ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Το πλάνο της ανανέωσης του Μπα

Ολυμπιακός: Το πλάνο της ανανέωσης του Μπα

Ο Ολυμπιακός έχει αποδείξει ότι επιβραβεύει αυτούς που δουλεύουν και ξεχωρίζουν μέσα από την παρουσία τους στο γήπεδο, γι' αυτό και αργά ή γρήγορα ο Ουσεϊνού Μπα θα κληθεί να υπογράψει νέο συμβόλαιο.

Στα τέλη Δεκεμβρίου 2018 ο Ουσεϊνού Μπα ήρθε στην Ελλάδα. Πέρασε από ιατρικές εξετάσεις και υπέγραψε στον Ολυμπιακό μέχρι το 2023. Παρέμεινε δανεικός στην Αζαξιό, η οποία έβαλε στα ταμεία της 500.000 ευρώ για την πώλησή του.

Το περασμένο καλοκαίρι ο Σενεγαλέζος ενσωματώθηκε στην προετοιμασία των "ερυθρόλευκων" και ξεκίνησε το ταξίδι του στη σπουδαιότερη ομάδα που έχει αγωνιστεί μέχρι σήμερα στην καριέρα του. Σε ηλικία 24 ετών, αλλά με δίχως ιδιαίτερη πείρα σε τόσο υψηλό επίπεδο, ο Αφρικανός ήρθε για να μάθει, να ζήσει παραστάσεις και να μπορέσει σε βάθος χρόνου να αποτελέσει μια σημαντική επιλογή για τον Ολυμπιακό.

Αυτό που έκανε τελικά, όμως, ξεπέρασε τις προσδοκίες και των πιο αισιόδοξων. Ο υψηλόσωμος κεντρικός αμυντικός έδειξε αξιοθαύμαστη ωριμότητα σε όλα τα παιχνίδια στα οποία τον χρησιμοποίησε ο Πέδρο Μαρτίνς. Και όπως το συνηθίζει ο Πορτογάλος με τα νέα αποκτήματα, δεν είχε καμία διάθεση να του δώσει άμεσα χρόνο συμμετοχής σε επίσημα παιχνίδια. Το έκανε στις 23 Ιουλίου κόντρα στην Πλζεν, διότι δεν είχε άλλη επιλογή μετά τον τραυματισμό του Παπαδόπουλου.

Είναι χαρακτηριστικό πως δεν τον έβαλε σε κανένα από τα υπόλοιπα ματς των προκριματικών του Champions League, ούτε σε κάποιο από τα έξι των ομίλων. Έμεινε εκτός στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος και η δεύτερη συμμετοχή του με τα "ερυθρόλευκα" καταγράφηκε στις 28 Σεπτεμβρίου με τη Λαμία στο πρωτάθλημα. Ακολούθησαν άλλα οκτώ παιχνίδια στα οποία είτε έμεινε εκτός αποστολής, είτε στον πάγκο.

Και από Δεκέμβρη, η καθιέρωση. Τα διαδοχικά 90λεπτα και η μεγάλη πίστη που του έδειξε ο προπονητής. Το προηγούμενο διάστημα δούλεψε, έσκυψε το κεφάλι και κατανόησε όλα όσα έπρεπε να κάνει στην πορεία. Ήταν τέτοια η βελτίωσή του, που μονιμοποιήθηκε στο κέντρο των μετόπισθεν, παίζοντας είτε με τον Ρούμπεν Σεμέδο, είτε με τον συμπατριώτη του Παπ Σισέ. Απέφευγε τα λάθη, ενέπνεε σιγουριά και παιχνίδι με παιχνίδι ήταν όλο και καλύτερος. Μέχρι και πριν διακοπούν οι αγώνες λόγω κορονοϊού, ο υψηλόσωμος (1.92) στόπερ είχε πιάσει πολύ υψηλά στάνταρ απόδοσης. Στα δύο παιχνίδια με την Άρσεναλ και με τη Γουλβς έστρεψε πάνω του τα βλέμματα . Δεν είναι τυχαίο που ακολούθησε τόσο μεγάλος ντόρος γύρω από το όνομά του (Άρσεναλ, Λίβερπουλ κ.α.).

Ο Μπα κατάφερε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να κερδίσει την εμπιστοσύνη προπονητικού επιτελείου και διοίκησης. Κέρδισε με το σπαθί του θέση βασικού και θεωρείται πως είναι θέμα χρόνου να τον φωνάξει η ΠΑΕ για του ανανεώσει το συμβόλαιο. Ήταν απολύτως λογικό να μην υπογράψει πλουσιοπάροχο συμβόλαιο στην αρχή, αλλά με την παρουσία του σε Ελλάδα και Ευρώπη θα κερδίσει ένα νέο συμβόλαιο με σαφέστατα καλύτερα αποδοχές.

Κάτι ανάλογο είχε κάνει ο Ολυμπιακός και με τον Μαντί Καμαρά. Ο χαφ από τη Γουϊνέα είχε υπογράψει με λίγα και αργότερα κέρδισε πολλά περισσότερα επειδή έδειξε ότι τα αξίζει. Η διοίκηση των "ερυθρόλευκων" έχει αποδείξει ότι γνωρίζει πώς να επιβραβεύει αυτούς που δουλεύουν και ξεχωρίζουν, αυτούς που εντός και εκτός γηπέδου είναι παράδειγμα.

Μια τέτοια περίπτωση είναι και ο Ουσεϊνού Μπα. Αργά ή γρήγορα λοιπόν, αυτή η εκκρεμότητα θα διευθετηθεί ανάμεσα στις άλλες που έχει μπροστά της η ηγεσία των "ερυθρόλευκων", ενόψει και του "καυτού" καλοκαιριού με τόσους παίκτες στη... βιτρίνα.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ