ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Τι τρέχει με τον Φορτούνη

SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI)
Φορτούνης, Ολυμπιακός (eurokinissi) EUROKINISSI

Το συμβόλαιο του Φορτούνη, τα τουρκικά σενάρια, η επιθυμία του διεθνούς μπαλαντέρ και του Ολυμπιακού, τα δεδομένα, τι ξεκαθαρίζει η πλευρά του. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

Ο Κώστας Φορτούνης συνέχισε τις υψηλές φετινές του πτήσεις και στα δύο τελευταία παιχνίδια της Εθνικής ομάδας. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού σκόραρε απέναντι σε Λιχτενστάιν και Βοσνία (με πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος), ενώ με τη συνολική του απόδοση ηγήθηκε του αντιπροσωπευτικό συγκροτήματος στη συλλογή τεσσάρων βαθμών.

Τις τελευταίες ημέρες, έχει ξεκινήσει... γαϊτανάκι γύρω από το όνομά του, με τους Τούρκους να επιμένουν ότι όχι μόνο βρίσκεται στο στόχαστρο της Φενέρ, αλλά κι ότι έχουν γίνει επαφές ανάμεσα στις δύο πλευρές. Το συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό ολοκληρώνεται το επόμενο καλοκαίρι (2020). Δεσμεύεται δηλαδή όχι μόνο για τη φετινή σεζόν, αλλά και για την επόμενη. Κι επειδή γίνεται ήδη πολλή κουβέντα για την επόμενη μέρα του, το ρεπορτάζ του Sport24.gr αναφέρει τα εξής:

1. ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΕΝΑΡΙΑ: Μπορεί οι Τούρκοι να λένε και να γράφουν ό,τι τους κατέβει στο κεφάλι για τη Φενέρ, η αλήθεια, όμως, είναι εντελώς διαφορετική. Ούτε στον Ολυμπιακό, ούτε στην πλευρά του ποδοσφαιριστή, έχει φτάσει κάτι που να εκδηλώνει επίσημο ενδιαφέρον από την ομάδα της Κωνσταντινούπολης. " Εκατό εκατομμύρια είναι οι Τούρκοι κάτι πρέπει να γράψουν. Δεν υπάρχει τίποτα και δεν υπάρχει λόγος να υπάρξει κάτι. Έχουμε πολύ καιρό μπροστά μας να τα δούμε όλα...", μας μεταφέρθηκε από το περιβάλλον του διεθνούς μπαλαντέρ.

2. ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ: Ο Φορτούνης θέλει και δεν το έχει κρύψει, να ανανεώσει το συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό. Παρότι ξέρει ότι μετά τη φετινή του σεζόν που είναι από τις καλύτερες στην καριέρα του, έχει τραβήξει βλέμματα από το εξωτερικό. " Είμαι ευτυχισμένος στον Ολυμπιακό και θέλω να μείνω για πολλά ακόμη χρόνια", λέει ο "Φορτού" στους δικούς του ανθρώπους. Το ίδιο ξέρουν και στο γραφείο μάνατζερ που τον εκπροσωπεί.

Ανάλογη είναι και η επιθυμία των "ερυθρολεύκων" που θέλουν να συνεχίσει με το περιβραχιόνιο ο 25χρονος μεσοεπιθετικός. Υπάρχει, λοιπόν, κοινή επιθυμία των δύο πλευρών να συνεχίσουν μαζί, άρα θα καθίσουν στο τραπέζι με τις καλύτερες των προθέσεων για νέα συμφωνία.

3. ΔΕΔΟΜΕΝΑ: Το συμβόλαιο του Φορτούνη, ξεπερνά σε ετήσιες απολαβές το ένα εκατομμύριο € καθαρά, συν μπόνους, ενώ είναι και κλιμακωτό. Προβλέπει αύξηση (100.000 €) από χρόνο σε χρόνο. Πρόθεση της διοίκησης είναι να επεκταθεί η συνεργασία για τουλάχιστον άλλη μία τριετία (έως το 2023). Ανάλογα είναι και τα "θέλω" του ποδοσφαιριστή, αρκεί να υπάρξει και συμφωνία στο οικονομικό σκέλος.

Το ραντεβού ανάμεσα στις δύο πλευρές αναμένεται να γίνει στις αρχές του καλοκαιριού, είτε πριν από το ξεκίνημα της προετοιμασίας, είτε πριν ξεκινήσουν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις και για την επόμενη σεζόν. Στο συμβόλαιο του Φορτούνη δεν προβλέπεται ρήτρα αποδέσμευσης.

Για πιθανές προτάσεις θα μιλήσει με την ΠΑΕ για να αποφασίσουν από κοινού. Εκτός κι αν δεν ανανεώσει μέχρι τον Γενάρη, οπότε από εκεί και πέρα μπορεί να μιλήσει με όποια ομάδα επιθυμεί, όπως έχει κάθε δικαίωμα. Δεν θα φτάσουμε, όμως, μέχρι εκεί, όπως όλα δείχνουν.

4. ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ: Το ενδεχόμενο να αλλάξει φανέλα ο Φορτούνης δεν συγκεντρώνει στην παρούσα φάση σοβαρές πιθανότητες για τους λόγους που προαναφέραμε. Ο ίδιος είχε δηλώσει πέρυσι τέτοιο καιρό όταν είχαν προκύψει σενάρια για μια άλλη ομάδα από τη γειτονική χώρα, την Μπεσίκτας, πως δεν τον ενδιαφέρει η προοπτική της Τουρκίας και ότι αν είναι να φύγει από τον Ολυμπιακό, θα το κάνει για μια μεγάλη ομάδα ή μεγάλο πρωτάθλημα του εξωτερικού, ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Αυτό που τον ενδιαφέρει στην παρούσα φάση, είναι να "κλείσει" τη σεζόν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο κι αν μπορέσει να κάνει ακόμη καλύτερη συγκομιδή συγκριτικά με τη σεζόν του Μάρκο Σίλβα. Να ξεπεράσει τον εαυτό του δηλαδή, για μία ακόμη φορά μέχρι την επόμενη...

Φέτος σε 37 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις έχει 15 γκολ και 12 ασίστ, ενώ τη χρονιά του Μάρκο Σίλβα (2015-2016) σε 39 παρουσίες είχε 21 γκολ και 17 ασίστ. Με το εθνόσημο έφτασε τις 41 εμφανίσεις (6 γκολ).

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ