ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Το ευέλικτο deal με Φορτούνα για Κούτρη

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

ΤοSport24.grαποκαλύπτει το έξυπνοdealΟλυμπιακού – Φορτούνα Ντίσελντορφ για το δανεισμό με οψιόν αγοράς του Λεονάρντο Κούτρη, ο οποίος πριν πετάξει για Γερμανία υπέγραψε επέκταση συμβολαίου.

Κάτι παραπάνω από έναν μήνα διήρκεσαν οι συζητήσεις ανάμεσα στη διοίκηση του Ολυμπιακού με τη Φορτούνα Ντίσελντορφ για τη μεταγραφή του Λεονάρντο Κούτρη. Από τις 22 Αυγούστου διαβάσατε στοSport24.grγια το έντονο ενδιαφέρον της γερμανικής ομάδας, το οποίο, ωστόσο, πέρασε από 40 κύματα μέχρι να υλοποιηθεί.

Χάρη στους επιδέξιους χειρισμούς τους οι "ερυθρόλευκοι" διοικούντες κατάφεραν να πετύχουν ένα πολύ έξυπνο και ευέλικτοdealπου να τελικά ενεργοποιηθεί θα βάλει στο ταμείο της ΠΑΕ μίνιμουμ 4 εκατομμύρια ευρώ. Γράφουμε μίνιμουμ επειδή, προβλέπεται και μπόνους ανόδου σε περίπτωση που στο τέλος της φετινής περιόδου η Φορτούνα με τον “Λεό” στη σύνθεσή της καταφέρει να επιστρέψει στημεγάλη κατηγορία της Bundesliga.

Ο 25χρονος μπακ - χαφ αναμένεται να πετάξει το πρωί του Σαββάτου για το Ντίσελντορφ, όπως από χθες ενημερωθήκατε σχετικά, προκειμένου να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις, καθώς προέρχεται από επέμβαση αποκατάστασης χιαστού, ενώ θα πρέπει να ρυθμιστούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές από το γερμανικό σύλλογο, οι δύο ομάδες μετά από πολλά σενάρια που έπεσαν στο τραπέζι και απορρίφθηκαν εκατέρωθεν, καταλήγουν σε διετή δανεισμό του αριστεροπόδαρου διεθνούς, ο οποίος γι’ αυτό το λόγο πριν πετάξει για Γερμανία ανανέωσε το συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό που έληγε το καλοκαίρι του 2021.

Θα υπογράψει, κυρίως λόγω του ότι προέρχεται από σοβαρό τραυματισμό, ως δανεικός μέχρι το καλοκαίρι του 2022 κι αν οι αρμόδιοι της Φορτούνα αποφασίσουν να τον αγοράσουν θα βάλουν στο ταμείο των "ερυθρολεύκων" τα 4 εκατομμύρια που προαναφέραμε. Γύρω στο ένα εκατομμύριο θα κοστίσει ο δανεισμός του κι άλλα περίπου τρία η αγορά του.

Ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής, όπως έγινε γνωστό από τη νέα του ομάδα, θα εισπράξει για δύο χρόνια γύρω στο ένα εκατομμύριο ευρώ μεικτά, αλλά με μπόνους συμμετοχών, κατάκτησης στόχων και φυσικά ανόδου. Οι Γερμανοί μπορούν αν το επιθυμούν να τον αγοράσουν από το καλοκαίρι του 2021 με χρήση της σχετικής οψιόν, χωρίς να περιμένουν το δεύτερο χρόνο του δανεισμού.

Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, πρόκειται για έναdealπου αφήνει ικανοποιημένες και τις τρεις πλευρές: Τη γερμανική ομάδα που είχε σταμπάρει καιρό τον Κούτρη και "εκμεταλλεύθηκε" τον τραυματισμό του για να τον αποκτήσει σε πολύ καλή τιμή. τον Ολυμπιακό που θα εισπράξει σε περίπτωση αγοράς ένα σημαντικό ποσό και τον παίκτη που ανοίγει μια νέα σελίδα μπροστά του.

Σήμερα η Φορτούνα δίνει εντός έδρας παιχνίδι για τη δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος, μετά την ήττα της στην πρεμιέρα από το Αμβούργο με 2-1 και στο περιθώριο αυτής της αναμέτρησης θα ολοκληρωθεί η συμφωνία με τον Κούτρη, αλλιώς η ανακοίνωση θα μεταφερθεί για αύριο Κυριακή (27/9). Ο "Λεό" θα είναι έτοιμος να επανέλθει στη δράση σε περίπου έναν μήνα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ολυμπιακός: Πετάει το Σάββατο για Ντίσελντορφ ο Κούτρης
Ολυμπιακός: Το Σάββατο ο Ντρέγκερ στην Αθήνα
Ολυμπιακός: Χωρίς Φορτούνη κόντρα στον Παναιτωλικό, διάστρεμμα στο δεξί πόδι

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ