ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ολυμπιακός: Τι σημαίνει η μείωση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 60 εκατ. ευρώ

EUROPA LEAGUE / ÌÐÅÑÍËÉ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
EUROPA LEAGUE / ÌÐÅÑÍËÉ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ποιες οι αλλαγές στα ποσοστά των μετόχων της πειραϊκής ΠΑΕ σε περίπτωση μελλοντικής αύξησης κεφαλαίου από τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Επειδή αρκετός κόσμος δεν έχει καταλάβει τι ακριβώς σημαίνει η μείωση 60 εκ. ευρώ στο μετοχικό κεφάλαιο της ΠΑΕ Ολυμπιακός (από τα 65,43 εκατ. ευρώ στα 5,43 εκατ. ευρώ), οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα.

Πρώτα απ’ όλα είναι κάτι που είναι σύνηθες σε Ανώνυμες Εταιρίες. Μάλιστα, τις περισσότερες φορές οι μειώσεις έχουν ως επακόλουθο τις... αυξήσεις.

Όπως συμβαίνει και σε όλες τις Ανώνυμες Εταιρίες, έτσι και στην ΠΑΕ Ολυμπιακός, αυτή τη στιγμή τα ποσοστά των μετόχων παραμένουν ίδια.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης εξακολουθεί να κατέχει το 73.36%, ο Σωκράτης Κόκκαλης το 13.48%, ο Ερασιτέχνης το 10% και λοιποί μικρομέτοχοι το 3,16%.

Σε περίπτωση όμως μελλοντικής αύξησης κεφαλαίου που θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, όπως συμβαίνει δηλαδή τα τελευταία χρόνια, τότε αυτομάτως θα ανεβαίνει πιο "θεαματικά" το ποσοστό του ισχυρού άνδρα της πειραϊκής ΠΑΕ και θα πέφτει το ποσοστό όλων των υπόλοιπων μετόχων πλην του Ερασιτέχνη που διατηρεί εκ του Νόμου πάντα το 10%.

Αυτή τη στιγμή ο Μαρινάκης ελέγχει τα 3.98 εκατ. ευρώ από τα 5.43 εκατ. του μετοχικού κεφαλαίου μετά τη μείωση. Σε περίπτωση που - επί παραδείγματι - θελήσει να αυξήσει το μετοχικό κεφάλαιο κατά... 10 εκατ. ευρώ, τότε θα ελέγχει τα 13.98 εκατ. ευρώ από τα 15.43 εκατ. Αυτό σημαίνει ότι το ποσοστό του θα είναι πολύ μεγαλύτερο από το 73.36% που κατέχει τώρα.

Αυτά όμως θα τα δούμε σε βάθος χρόνου εφόσον προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου ο ηγέτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ