ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Το μεγάλο δίλημμα για τον Ομάρ Ελαμπντελαουί

EUROPA LEAGUE / ΟΣΦΠ - ΡΕΑΛ ΜΠΕΤΙΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
EUROPA LEAGUE / ΟΣΦΠ - ΡΕΑΛ ΜΠΕΤΙΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Χρειάστηκε να περάσουν δύο χρόνια για να γίνει ξανά "τούρμπο" ο Ομάρ, μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στον αστράγαλο και η διοίκηση καλείται να αποφασίσει αν θα του ανανεώσει το συμβόλαιο ή θα τον πουλήσει το καλοκαίρι. Τι ζητάει ο 27χρονος διεθνής μπακ, τι θέλει ο Ολυμπιακός;

Άργησε, αλλά επέστρεψε για τα καλά. Ο Ομάρ Ελαμπντελαουί διανύει φέτος μία από τις κορυφαίες σεζόν της καριέρας του με τη φανέλα του Ολυμπιακού, αφήνοντας οριστικά πίσω τον σοβαρό τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε για περισσότερο από δύο χρόνια.

Ο Νορβηγός διεθνής μπακ με καταγωγή από το Μαρόκο, έπαθε κάταγμα στον αστράγαλο στο διάστημα της... αναμονής για τον τελικό του Κυπέλλου με την ΑΕΚ που καθυστέρησε περίπου έναν μήνα. Από τότε (Μάιος 2016), στο φινάλε μιας περιόδου που είχε γράψει 29 συμμετοχές και 2 γκολ, έπρεπε να φτάσουμε στη φετινή για να κάνει μια τόσο γεμάτη σεζόν απ' όλες τις απόψεις.

Στο μεσοδιάστημα, πήρε ακόμη και μεταγραφή στη Χαλ, ως δανεικός από τον Γενάρη, κατόπιν εισήγησης του παλιού γνώριμου Μάρκο Σίλβα, αλλά δεν κατάφερε να ρίξει άγκυρα στο "νησί". Έπαιξε σε 13 παιχνίδια (ένα γκολ, μία ασίστ) και στο τέλος της περιόδου 2016-2017 επέστρεψε στη βάση του, στον Πειραιά.

Πέρυσι ανέβασε στροφές (27 ματς, ένα γκολ, 2 ασίστ), τα πήγε καλύτερα, αλλά δεν ήταν το γνωστό "τούρμπο" των προηγούμενων χρόνων. Φέτος, ωστόσο, υπό την καθοδήγηση ενός άλλου Πορτογάλου τεχνικού, του Πέδρο Μαρτίνς έχει εκτοξευθεί.

Μπορεί να στάθηκε άτυχος και να έμεινε για περίπου έναν μήνα εκτός δράσης, λόγω θλάσης, σε μία από τις πιο κρίσιμες καμπές της περιόδου, αλλά η συνολική του παρουσία είναι σούπερ. Όσο για την απουσία του, κόστισε πολύ και στις τρεις διοργανώσεις...

Αν εξαιρέσει κανείς το διάστημα του Φλεβάρη που τέθηκε νοκ άουτ, στη διάρκεια της φετινής σεζόν μετράει ως τώρα 28 παιχνίδια, τρία γκολ και 6 ασίστ. Έχει επιστρέψει, μάλιστα, όχι μόνο ως βασική επιλογή, αλλά κι ως ένας από τους αρχηγούς στην Εθνική Νορβηγίας (36 παρουσίες).

Στο τέλος της τρέχουσας περιόδου, δεν μένει ελεύθερος, αλλά μπαίνει στην τελευταία χρονιά συμβολαίου. Κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει ή να το ανανεώσει ή να πουληθεί, ώστε να μην αποκτήσει δικαίωμα από το Γενάρη και μετά να υπογράψει κάπου αλλού ως ελεύθερος ενόψει του επόμενου καλοκαιριού (Ιούνιος 2020).

ΟΙ ΔΥΟ ΔΡΟΜΟΙ: ΑΝΑΝΕΩΣΗ Ή ΠΩΛΗΣΗ

Μπροστά του, λοιπόν, ανοίγονται δύο δρόμοι. Ο ένας είναι της ανανέωσης. Οι ετήσιες απολαβές του με το υπάρχον συμβόλαιο ξεπερνούν τις 700.000 € και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν θα ανανεώσει με κάτω από 1.000.000 € "νετ" ανά σεζόν.

Είναι μεγάλο το ποσό για έναν ακραίο αμυντικό, αλλά κάπου εκεί θα καθίσει η μπίλια όταν φτάσουμε στην ώρα της διαπραγμάτευσης (μέσα στους επόμενους μήνες). Σε αντίθετη περίπτωση και με δεδομένο ότι έχει ήδη προκαλέσει το ενδιαφέρον συλλόγων του εξωτερικού (από Αγγλία, Γερμανία και όχι μόνο), θα γίνει κουβέντα για πιθανή πώληση.

Οι απαιτήσεις του Ολυμπιακού για τον 27χρονο Ομάρ, ξεπερνούν τα 5 εκατομμύρια ευρώ, το ποσό μπορεί να είναι και ακόμη μεγαλύτερο, ανάλογα με τη ζήτηση που θα προκύψει το προσεχές διάστημα. Ο ίδιος δεν δείχνει αρνητικός σε όποιο κι από τα δύο ενδεχόμενο κι αν προχωρήσουν. Της ανανέωσης ή της μεταγραφής, αρκεί να ικανοποιηθεί στο οικονομικό. Έχει δεθεί με την ομάδα, του αρέσει η ζωή στη χώρα μας, αλλά δεν παύει να είναι επαγγελματίας και ξένος.

Το ζητούμενο είναι τι θα αποφασίσει η διοίκηση του Ολυμπιακού με δεδομένη την επιθυμία του Πέδρο Μαρτίνς για τις λιγότερες δυνατές απώλειες βασικών παικτών στη διάρκεια του καλοκαιριού. Ενόψει και μιας σεζόν που πέρα από την προσπάθεια επιστροφής στους τίτλους, περιλαμβάνει και προκριματικά για την είσοδο στους ομίλους του Champions League.

Το τι θα γίνει τελικά με τον Ομάρ είναι πιθανό να επηρεαστεί και από τις εξελίξεις στο θέμα του Λεονάρντο Κούτρη, ο οποίος, επίσης, έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον μνηστήρων από το εξωτερικό... Αν τελικά πάρει μεταγραφή, ο Τοροσίδης θα συνεχίσει ως εναλλακτική επιλογή και θα αναζητηθεί κάποιος από το εξωτερικό για να πάρει φανέλα βασικού...

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ