ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Το όπλο και το εμπόδιο του Σα

Ολυμπιακός: Το όπλο και το εμπόδιο του Σα

Τι "φτιάχνει" τον Ζοζέ Σα στο εξωτερικό και τι βάζει σε σκέψεις τις ομάδες που ενδιαφέρονται για τον Πορτογάλο τερματοφύλακα του Ολυμπιακού.

Η περίπτωση του Ζοσέ Σα, μας απασχολεί για τα καλά το τελευταίο διάστημα. Ο Πορτογάλος τερματοφύλακας του Ολυμπιακού βέβαια, πήρε θέση, θέλοντας ουσιαστικά να βάλει μια παύση στα σενάρια. Χωρίς βέβαια να διαψεύδει κάτι.

Εννοείται πως θα περιμένει μια καλή πρόταση, αν τελικά αυτή έρθει. Στα 27 του χρόνια, έκανε μια εξαιρετική σεζόν και γι’ αυτό θα αναμένει. Το ρόλο του ατζέντη Μέντεζ δεν χρειάζεται να τον αναλύσουμε ξανά. Σε… δύο βράδια αν θέλει, φέρνει πρόταση για οποιονδήποτε παίκτη.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΟΥ ΟΠΛΟ

Αν δει κανείς τις επιδόσεις του Ζοσέ Σα τη σεζόν που διανύουμε, θα συνειδητοποιήσει πόσο εξαιρετικά τα έχει πάει. Σε πολλά ματς και με τη βοήθεια της άμυνας βέβαια, αλλά… Ο Σα, χωρίς να έχει αγωνιστεί λεπτό στο Κύπελλο, μετράει 41 συμμετοχές. Οι 26 στην Ελλάδα και στο πρωτάθλημα, οι 15 στην Ευρώπη. Σε προκριματικά, πλέι οφ και φάση ομίλων του Champions League, αλλά και στο Europa League.

Ματς έχει. Πρώτο σημαντικό στοιχείο. Το μεγάλο όπλο, όμως, είναι ότι στα 24 από τα 41 του ματς, κράτησε ανέπαφη την εστία του. Στο 58,5% των αγώνων του Ολυμπιακού δηλαδή, κράτησε το «0» και βοήθησε τα μέγιστα για να είναι η ομάδα μέσα σε όλους της τους στόχους. Στο πρωτάθλημα δέχθηκε μόλις 9 γκολ, στην Ευρώπη 18… Συνολικά 27 γκολ για τον Σα…

ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΟΣ

Καταλαβαίνει κανείς και μόνο από το ρυθμό που έχει, τις συμμετοχές, πως ο Ζοσέ Σα, αν τελικά αποχωρήσει, δεν θα πάει σε μια ομάδα για δεύτερος. Αυτό, θα μπορούσε να το κάνει και στην Πόρτο. Ήθελε, όμως, το παραπάνω βήμα και η απόφασή του να μετακομίσει στην Ελλάδα, τον δικαίωσε. Μέσα σε δύο σεζόν, με τη δεύτερη μάλιστα να μην έχει ολοκληρωθεί, έχει κάνει 72 συμμετοχές, τραυματίστηκε μόνο από χτύπημα αντιπάλου (του Μουνιέ με τον Παναιτωλικό) και έχει όλα τα φόντα για να τον δουν για έτοιμο, για πρώτη επιλογή. Και έτσι θέλει να πλασάρεται, όχι σαν μια λύση συμπληρωματική.

ΚΑΙ ΤΟ ΕΜΠΟΔΙΟ…

Το πακέτο του Σα μπορεί να φαίνεται ελκυστικό, αλλά για μεγάλους συλλόγους του εξωτερικού έχει και ένα αρνητικό. Ένα σημαντικό μειονέκτημα. Αυτό δεν είναι άλλο από το παιχνίδι του 27χρονου τερματοφύλακα με τα πόδια. Με την μπάλα σε αυτά, υστερεί σημαντικά.

Δεν μπορεί να συμμετάσχει ενεργά στο παιχνίδι της ομάδας και λίγα ματς αν το δει ένας σύλλογος, το σημειώνει στα αρνητικά του. Από τα λίγα ίσως, αλλά το σημαντικότερο εμπόδιο για ένα πολύ μεγάλο βήμα. Δεν είπε κανείς να είναι… Νόιερ, αλλά στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, η συμμετοχή στο παιχνίδι με τα πόδια για έναν τερματοφύλακα, είναι βασικό στοιχείο. Και σε αυτό, ο Σα κατά γενική ομολογία υστερεί. Δύο χρόνια, την παραμικρή βελτίωση δεν έκανε…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Πώς ο κορονοϊός επηρεάζει το "πακέτο Ομάρ"
Σα: "Με θέλουν γιατί αναγνωρίζουν τη δουλειά μου"
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ