στο βήμα παραπάνω, να πάει δηλαδή σε ένα πρωτάθλημα όπως το αγγλικό.

Οι Ισπανοί πριν λίγο καιρό, έγραφαν πως δεν πρόκειται να αφήσει τον Ολυμπιακό για να πάει σε μια ισπανική ομάδα που δεν θα παίζει στην Ευρώπη. Και γιατί γνωρίζει πως εκεί θα είναι άλλοι οι οικονομικοί όροι. Ακόμη και σε ένα μεταμορφωμένο οικονομικά ποδόσφαιρο, η Premier League είναι αλλιώς. Αυτό, το έχουν βιώσει όλοι, ακόμη και παίκτες που δεν έπιασαν. Όπως ο Ρομπέρτο, τερματοφύλακας επίσης. Δεν πάμε στο μεγάλο παράδειγμα του Μιλιβόγεβιτς που έγινε και αρχηγός της Κρίσταλ Πάλας, κάνοντας δύο εξαιρετικά συμβόλαια εκεί.

Το θέμα βασικά, είναι τι θα θέλει ο Σα. Αν δώσει το "οκ", ο Μέντεζ ομάδα θα φέρει. Αυτό είναι το σίγουρο. Απλά δεν είναι εύκολο για τον Ολυμπιακό να πει το "ναι", αν η πρόταση δεν είναι δυνατή. Και με τα νέα δεδομένα, κανείς δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά αυτή τη στιγμή. Θα είναι κάτι που θα απασχολήσει βέβαια τους "ερυθρόλευκους" το επόμενο διάστημα. Λογικό, για τον βασικό τους τερματοφύλακα γίνεται η όλη κουβέντα άλλωστε…

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ