ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Το "Athletic" θεωρεί ιδανικό για τη Λίβερπουλ τον Τσιμίκα

Ολυμπιακός: Το "Athletic" θεωρεί ιδανικό για τη Λίβερπουλ τον Τσιμίκα

Στο πρόσωπο του Κώστα Τσιμίκα βλέπει η ιστοσελίδα "TheAthletic" μια αξιόπιστη λύση για μπακ απ του Άντι Ρόμπερτσον στη Λίβερπουλ. Τα στοιχεία που χρησιμοποίησαν για να φτάσουν στον αμυντικό του Ολυμπιακού.

Στη διάσημη συνδρομητική ιστοσελίδα " TheAthletic" ανέβηκε εκτενές κείμενο για το πώς ο Γιούργκεν Κλοπ μπορεί να ισχυροποιήσει τη Λίβερπουλ για τη νέα σεζόν και να καλύψει τρύπες του ρόστερ, δίχως να υποχρεωθεί το κλαμπ να ξοδέψει πολλά χρήματα.

Ο ρεπόρτερ της Λίβερπουλ James Pearce και ο αναλυτής ποδοσφαίρου Tom Worville έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στη θέση του αριστερού μπακ. Εκεί όπου δεσπόζει η παρουσία του Σκωτσέζου Άντι Ρόμπερτσον, ο οποίος είναι βασικός, αναντικατάστατος και δίνει στους "κόκκινους" φοβερή δυναμική σε άμυνα αλλά και επίθεση.

Πίσω του, όμως, δεν υπάρχει άλλη αξιόπιστη λύση και οι "κόκκινοι" πορεύονται με τον φόβο ενδεχόμενου τραυματισμού του 26χρονου. Ο Γερμανός τεχνικός επιστρατεύει τον Τζέιμς Μίλνερ ως εναλλακτική για τη θέση του αριστερού μπακ και είναι σαφές πως στην προσεχή μεταγραφική περίοδο πρέπει να αποκτηθεί αριστερός ακραίος αμυντικός.

Οι Άγγλοι δημοσιογράφοι χρησιμοποίησαν το smarterscout, την ιστοσελίδα που παρέχει λεπτομερή στοιχεία ανάλυσης για παίκτες σε όλο τον κόσμο, των οποίων οι βαθμολογίες υποστηρίζονται από πραγματικά δεδομένα και προηγμένα analytics.

Στην προσπάθεια λοιπόν να βρεθεί παίκτης που να έχει παρόμοια στοιχεία με τον Ρόμπερτσον, ενός δηλαδή επιθετικού αριστερού μπακ, με ικανότητα να κατεβάζει τη μπάλα από την άμυνα στην επίθεση και να συνδέει το παιχνίδι της ομάδας του, βρίσκονται οι περιπτώσεις των Άλεξ Γκριμάλδο (Μπενφίκα), Μπεν Τσίλγουελ (Λέστερ) και Αλφόνσο Ντέιβις (Μπάγερν). Από τη στιγμή όμως που αυτοί οι ποδοσφαιριστές είναι ακριβοί και η Λίβερπουλ δεν έχει τόσα χρήματα για να ξοδέψει, στο προσκήνιο οι Άγγλοι φέρνουν τον Κώστα Τσιμίκα του Ολυμπιακού.

Στα παρακάτω γραφήματα παρατίθενται οι μετρήσεις του Τσιμίκα και του Ρόμπερτσον, σύμφωνα με τα στοιχεία του smarterscout που χρησιμοποίησε το ΤheAthletic:

Ολυμπιακός: Το "Athletic" θεωρεί ιδανικό για τη Λίβερπουλ τον Τσιμίκα

(Οι μετρήσεις του Τσιμίκα)

Ολυμπιακός: Το "Athletic" θεωρεί ιδανικό για τη Λίβερπουλ τον Τσιμίκα

(Οι μετρήσεις του Ρόμπερτσον)

Όπως αναφέρεται στο κείμενο του "TheAthletic": "Ο Κωνσταντίνος Τσίμικας του Ολυμπιακού είναι 24 ετών και ένας παίκτης του οποίου το παιχνίδι διαμορφώνεται στο καλούπι του Ρόμπερτσον. Είναι γρήγορος, ικανός να μεταφέρει την μπάλα στο φτερό και προσφέρει επίσης πολλά επιθετικά στοιχεία. Πρόσφατα συνδέθηκε με τη Νις, αντιπροσωπεύει τον τύπο του παίκτη που θα μπορούσε να έχει υψηλό ταβάνι δεδομένης της ηλικίας του, της πιθανής τιμής του και του προφίλ του στο γήπεδο".

Ο Τσιμίκας έχει κάνει φέτος 43 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, τις περισσότερες από κάθε άλλη φορά στην καριέρα του. Το συμβόλαιο του 24χρονου στον Ολυμπιακό ολοκληρώνεται το 2022.

Το όνομα του Σερραίου ποδοσφαιριστή είχε γραφτεί τον περασμένο Απρίλιο για τη Λίβερπουλ. Ο ρεπόρτερ των "κόκκινων" στην ιστοσελίδα "goal.com", Νιλ Τζόουνς, είχε πει στο Sport24.gr: "Η Λίβερπουλ πίσω από τον Ρόμπερτσον δεν έχει άλλη λύση. Εκεί θα έπαιζε ο Μίλνερ που είναι μέσος. Οπότε είναι λογικό να κάνει κίνηση για έναν ακόμη αριστερό μπακ. Ο Ρόμπερτσον θα είναι ο βασικός. Η Λίβερπουλ έψαξε την περίπτωση του Ραφαέλ Γκερέιρο το προηγούμενο καλοκαίρι για μπακ απ του Ρόμπερτσον. Ο Τσιμίκας έχει όμοια στοιχεία με τον Γκερέιρο. Προφανώς και είναι αριστεροπόδαροι, έχουν καλές πάσες, είναι γρήγοροι, είναι νεαροί σε ηλικία. Από εκεί και πέρα, θεωρώ ότι πολλά θα εξαρτηθούν από τα χρήματα που θα ζητούσε ο Ολυμπιακός. Θεωρώ ότι πολλά αλλάζουν ύστερα από όσα έχουν συμβεί με τον κορονοϊό. Τα οικονομικά δεν θα είναι τα ίδια. Αυτό που μπορώ να πω με βεβαιότητα, είναι πως το προφίλ του Τσιμίκα ταιριάζει στη Λίβερπουλ".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ