ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Το ξεχωριστό ρεκόρ του Ελ Αραμπί

Ολυμπιακός: Το ξεχωριστό ρεκόρ του Ελ Αραμπί

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί είναι ξεκάθαρα από τους πρωταγωνιστές της φετινής πορείας του Ολυμπιακού και μάλιστα έχει πετύχει κάτι ξεχωριστό: Έχει σκοράρει κόντρα σε όλες τις ομάδες στην Ευρώπη όταν ήταν βασικός.

Είναι από τους πρωταγωνιστές της φετινής πορείας του Ολυμπιακού. Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί, πέτυχε και το… τελευταίο γκολ των «ερυθρολεύκων» κόντρα στους Γουλβς και πλέον, περιμένει όπως και όλος ο κόσμος, τις εξελίξεις και γύρω από το ποδόσφαιρο. Ο Μαροκινός φορ, με 24 γκολ σε 39 συμμετοχές, δικαίωσε όλους αυτούς που το καλοκαίρι τον προτίμησαν…

Η ομάδα έχει σταματήσει τις προπονήσεις και ο Ελ Αραμπί προσπαθεί να μείνει σε φόρμα, με τρέξιμο και ασκήσεις. Ο 33χρονος φορ, έχοντας για παρέα τον Ομάρ Ελαμπντελαουί, έχοντας πάρει τη σχετική άδεια, άρχισαν το τρέξιμο στα Νότια Προάστια, κάνοντας έτσι ένα δικό τους πρόγραμμα και περιμένοντας να δουν πότε θα ξαναμπούν στο γήπεδο.

Εκεί όπου ο Ελ Αραμπί, «έχτισε» ένα μοναδικό ρεκόρ, ειδικά για το βαθμό δυσκολίας των δύο διοργανώσεων όπου συμμετείχαν φέτος οι «ερυθρόλευκοι». Τι έχει καταφέρει; Έχει βάλει γκολ σε όλες τις ομάδες, με τις οποίες έπαιξε αντίπαλος και ήταν βασικός! Μια απίστευτη επίδοση που δεν έχει και προηγούμενο. Για να το δούμε και πιο αναλυτικά…

Η Πλζεν και η Μπασακσεχίρ, ήταν οι μοναδικές ομάδες που του γλίτωσαν, αλλά τότε είχε παίξει μόλις έντεκα λεπτά (συνολικά) ως αλλαγή και στα δύο ματς. Παίζει από… σπόντα στη Ρωσία, απέναντι στην Κράσνονταρ. Τραυματίστηκε στην προθέρμανση ο βασικός ως τότε Γκερέρο και ο Ελ Αραμπί ανοίγει λογαριασμό. Πετυχαίνει δύο γκολ και βάζει στην ατζέντα του το πρώτο… θύμα, χαρίζοντας μια μεγάλη πρόκριση στους ομίλους του Champions League.

Στον όμιλο, αντίπαλοι ήταν οι Μπάγερν Μονάχου, Τότεναμ, Ερυθρός Αστέρας. Και στις τρεις ομάδες έβαλε γκολ ο 33χρονος επιθετικός και πρώτος σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος.

Με την Μπάγερν, σκόραρε στο Καραϊσκάκη με κεφαλιά.

Με την Τότεναμ, στο Λονδίνο με σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή.

Με τον Ερυθρό Αστέρα, στο Καραϊσκάκη με πέναλτι. Με αυτό το γκολ, ο Ολυμπιακός εξασφάλισε την πρόκρισή του στους «32» του Europa League.

Εκεί, ήταν και πάλι πιστός στο ραντεβού του. Με την Άρσεναλ, σκόραρε στο Λονδίνο, στην παράταση, δίνοντας πάλι πρόκριση! Αυτή τη φορά στους «16» του Europa League. Ένα γκολ, μα τι γκολ. Αξέχαστο θα μείνει για χρόνια στους φίλους του Ολυμπιακού, σε μια μεγάλη ευρωπαϊκή βραδιά.

Θύμα του Ελ Αραμπί και ο επόμενος αντίπαλος, οι Γουλβς, το βράδυ της 12ης Μαρτίου 2020. Τι και αν το Καραϊσκάκη ήταν χωρίς κόσμο, ο Μαροκινός φορ έκανε πάλι τη δουλειά του και σκόραρε ξανά.

Κάπως έτσι, έφτασε τα επτά γκολ στην Ευρώπη φέτος, σε δώδεκα συμμετοχές. Στα επτά ματς ήταν μάλιστα βασικός και σκόραρε σε όλα, εκτός από ένα. Αυτό με την Άρσεναλ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Άλλο αν αυτό που έβαλε στο Λονδίνο ήταν για… δύο με τη σημασία του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ολυμπιακός: Το γκολ του Αραμπί με τη Γουλβς από διαφορετικές οπτικές γωνίες
Κορονοϊός: Ο Ζοζέ Σα τραγούδησε στο μπαλκόνι μαζί με τη γυναίκα του
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ