ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Το δίλημμα του Μαρτίνς με Βαλμπουενά

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ / ΦΙΛΙΚΟ / ΟΣΦΠ - ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ / ΦΙΛΙΚΟ / ΟΣΦΠ - ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Το αν θα ξεκινήσει ο Γάλλος μεσοεπιθετικός ή μείνει στον πάγκο θα καθορίσει όλη τη στρατηγική των “ερυθρολεύκων” στην κρίσιμη ρεβάνς με την Πλζεν.

Στο πρόσωπο του Ματιέ Βαλμπουενά αντικατοπτρίζεται η συνολική στρατηγική με την οποία θα προσεγγίσει ο Ολυμπιακός την αυριανή -κρίσιμη- ρεβάνς με τη Βικτόρια Πλζεν (Τρίτη 30/7, 21.30, NS2). Ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε διάφορες δοκιμές στις τελευταίες προπονήσεις, ιδιαίτερα στην κυριακάτικη που έγινε στο "Γ. Καραϊσκάκης".

Δοκίμασε το 4-2-3-1, το 4-3-3, μέχρι και το 4-4-2. Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, ο Πορτογάλος τεχνικός θέλει να είναι προετοιμασμένος για όλα τα ενδεχόμενα και δεν ασχολείται μόνο με το πως θα παρατάξει την ομάδα του, αλλά και με το τι μπορεί να του προκύψει στη διάρκεια της αναμέτρησης.

Σύμφωνα, μάλιστα, με όσα έχει εκμυστηρευθεί στους στενούς του συνεργάτες, ο μεγαλύτερος προβληματισμός του έχει να κάνει με τη χρησιμοποίηση του Βαλμπουενά, ο οποίος είχε ρόλο "κλειδί" και στο πρώτο ματς. Ο πολύπειρος Γάλλος, θα αγωνιστεί σίγουρα, αυτό είναι δεδομένο. Ωστόσο, ο Μαρτίνς δεν έχει καταλήξει 100% αν θα τον επιλέξει για την αρχική ενδεκάδα ή θα τον κρατήσει στον πάγκο κι από αυτή την απόφαση θα εξαρτηθεί και η συνολική προσέγγιση του Ολυμπιακού.

Το πιο πιθανό σενάριο είναι η τεχνική ηγεσία να εμπιστευθεί το συνηθισμένο 4-2-3-1 και να παραταχθεί με μόνο μία αλλαγή, συγκριτικά με την ενδεκάδα του αγώνα στην Τσεχία. Θα είναι αυτή του Γιασίν Μεριά, αντί του ανέτοιμου Αβραάμ Παπαδόπουλου, όπως εδώ και μέρες έγραψε το Sport24.gr.

Οι υπόλοιποι δέκα θα είναι οι ίδιοι του πρώτου ματς, με την ελπίδα η ομάδα να κάνει ξεκίνημα αλά... Νότιγχαμ. Να επιβάλει το ρυθμό της από το ξεκίνημα και να "πνίξει" την Πλζεν, με τη βοήθεια και του κόσμου. Αυτό θα ήταν το ιδανικό σενάριο.

Από την άλλη πλευρά, ο Μαρτίνς δεν θέλει άναρχη επίθεση, χωρίς δηλαδή την απαραίτητη ασφάλεια στην άμυνα, καθώς άλλο που δεν επιδιώξουν και οι Τσέχοι. Να βρουν χώρους να παίξουν στην κόντρα περιμένουν, προκειμένου να δημιουργήσουν προβλήματα στους γηπεδούχους. Κι αυτό ο 49χρονος κόουτς και οι συνεργάτες του το έχουν καλά στο μυαλό τους, περιμένοντας από βασικά εργαλεία να ανεβάζουν απόδοση.

Αν επικρατήσει αυτό το σενάριο, ο Ολυμπιακός θα παραταχθεί με 4-3-3 και τον Καμαρά δίπλα στους Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκη. Σε αυτό το ενδεχόμενο ο Βαλμπουενά θα έρθει φρέσκος από τον πάγκο για να κάνει τη διαφορά στο δεύτερο ημίχρονο.

Είναι λογικό ότι χωρίς αυτόν στο αρχικό σχήμα οι επιθετικές επιλογές θα είναι λιγότερες, ωστόσο, με συντονισμένη πίεση και εκμετάλλευση των στημένων φάσεων, το γκολ μπορεί να έρθει χωρίς μεγάλο ρίσκο.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Βαλμπουενά ως τώρα δεν έχει βενζίνη για διάστημα μεγαλύτερο των 60 λεπτών, όπως φάνηκε στο φιλικό με τη Φόρεστ και το πρώτο ματς με την Πλζεν κι αυτό το έχει "μετρήσει" ο Μαρτίνς. Από την άλλη, χωρίς τον Ματιέ στο γήπεδο, δεν υπάρχει και καλός εκτελεστής των "στημένων". Κι αυτό οδηγεί μάλλον προς το πρώτο σενάριο του 4-2-3-1.

Με λίγα λόγια, η ενδεκάδα του Ολυμπιακού αύριο αναμένεται να είναι η ακόλουθη: Σα, Ομάρ, Σεμέδο, Μεριά, Τσιμίκας, Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης, Ποντένσε, Βαλμπουενά (Καμαρά), Μασούρας, Γκερέρο.

Ο Ελ Αραμπί, λογικά θα καθίσει ξανά στον πάγκο, αλλά με την προοπτική αυτή τη φορά να αγωνιστεί κάτι που είναι πολύ πιθανό να συμβεί και με τους Ραντζέλοβιτς, Μπρούνο, ή έστω έναν από τους δύο.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ