ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Το εκπληκτικό video για την επιστροφή του Λάζαρου

SUPERLEAGUE / ÁÓÔÅÑÁÓ ÔÑÉÐÏËÇÓ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÁÓÔÅÑÁÓ ÔÑÉÐÏËÇÓ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός έφτιαξε ένα μίνι ντοκιμαντέρ που αφορά την επιστροφή του Λάζαρου μετά από τον τραυματισμό του και την αποχή του για μεγάλο διάστημα από τη δράση (VIDEO).

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός έφτιαξε ένα πολύ ενδιαφέρον video όσον αφορά στον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο. Σε πρώτη φάση, οι Χρήστος Θέος και o Χρήστος Μουρίκης μιλούν για το πρόβλημα που αντιμετώπισε ο διεθνής ποδοσφαιριστής και τα στάδια της αποκατάστασής του. Στη συνέχεια αναλαμβάνει δράση ο Λάζαρος...

Καθώς οδηγεί, λοιπόν, ο Χριστοδουλόπουλος εξιστορεί πως έζησε τον τραυματισμό του, τις σκέψεις που πέρασαν από το μυαλό του, όπως και τη στήριξη που δέχθηκε σε καθημερινή βάση από το ερυθρόλευκο επιτελείο. Παράλληλα, το video είναι ντυμένο με τα όμορφα γκολ του Λάζαρου, αποσπάσματα από την αποκατάστασή του και σκηνές από τις προπονήσεις του στο Ρέντη.

Αρχικά εκείνος που πήρε εμφανίζεται στο video είναι ο Χρήστος Θέος ο οποίος αναφέρεται στα όσα χρειάζονται για να είναι επιτυχημένη η επιστροφή του ποδοσφαιριστή στα γήπεδα: "Η επέμβαση αναθεώρηση της συνδεσμοπλαστικής του προσθίου χιαστού είναι απαιτητική. Με δεδομένα τη σωστή επέμβαση και τα σωστά πρωτόκολλα αποκατάστασης, την αρμονική συνεργασία παίκτη – ιατρικού τιμ και γυμναστή αποκατάστασης, αυτό που θεωρώ απαραίτητο συστατικό, για μία επιτυχημένη αποκατάσταση και επιστροφή, μετά από μία τόσο σοβαρή επέμβαση, είναι η δυνατή ψυχολογία, η θέληση και το πείσμα για να μπορέσει να πετύχει τον στόχο και να επανέλθει δυνατός, στα γήπεδα".

Στη συνέχεια του video βλέπουμε πλάνα από την αποθεραπεία του με τον Χρήστο Μουρίκη να τονίζει: "Στην περίπτωση του Λάζαρου μετά την επέμβαση ακολούθησαν 3-4 στάδια που προηγήθηκαν πριν ο ποδοσφαιριστής ξεκινήσει στο γυμναστήριο. Τα πρώτα στάδια αποκατάστασης αφορούν την κινητικότητα, την κινησεοθεραπεία, την απόκτηση της κάμψης και της έκτασης της κάμψης του γονάτου. Μέσα στην περίοδο της αποκατάστασης υπάρχουν στιγμές που ο ποδοσφαιριστής έχει να αντιμετωπίσει πόνο, δυσκαμψία, ένα ασκησεολόγιο το οποίο μπορεί να μην είναι σε θέση να εκτελέσει τέλεια και αυτό επηρεάζει τον παίκτη. Συμβαίνει περίπου στον 3ο, 4ο μήνα όταν έχει αποκατασταθεί η κάμψη"

Ο Χρήστος Θέος στη συνέχεια αναφέρθηκε στις δυσκολίες που υπήρξαν: "Είναι μια κατάσταση που δίνει έντονα συναισθήματα, που δίνει αρκετά σκαμπανεβάσματα καθημερινά, όχι μόνο στον παίκτη, αλλά και σε εμάς που δουλεύουμε μαζί του και θέλουμε για εκείνον τον καλύτερο. Χαιρόμαστε που ο ίδιος ο παίκτης χαίρεται, αισθάνεται δυνατός και φορά ξανά το ποδοσφαιρικό παπούτσι".

Το να μπορέσω να παίξω μου φαίνεται μαγικό

Στη συνέχεια ακολούθησε η εξομολόγηση του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου για όσα έγιναν. "Πάμε για μια νέα αρχή και για να τα αφήσουμε όλα πίσω. Το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό είναι η στιγμή του τραυματισμού. Το έχω καταλάβει με τη μία και το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό είναι όχι τόσο καιρό έξω.

Τις πρώτες μέρες το έβλεπα θετικά. Άρχισα και έβγαινα από το σπίτι. Για μένα δεν ήταν καινούργια εμπειρία, αλλά ζούσα κάτι καινούριο. Δύναμη πάντα μαζεύεις, για να προχωρήσεις. Αλλά είναι και μονόδρομος. Ο άνθρωπος έχει ψυχικά αποθέματα για να ξεπεράσει τις δυσκολίες. Το μυαλό παίζει παιχνίδι. Είμαι καλά γυρνάω και μετά από μια-δυο μέρες σκέφτεσαι πως θα είμαι όταν γυρίσω… Σε βοηθάνε πολύ και οι άνθρωποι που είναι δίπλα σου. Αυτή η περίοδος έχει κάτι από όλα. Το να μπορέσω να παίξω, να βοηθήσω, μου φαίνεται μαγικό!" ανέφερε μεταξύ άλλων.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ