ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Το δίλημμα του Μαρτίνς για μια θέση στην ενδεκάδα

SUPERLEAGUE / ΟΦΗ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΦΗ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς είδε από κοντά την Άρσεναλ και ζυγίζει τα δεδομένα για το ματς της Πέμπτης (20/02, 22:00).

Δύο διαφορετικά ημίχρονα είδε ο Πέδρο Μαρτίνς στον αγώνα της Κυριακής (16/02). Η Άρσεναλ είχε τον… αντίθετο δρόμο από αυτόν του Ολυμπιακού. Οι "ερυθρόλευκοι" έφτασαν στο 4-0 από το 24ο λεπτό απέναντι στον Πανιώνιο, πήραν ρεπό για την Κυριακή και ξεκουράστηκαν έστω και λίγο. Τους περιμένει, άλλωστε, μια δύσκολη εβδομάδα. Ο Μαρτίνς πήρε το αεροπλάνο, πήγε στο Λονδίνο και είδε από κοντά την Άρσεναλ, να φτάνει στο 4-0 επί της Νιούκαστλ. 0-0 ημίχρονο εκεί, τέσσερα γκολ στο δεύτερο και έτσι ήρθε το 4-0.

Ο Μαρτίνς σίγουρα έβγαλε χρήσιμα συμπεράσματα και είδε και τα θετικά της ομάδας του Αρτέτα, αλλά και τα αρνητικά. Ένα από αυτά για παράδειγμα, το βρίσκει στις στημένες φάσεις. Εκεί που μπορεί να χτυπήσει ο Ολυμπιακός με τον Βαλμπουενά…

Το βασικό, είναι πως ο Μαρτίνς θα βάλει τα δικά του δεδομένα στην ομάδα του. Είχαμε επισημάνει με το που δηλώθηκε η λίστα ότι το πλάνο για το ματς της Πέμπτης, δείχνει τρεις χαφ. Και Γκιλιέρμε και Μπουχαλάκη και Καμαρά. Εκτός άλλωστε πλάνων είναι οι τρεις μεταγραφές, Καφού, Μορ και Χασάν.

Ο ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ ΤΟΝ ΒΑΖΕΙ ΣΕ ΣΚΕΨΕΙΣ

Ο προπονητής του Ολυμπιακού διαπίστωσε από κοντά πως όταν η Άρσεναλ βρίσκει χώρους, είναι ικανή να σε "σκοτώσει". Ακόμη και φέτος που δεν είναι στα καλύτερά της. Ανέβηκε η Νιούκαστλ, δέχθηκε τις φάσεις, δεν κατάλαβε πότε έφαγε τα τέσσερα γκολ στο τέλος.

Οι οπαδοί της Άρσεναλ πάντως, εξακολουθούν να παραμένουν ανήσυχοι για το ματς της Πέμπτης. Το φοβούνται το ματς, τουλάχιστον με όσα υποστηρίζουν στα social media.

Ο Ολυμπιακός θα παίξει με τους δικούς του πόντους, τις δικές του πιθανότητες. Η λογική λέει πως θα πάει με Σα τερματοφύλακα, Σεμέδο και Μπα στόπερ, Ομάρ και Τσιμίκα στα άκρα. Τους τρεις χαφ τους αναφέραμε, μέσα θα είναι ο Βαλμπουενά, μπροστά ο Ελ Αραμπί και μένει μία θέση. Ο Μασούρας δείχνει να είναι το φαβορί, αλλά με τον τρόπο που ανεβαίνει ο Φορτούνης, ο Μαρτίνς δεν αποκλείεται να το ξανασκεφτεί. Ο Μασούρας μπορεί να δώσει περισσότερα στην πίεση και ο Φορτούνης στην κυκλοφορία της μπάλας, ακόμη και στο να απειλήσει μπροστά.

ΜΕΤΡΗΜΕΝΑ ΚΟΥΚΙΑ

Δείχνει να είναι ένα δίλημμα για τον Μαρτίνς. Και έχει την εξήγησή του. Ίσως και γιατί η χρησιμοποίηση των τριών χαφ, μπορεί να δώσει την… άνεση στον τεχνικό του Ολυμπιακού να βάλει από την αρχή τον Φορτούνη.

Οι "ερυθρόλευκοι" θα αρχίσουν από σήμερα την προετοιμασία τους. Στο τέλος της εβδομάδας τους περιμένει ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα, αλλά στο μυαλό όλων, είναι ο αγώνας με την Άρσεναλ. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για όλους άλλωστε και θέλουν να την εκμεταλλευτούν.

Μετρημένα είναι άλλωστε και τα… κουκιά για τον Μαρτίνς, όσον αφορά στα πλάνα. Είκοσι παίκτες δηλώθηκαν στη λίστα Α, για τα ματς του Europa League. Ήδη τέθηκε εκτός ο Σουντανί, που την Παρασκευή υποβλήθηκε σε επέμβαση στο χιαστό του δεξιού του ποδιού. Δεκαεννέα είναι οι διαθέσιμοι. Σα, Αλέν, Μπα, Γκασπάρ, Σεμέδο, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Σισέ, Γκιλιέρμε, Ελ Αραμπί, Ελαμπντελαουί, Φορτούνης, Λοβέρα, Μασούρας, Παπαδόπουλος, Ραντζέλοβιτς, Τοροσίδης, Τσιμίκας, Βαλμπουενά. Κόβει έναν στόπερ και έτοιμη η 18άδα…

Photo Credits: Eurokinissi

Ολυμπιακός: Ο Μαρτίνς στο Λονδίνο, είδε Άρσεναλ - Νιούκαστλ

Άρσεναλ - Νιούκαστλ 4-0: Καθάρισε με ομοβροντία γκολ στο δεύτερο ημίχρονο

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ