ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Το παράπονο του Γιαννιώτη

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ από το περιβάλλον του Ανδρέα Γιαννιώτη. Τι τον "εμποδίζει" να υπογράψει το νέο συμβόλαιο, τι σκέφτεται για την "επόμενη μέρα".

Σε πολύ κόσμο προκάλεσε εντύπωση η απόφαση της διοίκησης του Ολυμπιακού να βάλει –ξαφνικά- στο περιθώριο τον Ανδρέα Γιαννιώτη. Κάποιοι άλλοι, ωστόσο, περισσότερο υποψιασμένοι, είχαν διαβλέψει καιρό τώρα ότι βαδίζουμε προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο 26χρονος κίπερ δεν έχει αποδεχθεί την πρόταση ανανέωσης που του έχει καταθέσει η ΠΑΕ. Αίσθηση των αρμοδίων του συλλόγου είναι ότι το τρενάρει επειδή επιθυμεί να αποχωρήσει ως ελεύθερος στο τέλος της περιόδου. Κάπως έτσι τα πράγματα οδηγήθηκαν στα άκρα.

ΣΧΕΣΗ (ΣΤ)ΟΡΓΗΣ

Μια σχέση στοργής στο ξεκίνημα της περιόδου και όχι μόνο, εξελίχθηκε σε σχέση οργής, όπως προκύπτει και από την τοποθέτηση του διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ, Κώστα Καραπαπά, ο οποίος μετέφερε την ενόχληση της διοίκησης προς τον διεθνή κίπερ. Παράπονα, ωστόσο, ή έστω απορίες υπάρχουν κι από την άλλη πλευρά, άσχετα εάν –μέχρι στιγμής τουλάχιστον- δεν έχουν εκφραστεί δημόσια από αρμόδια χείλη.

Ποια είναι αυτά; Το Sport24.gr συγκέντρωσε το σχετικό ρεπορτάζ και το παρουσιάζει με όλες τις λεπτομέρειες. Με την υποσημείωση πως ο Ανδρέας Γιαννιώτης και οι δικοί του άνθρωποι, όχι μόνο αιφνιδιάστηκαν από την απόφαση της ΠΑΕ, αλλά δεν πιστεύουν ότι αυτή η συνεργασία θα φτάσει σε άδοξο τέλος, παρά την άσχημη τροπή που έχει πάρει η ιστορία το τελευταίο διάστημα.

Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΑ

Σύμφωνα με ανθρώπους που κινούνται στο περιβάλλον του υψηλόσωμου πορτιέρε και γνωρίζουν όλες τις λεπτομέρειες, το βασικό παράπονο του Γιαννιώτη είναι ότι ξαφνικά από βασικός βρέθηκε στο... ψυγείο και δεν ξαναβγήκε. Σε αντίθεση δηλαδή με τον Ζοσέ Ζα, ο οποίος ακόμη κι όταν δεν ήταν βασικός, έπαιρνε συμμετοχές σε ευρωπαϊκά ματς, αλλά και στο Κύπελλο, ήταν δηλαδή ενεργός στο rotation, ο Ανδρέας από τότε που βγήκε από την ενδεκάδα (σ.σ. από το ματς με τον ΟΦΗ στις 21 Οκτώβρη) δεν αγωνίστηκε ξανά ούτε λεπτό.

Θεωρούν ότι αν ο προπονητής, Πέδρο Μαρτίνς, τον οποίο ο Γιαννιώτης σέβεται κι εκτιμά, χωρίς ποτέ να δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα με τη συμπεριφορά του, είχε συμπεριφερθεί με τα ίδια κριτήρια, θα του είχε δώσει έστω άλλη μία ευκαιρία, ώστε να τον κρατήσει ζεστό.

Με άλλα λόγια, το πρόβλημά του, όπως τουλάχιστον εκτιμά το περιβάλλον του, δεν είναι να του δοθούν δεσμεύσεις ότι θα είναι μονίμως βασικός, επειδή ξέρει ότι αυτό μπορεί να το υποσχεθεί μόνο ο... καθρέφτης του γηπέδου. Θέλει, ωστόσο, να νιώθει απαραίτητος, χρήσιμος κι ενεργός, κάτι που δεν νιώθει εδώ και περίπου ενάμιση μήνα, παρότι πήρε συμμετοχή και στο ματς Κυπέλλου με την Παναχαϊκή στην Πάτρα την 1η του Νοέμβρη.

ΕΠΑΙΞΕ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ...

Μια άλλη παράμετρος, έχει να κάνει με το πότε έγινε η αλλαγή τερματοφύλακα. Ο Γιαννιώτης, σύμφωνα με τους δικούς του ανθρώπους, ανταποκρίθηκε με επιτυχία στο πολύ δύσκολο κομμάτι των δύο-τριών πρώτων μηνών, στο οποίο είναι λογικό μια ομάδα με τόσα νέα πρόσωπα, καινούργιο κόουτς κι αλλαγή φιλοσοφίας, να ψάχνει σωστή ισορροπία και χημεία. Μόλις αυτό άρχισε να συμβαίνει, ο ίδιος βγήκε από την ενδεκάδα και δεν ξαναμπήκε.

Και για όσους υποστηρίζουν ότι έφταιγε στο γκολ με τον ΠΑΟΚ που όντως φέρει τη σημαντικότερη ευθύνη, η απορία από την πλευρά του είναι η εξής: «Γιατί τότε στηρίχθηκε και ξανάπαιξε στο ντέρμπι με την ΑΕΚ που είχε πολύ καλή απόδοση, αλλά το τελευταίο διάστημα δεν έχει πάρει ούτε μία συμμετοχή;».

«ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ»

Αναφορικά με τη σχέση που υπάρχει με τον Ολυμπιακό η πλευρά Γιαννιώτη είναι κατηγορηματική: «Ο Ανδρέας ουδέποτε έπαψε να σέβεται και να εκτιμά τον Ολυμπιακό. Αναγνωρίζει όλα όσα του έχει προσφέρει ο σύλλογος και με το παραπάνω. Όσες φορές του ζητήθηκε να πάει δανεικός πήγε χωρίς αντίρρηση. Και μιλάμε για τέσσερις δανεισμούς. Μέσα από αυτή τη διαδικασία, δούλεψε σκληρά, ωρίμασε και περίμενε την ευκαιρία της καθιέρωσης. Τα δύο τελευταία χρόνια, αναδείχθηκε κορυφαίος κίπερ με τις ψήφους των ποδοσφαιριστών. Μέσα από την προσπάθεια πέρυσι με τον Ατρόμητο, έφτασε μέχρι την Εθνική Ανδρών».

Για την καλοκαιρινή επιστροφή του και το τι περίμενε να συμβεί, οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν: «Όταν του ζητήθηκε να επιστρέψει, υπήρξε η διαβεβαίωση ότι θα στηριχθεί το project. Στηρίχθηκε για ένα διάστημα, τα πήγε καλά, κατά γενική ομολογία, αλλά από ένα σημείο και μετά εξαφανίστηκε. Δεν είναι μόνο ότι έχασε τη θέση του στην ενδεκάδα...».

ΤΖΟΛΕ - ΝΙΝΙΑΔΗΣ

Για τους εκπροσώπους του Τζόρτζεβιτς και Νινιάδη, δύο πρώην «ερυθρόλευκους» που έχουν γράψει ιστορία με τη φανέλα του συλλόγου και διατηρούν διαχρονικά καλές σχέσεις με την Πλατεία Αλεξάνδρας, οι ίδιοι άνθρωποι μας μετέφεραν: «Βρίσκονται σε δύσκολη θέση, αλλά επιδιώκουν να χειριστούν ψύχραιμα το θέμα. Έχουν αποδείξει τι σημαίνει για τους ίδιους ο Ολυμπιακός, εδώ και πάνω από 20 χρόνια. Οφείλουν, όμως, να προασπίσουν και το συμφέρουν του πελάτη τους. Ανάλογο ζήτημα αντιμετωπίζουν και με τον ΠΑΟΚ λόγω Σιαμπάνη, αλλά εδώ μιλάμε για μια ανοικτή διαπραγμάτευση. Πολλές φορές τέτοιου είδους διαπραγματεύσεις θέλουν χρόνο, κουβέντα, υπομονή, υποχωρήσεις. Και για εκείνους ήταν ξαφνική η απόφαση του Ολυμπιακού να θέσει τον Ανδρέα στο περιθώριο, αφού είχαν κι έχουν όλη την καλή διάθεση να καθίσουν ξανά στο τραπέζι...».

Σε ό,τι αφορά το οικονομικό σκέλος, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι συμφωνία δεν είχε προκύψει, ούτε σε προφορικό επίπεδο, αλλά οι διαφορές δεν ήταν τέτοιες που θα την απέτρεπαν. Το αντίθετο...

Εν ολίγοις, η πλευρά Γιαννιώτη είναι αποφασισμένη να κρατήσει τη μπάλα χαμηλά και να περιμένει την επόμενη κίνηση από πλευράς Ολυμπιακού με κάθε καλή διάθεση για κουβέντα και πιθανή συμφωνία, χωρίς να αποκλείεται και το διαζύγιο, το οποίο, όμως, επιθυμούν, αν έρθει, να έρθει «βελούδινα».

«ΚΑΜΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ»

Για το ενδιαφέρον που φέρεται να έχει προκαλέσει σε ομάδες του εξωτερικού ο Σερραίος τερματοφύλακας, η πλευρά του σημειώνει πως «είναι λογικό να τον έχουν κοιτάξει από το εξωτερικό, αλλά δεν έχει γίνει καμία κουβέντα επί της ουσίας από τη στιγμή που γίνεται κουβέντα ανανέωσης με τον Ολυμπιακό. Ούτε πρόταση, ούτε διαπραγμάτευση, ούτε τίποτα, πριν καταλήξουμε με τον Ολυμπιακό».

Για όλα όσα προαναφέρθηκαν, είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχουν απαντήσεις και από την πλευρά της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Το γενικό συμπέρασμα μπορεί να δημοσιοποιήθηκε από τον Κ. Καραπαπά, αλλά σε μια διαπραγμάτευση όλα είναι εντός παιχνιδιού, μέχρι το σφύριγμα της λήξης. Μέχρι τότε, αργά ή γρήγορα, θα υπάρξουν κι άλλα «επεισόδια». Απομένει να μάθουμε αν θα βρεθεί και η σωστή φόρμουλα που θα προκαλέσει happy end ή θα πέσουν οριστικά τίτλοι τέλους σε μια ιστορία που ξεκίνησε στις 5 Ιουλίου του 2012...

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ