ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Το μήνυμα στον Φορτούνη

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Διοίκηση και Μαρτίνς περιμένουν τον Φορτούνη σε ρόλο πρωταγωνιστή στη συνέχεια. Δεν είναι στα πλάνα του Πορτογάλου για εντεκάδα, τουλάχιστον στο επόμενο ματς, αλλά υπάρχουν απαιτήσεις από τον Τρικαλινό.

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των πλέι οφ έχει αρχίσει για τα καλά. Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού την Πέμπτη θα προπονηθούν το απόγευμα στο Ρέντη και πλέον, ετοιμάζονται για το ταξίδι τους στη Θεσσαλονίκη. Εκεί που την Κυριακή (7/6) θα αντιμετωπίσουν τον ΠΑΟΚ. Στην αποστολή και στα πλάνα του Πέδρο Μαρτίνς φυσικά, θα είναι και ο Κώστας Φορτούνης.

Ο Έλληνας μέσος, μέσα στο 2020 επέστρεψε από τον τραυματισμό του. Δούλεψε και στο διάστημα της καραντίνας και πλέον καλείται να μπει και αυτός στη μάχη για την υλοποίηση των στόχων της ομάδας. Είναι ξεκάθαρο πως από τον Φορτούνη στα πλέι οφ, περιμένουν πολλά τόσο η διοίκηση του Ολυμπιακού όσο και ο προπονητής του. Το σημαντικό είναι πως νιώθει καλά. Πως βλέπει να έχει ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του, περιμένοντας πλέον τις αποφάσεις του προπονητή.

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ… ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ο Ολυμπιακός διάλειμμα λόγω της πανδημίας, έκανε στις 12 Μαρτίου. Εκείνο το βράδυ στο Καραϊσκάκη, ο Κώστας Φορτούνης έπαιξε ως αλλαγή. Πέρασε στο 74ο λεπτό στη θέση του Ελ Αραμπί και αυτή ήταν η 9η του συμμετοχή στη φετινή σεζόν. Ο 27χρονος μέσος του Ολυμπιακού, είχε επιστρέψει στη δράση μετά τον τραυματισμό του στο 4-1 επί της Καλαμάτας για το Κύπελλο (15/1). Ακολούθησαν τα ματς με ΑΕΚ (26/1 για ένα λεπτό στο τέλος), με Ξάνθη (1/2 με 18 λεπτά). Έπαιξε ολόκληρο το ματς στη Λαμία στις 4 Φεβρουαρίου, για το Κύπελλο. Μπαίνει αλλαγή στο Περιστέρι στις 9/2 και αγωνίζεται 72 λεπτά, παίρνοντας τη θέση του άτυχου Σουντανί. Ακολουθούν δύο ενενηντάλεπτα ακόμη. Με τη Λαμία στο Καραϊσκάκη (12/2) και τον Πανιώνιο (15/2). Μπήκε αλλαγή στο Καραϊσκάκη και με την Άρσεναλ (20/2) για 25 λεπτά, έπαιξε και με τους Γουλβς. Εννέα ματς και ένα γκολ, με τον Πανιώνιο στο Καραϊσκάκη…

Η ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗ ΠΟΥ ΛΥΘΗΚΕ

Ο Φορτούνης δεν είχε παίξει λεπτό στην Τούμπα, στο ματς που ξεκλείδωσε την υπόθεση τίτλος για τον Ολυμπιακό. Τότε μάλιστα, ο Μαρτίνς δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του και δεν τον είχε χρησιμοποιήσει ούτε με τον Παναιτωλικό, ενώ νωρίτερα δεν τον είχε πάρει καν στην αποστολή για το Λονδίνο. Εκεί όπου ήρθε η επική πρόκριση επί της Άρσεναλ! Δεν έπαιξε ούτε στην ήττα με 3-2 από τον ΠΑΟΚ για το Κύπελλο και αφού δόθηκαν οι απαραίτητες εξηγήσεις, η παρεξήγηση λύθηκε και επέστρεψε στο ματς με τους Γουλβς. Πλέον, έχει αποκατασταθεί το όποιο πρόβλημα και υπολογίζεται κανονικά. Θυμίζουμε πως είχε προχωρήσει σε σχετική ομιλία στις εγκαταστάσεις του Ρέντη,

ΤΟΝ ΔΟΚΙΜΑΖΕΙ, ΑΛΛΑ…

Αν κρίνει κανείς από αυτά που δοκιμάζει ο Μαρτίνς στις προπονήσεις στο Ρέντη, ο Φορτούνης δεν είναι στα πλάνα του για εντεκάδα. Τουλάχιστον στο επόμενο ματς. Ο μέσος του Ολυμπιακού, στα διπλά έπαιζε ως αλλαγή με την ομάδα των βασικών και κάπως έτσι φαίνεται να το έχει στο μυαλό του ο Μαρτίνς για τη συνέχεια. Προφανώς και θα χρειαστούν όλοι και φυσικά ο Φορτούνης δεν είναι μια απλή περίπτωση. Μπορεί να δώσει λύσεις, πλέον έχει περάσει καιρός και είναι καλά, μένει να το δείξει και μέσα στο γήπεδο.

ΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ

Από τον Κώστα Φορτούνη, υπάρχουν απαιτήσεις. Από όλους. Διοίκηση, προπονητή, κόσμο, όλοι περιμένουν. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, όταν είχε έρθει η ώρα, είχε αναλάβει προσωπικά το θέμα ανανέωσης συμβολαίου του. Ο Ολυμπιακός έκανε μια οικονομική υπέρβαση, του έδωσε ένα δυνατό συμβόλαιο, θέλοντας να τον έχει ικανοποιημένο. Είχε ραντεβού με την ατυχία με το σοβαρό τραυματισμό του το καλοκαίρι του 2019, αλλά επανήλθε. Καλά και γρήγορα.

Όλοι έτσι στη συνέχεια, περιμένουν από τον Φορτούνη να βγει μπροστά. Στον Ολυμπιακό άλλωστε τα προηγούμενα χρόνια έδειξε ότι μπορεί να είναι πρωταγωνιστής και όχι κομπάρσος. Ο Βαλμπουενά βγήκε μπροστά όταν τραυματίστηκε, σήκωσε μεγάλο βάρος, αλλά όταν στο ρόστερ σου έχεις έναν ποδοσφαιριστή με την ποιότητα του Φορτούνη, περιμένεις να εισπράξεις. Η ώρα για σέντρα έφτασε και ο άσος των Πειραιωτών, αναλαμβάνει δράση…

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ