ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Το "εξπρές του μεσονυκτίου"

CHAMPIONS LEAGUE / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός αναζητά τρόπο να "αποδράσει" από την Κωνσταντινούπολη. Το σχέδιο του Πέδρο Μαρτίνς για το "ερυθρόλευκο"... εξπρές του μεσονυχτίου κόντρα στη Μπασακσεχίρ και τα πλάνα του Τούρκου Οκάν Μπουρούκ.

Λίγες ώρες απέμειναν για τη σπουδαία αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τη Μπασακσεχίρ στην Κωνσταντινούπολη. Το βράδυ της Τετάρτης (7/8, 20.45) οι "ερυθρόλευκοι" αντιμετωπίζουν τη δευτεραθλήτρια Τουρκίας, στον πρώτο τους αγώνα για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League.

Λίγες ώρες απέμειναν για τη σπουδαία αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τη Μπασακσεχίρ στην Κωνσταντινούπολη. Το βράδυ της Τετάρτης (7/8, 20.45) οι "ερυθρόλευκοι" αντιμετωπίζουν τη δευτεραθλήτρια Τουρκίας, στον πρώτο τους αγώνα για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League.

Επισημάνθηκε τόσο από τον προπονητή της Μπασάκ, Οκάν Μπουρούκ, όσο και από τον Πέδρο Μαρτίνς, πως η πρόκριση θα κριθεί στη ρεβάνς. "Δεν τελειώνει σε ένα ματς η πρόκριση. Μετά τα δύο 90λεπτα θα καταλάβουμε τι πρόκειται να γίνει. Μπορεί εδώ ο αντίπαλος να κερδίσει και στην Ελλάδα να γίνει κάτι διαφορετικό. Θα παίξουμε και θα δούμε" ανέφερε ο Τούρκος τεχνικός, ενώ ο Πορτογάλος των "ερυθρόλευκων" ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου: "Το καλύτερο αποτέλεσμα θα ήταν η νίκη. Η πρόκριση όμως θα κριθεί σε δύο παιχνίδια. Στην έδρα μας είμαστε δυνατοί".

Κακά τα ψέματα, όμως. Ένα καλό αποτέλεσμα στην Τουρκία θα δώσει σοβαρό πλεονέκτημα στον Ολυμπιακό. Σε τέτοια κρίσιμα παιχνίδια, τίποτα δεν αφήνεις να πάει χαμένο. Σαφώς και το γνωρίζει πολύ καλά ο Μαρτίνς ότι η ομάδα του θα πρέπει απόψε να αποσπάσει σκορ πρόκρισης. Ποια είναι όμως τα σχέδια που θέλει να εφαρμόσει στην αναμέτρηση του "Fatih Terim Stadium"; Ποιο είναι το πλάνο "απόδρασης" από την Πόλη σαν ένα άλλο... "Εξπρές του Μεσονυχτίου;".

ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΤΟ... ΚΛΑΣΙΚΟ ΔΙΛΛΗΜΑ

Ο 49χρονος είναι γνωστό ότι ξέρει να επιβραβεύει τους παίκτες που αγωνίζονται καλά και προσφέρουν αυτά που ζητάει. Αν δεν είχε δουλέψει τόσο καλά το 4-3-3 στα δύο παιχνίδια με τη Βικτόρια Πλζεν, θα λέγαμε πως δεδομένα θα κατέβαινε σήμερα με το 4-2-3-1, αυτό με το οποίο άρχισε τις αναμετρήσεις με τους Τσέχους. Με τον Σα στα γκολπόστ, τον Ομάρ δεξιό μπακ, τον Τσιμίκα αριστερό και τους Μεριά - Σεμέντο στο κέντρο των μετόπισθεν. Τους Μπουχαλάκη και Γκιλιέρμε ως αμυντικούς χαφ, τον Μασούρα δεξιό εξτρέμ, τον Ποντένσε στο αριστερό και τον Βαλμπουενά πίσω από τον Γκερέρο.

Η Μπασακσεχίρ διαθέτει μεσοεπιθετική γραμμή που μπορεί να προκαλέσει "ζημιά" από το πουθενά και αυτός είναι σοβαρός λόγος για τον Πορτογάλο να σκέφτεται το 4-3-3, θέτοντας εκτός τον Βαλμπουενά, με νέο πρόσωπο στην ενδεκάδα τον Καμαρά πλάι σε Γκιλιέρμε - Μπουχαλάκη. Όλα θα ξεκαθαρίσουν λίγη ώρα πριν από τη σέντρα του αγώνα, καθώς ο Μαρτίνς δεν άνοιξε τα χαρτιά του ούτε στη χθεσινή τελευταία προπόνηση που έγινε στο γήπεδο της Μπασακσεχίρ.

Υπενθυμίζουμε μια ατάκα του Μαρτίνς από τη συνέντευξη Τύπου, η οποία ενδεχομένως να λέει πολλά: "Παρόλο που έχουμε μπροστά μας δυνατό αντίπαλο, έχουμε τα όπλα μας για να εκπλήξουμε τον αντίπαλο".

ΤΑ ΠΛΑΝΑ ΤΗΣ ΜΠΑΣΑΚΣΕΧΙΡ

Η Μπασακσεχίρ δίνει σήμερα το πρώτο της επίσημο παιχνίδι για τη σεζόν 2019-2020, το πρώτο της με το νέο προπονητή, Οκάν Μπουρούκ. Σύμφωνα με τις ενδείξεις και με την ενημέρωση που έχουν οι Τούρκοι δημοσιογράφοι, η διάταξη που θα κατεβάσει ο Τούρκος είναι το 4-2-3-1. Τερματοφύλακας θα είναι ο Μερτ Γκιουνόκ. Δεξιός μπακ ο Βραζιλιάμος Καϊσαρά, στο κέντρο της άμυνας ο Καμερουνέζος Σεντιού και ο Πονκ από το Πράσινο Ακρωτήρι. Αριστερός μπακ ο Γάλλος Γκαέλ Κλισί.

Αμυντικοί χαφ θα παίξουν οι Τούρκοι Μαχμούτ Τεκντεμίρ και Ιρφάν Καβετσί. Η μεσοεπιθετική τριάδα θα απαρτίζεται από τον Βραζιλιάνο Ρομπίνιο, τον Ολλανδό Ελία και τον Βόσνιο Βίσκα, ενώ στη γραμμή κρούσης θα δούμε ένα νέο μεταγραφικό απόκτημα, τον Γάλλο Κριβελί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

"Σκληρός αντίπαλος για τη Μπασακσεχίρ ο Ολυμπιακός"
Ολυμπιακός: Videos από την προπόνηση στο "Fatih Terim Stadium"
Μαρτίνς: "Έχουμε τα όπλα να εκπλήξουμε τη Μπασακσεχίρ"
Ποντένσε: "Είμαστε πάρα πολύ καλά προετοιμασμένοι"
Μπουρούκ: "Ο Ολυμπιακός έχει τέσσερις πολύ καλούς παίκτες"
Ολυμπιακός: Η πτήση για την Κωνσταντινούπολη και τα χαμόγελα
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ