ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Τo δείπνο Μαρινάκη – Κουτσολιάκου με... επιδόρπιο Φορτούνη

Ολυμπιακός: Τo δείπνο Μαρινάκη – Κουτσολιάκου με... επιδόρπιο Φορτούνη

Τι έγινε το βράδυ της Κυριακής στην προεδρική σουίτα του "Καραϊσκάκης"; Τι είπαν Μαρινάκης – Κουτσολιάκος; Τι ζητάει ο Φορτούνης; Τι έμαθε ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού και τι θέλει; Πότε θα γίνει η τελική συζήτηση για το συμβόλαιο; Ποιο άλλο όνομα έπεσε στο τραπέζι; Το Sport24.gr έχει όλες τις απαντήσεις.

Φούντωσε τις τελευταίες μέρες η κουβέντα για τον Κώστα Φορτούνη, τον αρχηγό του Ολυμπιακού. Τη φωτιά άναψε η παρουσία του Πολ Κουτσολιάκου, ατζέντη του διεθνούς άσου στην εξέδρα των επισήμων του "Καραϊσκάκης" το βράδυ της Κυριακής.

ΤΟ ΔΕΙΠΝΟ ΣΤΟ "ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ"

Ο γνωστός ατζέντης που έχει κάνει ουκ ολίγα deal με τους "ερυθρόλευκους" ταξίδεψε από τη Γερμανία στην Ελλάδα, παρακολούθησε την αναμέτρηση με τον Ατρόμητο (εκπροσωπεί και τον Ευθύμη Κουλούρη) και στη συνέχεια τα είπε με τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Για να ακριβολογούμε οι δύο άντρες δεν τα είπαν απλά. Δείπνησαν μαζί, δείγμα της διαπροσωπικής σχέσης που έχουν αναπτύξει και είπαν πολλά.

Μέσα στη γενικότερη κουβέντα που γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις ανάμεσα σε έναν ιδιοκτήτη (δύο ομάδων) και έναν έμπειρο μάνατζερ, υπήρξε ασφαλώς συζήτηση και για το μέλλον του 26χρονου επιτελικού μέσου, Κώστα Φορτούνη ο οποίος μένει ελεύθερος το καλοκαίρι του 2020.

ΤΟ ΕΘΙΜΟΤΥΠΙΚΟ ΚΑΙ Η ΟΥΣΙΑ

Παρά τα όσα ειπώθηκαν και γράφθηκαν τις τελευταίες ώρες, Μαρινάκης και Κουτσολιάκος δεν συζήτησαν μόνο για τον Φορτούνη. Εθεσαν επί τάπητος διάφορα -ποδοσφαιρικά- ζητήματα, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που τα λένε τον τελευταίο καιρό. Τους προηγούμενους μήνες βρέθηκαν τουλάχιστον άλλες δύο φορές στο περιθώριο εντός έδρας αγώνων του Ολυμπιακού. Είναι μια συνήθης διαδικασία στο πλαίσιο του... εθιμοτυπικού.

Όταν η κουβέντα έφτασε στον Φορτούνη, δεν περιορίστηκε στα τετριμμένα. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, άλλωστε, γνωρίζει πολύ καλά ποια είναι η επιθυμία του Κώστα, ο οποίος αποτελεί και προσωπική του αδυναμία. Όπως λένε εκείνοι που ξέρουν και δεν έχουν ασθενή μνήμη, ο "Φορτού" είναι εδώ και χρόνια "καψούρα" του ιδιοκτήτη των "ερυθρολεύκων".

Η επιστροφή του στον Πειραιά, άλλωστε, έγινε με προσωπικές του ενέργειες. Το είχε δηλώσει δημόσια ότι τον θέλει στον Ολυμπιακό όταν ακόμη αγωνιζόταν στον Αστέρα Τρίπολης, τον έφερε τρία χρόνια αργότερα από την Καϊζερσλάουτερν.

ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΑΙ Η "ΚΑΤΑΧΡΕΩΜΕΝΗ" ΦΕΝΕΡ

Τι έμαθε ο Βαγγέλης Μαρινάκης μέσα από την τελευταία του κουβέντα με την πλευρά Φορτούνη; Τα ονόματα όλων των ομάδων που τον παρακολουθούν, όπως, επίσης, ότι ακόμη δεν έχει στα χέρια του κάποια επίσημη πρόταση. Και δεν αναφερόμαστε στην τουρκική Φενέρ που ναι μεν τον "τσεκάρει", αλλά δεν αποτελεί για τον αρχηγό των "ερυθρολεύκων" έναν ελκυστικό προορισμό. Η ομάδα της Κωνσταντινούπολης, άλλωστε, έχει "άνοιγμα" χρεών που προσεγγίζει τα 500.000.000 € οπότε όλα είναι πολύ ρευστά...

ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ Η ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Ο ισχυρός άντρας του Ολυμπιακού, αφού άκουσε όσα ήθελε να ακούσει, ανανέωσε το ραντεβού έπειτα από το τέλος των αγωνιστικών υποχρεώσεων. Οι δύο πλευρές θα τα ξαναπούν, σε επίσημο πλέον επίπεδο, στο γραφείο του κι όχι στη σουίτα του γηπέδου, σε έναν - ενάμιση μήνα. Μετά από το Πάσχα.

Πρόθεση του συλλόγου είναι να κρατήσει τον Φορτούνη. Όχι μόνο για να συνεχίσει να ηγείται της ομάδας σε αγωνιστικό επίπεδο, αλλά και για να τον δέσει, σε ενδεχόμενη μελλοντική μεταπώληση. Άρα, θα καθίσει στο τραπέζι με πρόθεση την επέκταση της συνεργασίας. Για πόσο; Για τα επόμενα τρία ή τέσσερα χρόνια είναι η απάντηση. Έως το καλοκαίρι του 2023, το πιο πιθανό.

Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΓΙΑ 3-4 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ

Τι ζητάει ο Φορτούνης; Σίγουρα λιγότερα απ' όσα θα έψαχνε στο εξωτερικό, αλλά όχι λιγότερα απ' όσα παίρνει τώρα στον Ολυμπιακό. Το συμβόλαιό του είναι κλιμακωτό. Ξεκίνησε από το ένα εκατομμύριο πρόπερσι και ανεβαίνει ανά 100.000 ετησίως για να "κλείσει" του χρόνου με 1,3 εκατ. € "νετ".

Δεν είναι λίγα, αλλά όταν μιλάμε για τον πιο ποιοτικό παίκτη της ομάδας και τον καλύτερο Έλληνα ποδοσφαιριστή γενικώς, όλα έχουν την τιμή τους. Η πλευρά του, όταν έρθει η ώρα της κρίσης, είναι δεδομένο ότι θα ζητήσει μια -μικρή έστω- αύξηση, επιδιώκοντας να "κλείσει" το deal γύρω στο 1.500.000 μέσο όρο ανά σεζόν ή κάπου εκεί. Αν βάλουμε όλα τα παραπάνω στο μίξερ, η λογική -όσο μπορεί να υπάρξει λογική στο ποδόσφαιρο και σε μια διαπραγμάτευση- οδηγεί προς το deal.

Υ.Γ.: Στη διάρκεια της κουβέντας έπεσε στο τραπέζι το όνομα ενός ακόμη Έλληνα ποδοσφαιριστή. Του Απόστολου Βέλλιου. Ενός ακόμη πελάτη του Κουτσολιάκου, ο οποίος ανήκει στον... Μαρινάκη, δηλαδή στη Νότιγχαμ (φέτος παίζει δανεικός στη Μπέβερεν). Η ιδέα που έπεσε στο τραπέζι ήταν να μετακινηθεί από τη Φόρεστ στον Πειραιά ο 27χρονος διεθνής φορ, όπως έγινε πέρυσι με τον Μπουχαλάκη, αν προκύψει κενή θέση στην τριάδα των επιθετικών μετά τις αλλαγές που θα υπάρξουν.

Διαβάστε ακόμη
Ολυμπιακός: Ο Φορτούνης νέος Τζόρτζεβιτς
Ολυμπιακός: Τι τρέχει με τον Φορτούνη
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ