ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Το "πακέτο" που θέλει ο ΑΠΟΕΛ για Ιωάννου - Τάμαρι

Ολυμπιακός: Το "πακέτο" που θέλει ο ΑΠΟΕΛ για Ιωάννου - Τάμαρι

Το Sport24.gr αναλύει τις περιπτώσεις ΜούσαΑλ Τάμαρι - Νικόλα Ιωάννου που ήρθαν στο προσκήνιο για τον Ολυμπιακό. Τα χρήματα που θέλει ο ΑΠΟΕΛ, η Νότιγχαμ Φόρεστ και οι σχέσεις των "ερυθρόλευκων" με την κυπριακή ομάδα.

Τα τελευταία 24ωρα ήρθαν στο προσκήνιο δύο περιπτώσεις ποδοσφαιριστών για τον Ολυμπιακό. Του ΜούσαΑλ Τάμαρι (φωτ.) και του Νικόλα Ιωάννου. Ο πρώτος είναι ο 23χρονος Ιορδανός εξτρέμ και ο δεύτερος ο 24χρονος Κύπριος αριστερός μπακ και στόπερ. Το Sport24.gr αναλύει τι ισχύει για κάθε περίπτωση, τα χρήματα που θέλει η ομάδα της Κύπρου για να τους δώσει πακέτο και ο ρόλος της Νότιγχαμ Φόρεστ.

ΑΛ ΤΑΜΑΡΙ

Το Sport24.gr σας είχε ενημερώσει την 1η Απριλίου 2019 ότι άνθρωπος του Ολυμπιακού βρέθηκε στην Κύπρο για να τσεκάρει τον Μούσα Ελ Τάμαρι, τον Ιορδανό που γεννήθηκε στις 10 Ιουνίου 1997. Έχει ύψος 1.76 και αγωνίζεται ως εξτρέμ, κυρίως δεξιά αν κι αριστεροπόδαρος. Πρόκειται για έναν από τους ποιοτικότερους ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ και φέτος εχει κάνει 34 συμμετοχές, με τρία γκολ και εννέα ασίστ.

Το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το 2021 και η διοίκηση τού έχει κάνει πρόταση επέκτασης της συμβολαίου του μέχρι το 2022. Απάντηση δεν έχει δώσει και φημολογείται πως του έχει δοθεί διορία να απαντήσει μέχρι τη Δευτέρα (6/7). Ο διεθνής εξτρέμ, που προέρχεται από φτωχική οικογένεια και εκπροσωπείται από τον πατέρα του, έχει συμβόλαιο 180.000 ευρώ ετησίως. Ο Ολυμπιακός είναι γνωστό ότι αναζητά εξτρέμ και εδώ και μήνες είναι δεκάδες τα ονόματα που έχουν γραφτεί ότι απασχολούν τους πρωταθλητές. Επισήμως από τον ΑΠΟΕΛ, ωστόσο, τονίζεται ότι "δεν έχουμε μιλήσει με τον Ολυμπιακό για τον Τάμαρι".

ΝΙΚΟΛΑΣ ΙΩΑΝΝΟΥ

Γεννημένος στις 10 Νοεμβρίου 1995, έχει ύψος 1,83 και είναι 19 φορές διεθνής με την εθνική Κύπρου. Με την ίδια ευκολία που αγωνίζεται ως αριστερός μπακ παίζει και ως στόπερ. Φέτος μάλιστα τα περισσότερα παιχνίδια με τον ΑΠΟΕΛ τα έχει κάνει ως αριστερός μπακ. Φέτος μετρά 33 συμμετοχές και μαζί με τον Αλ Τάμαρι συνιστούν δύο από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας. Το δικό του συμβόλαιο ξεπερνά τις 200.000 ευρώ.

Ο Ολυμπιακός αυτή τη στιγμή είναι "γεμάτος" στο κέντρο της άμυνας. Για αριστερό ακραίο αμυντικό θα κινηθεί στην περίπτωση που πουληθεί ο Κώστας Τσιμίκας. Θα πρέπει βέβαια να σημειωθεί ότι για τον Κύπριο έντονο ενδιαφέρον έδειξε η Νότιγχαμ Φόρεστ και όχι ο Ολυμπιακός. Σύμφωνα με πληροφορίες από την μεγαλόνησο, μάλιστα, η αγγλική ομάδα ιδιοκτησίας Μαρινάκη έκανε πρόταση 600.000 ευρώ. Επίσης, το δίδυμο Μοντεστό - Ανιγκό φέρεται να βρέθηκε στην Κύπρο για να τσεκάρει τον ποδοσφαιριστή, έχοντας "μάτια" και για τον Αλ Τάμαρι.

ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΖΗΤΑ Ο ΑΠΟΕΛ

Ο ΑΠΟΕΛ θέλει να διατηρήσει και τους δύο ποδοσφαιριστές στο ρόστερ του. Ενδεχόμενη απώλειά τους είναι σίγουρο πώς θα τον αποδυναμώσει σε πολύ μεγάλο βαθμό. Αν, βέβαια, οι προτάσεις είναι οικονομικά συμφέρουσες, είναι βέβαιο πως δεν θα τις απορρίψουν. Ο κυπριακός σύλλογος θα απαντούσε θετικά με ένα ποσό που θα κυμαίνεται από 3,5 έως 4,5 εκατ. ευρώ και για τους δύο. Πόσο εφικτό είναι να τους έρθει ένα τέτοιο ποσό; Δύσκολο. Όχι απίθανο, αλλά όχι και το πλέον πιθανό σενάριο.

ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΑΠΟΕΛ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Είναι γνωστό ότι ο Ολυμπιακός προσπάθησε το 2017 να πάρει τον Πιέρο Σωτηρίου από τον ΑΠΟΕΛ, αλλά ο Κύπριος στράικερ πουλήθηκε στην Κοπεγχάγη. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ψυχρανθούν σε μεγάλο βαθμό οι σχέσεις των δύο ομάδων και το ερώτημα είναι αν αυτές αποκαταστάθηκαν. Διαφορετικά, πώς έχουν έρθει στην επικαιρότητα τα δημοσιεύματα που θέλουν τους "ερυθρόλευκους" να κινούνται για τους δύο παίκτες του ΑΠΟΕΛ;

Αυτό που προκύπτει είναι το τελευταίο διάστημα οι διοικήσεις των δύο ομάδων επικοινωνούν και μάλιστα οι σχέσεις τους έχουν αποκατασταθεί. Είναι χαρακτηριστική η τοποθέτηση που έκανε ο διευθυντής επικοινωνίας του ΑΠΟΕΛ, Νεκτάριος Πετεβίνος: "Δεν ισχύει ότι ψυχράθηκαν οι σχέσεις μας. Από το 2017 και με την περίπτωση του Πιέρου, έχουμε μιλήσει πάρα πολλές φορές με τον Ολυμπιακό. Δεν στέκει, δεν υπάρχει πρόβλημα. Έχουμε ανταλλάξει επιστολές πάρα πολλές".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Η φοβερή απάντηση του Λοβέρα σε Ναπολιτάνο ρεπόρτερ όταν ρωτήθηκε για Τσιμίκα
Ο Μαρτίνς για το poll του Sport24.gr: "Ευχαριστώ πολύ τον κόσμο, σπουδαίος ο Βαλβέρδε"
Ολυμπιακός: Αναλαμβάνει σχολιαστής στο RMC ο Βαλμπουενά
Καλύτερος ο Ολυμπιακός χωρίς Ποντένσε
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ