ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Τι ισχύει με τον Σεμέδο

CHAMPIONS LEAGUE / ÏÓÖÐ - ÌÐÁÓÁÊÓÅ×ÉÑ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ÏÓÖÐ - ÌÐÁÓÁÊÓÅ×ÉÑ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Το ενδιαφέρον για τον Πορτογάλο στόπερ του Ολυμπιακού, Ρούμπεν Σεμέδο και η στάση των Πειραιωτών στο ενδεχόμενο μεταγραφής του. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

Εδώ και ημέρες, έχουν κυκλοφορήσει διάφορα σενάρια για τον Ρούμπεν Σεμέδο. Άρχισαν από την Πορτογαλία. Έγραψαν για συμφωνία με την Πόρτο αντί 7 εκατ. ευρώ. Αργότερα, στο μενού προστέθηκε και η Μπενφίκα, με τους συμπατριώτες του μάλιστα να τονίζουν πως είναι η ομάδα με τις περισσότερες πιθανότητες για να τον αποκτήσει. Την Κυριακή, υπήρξαν και σενάρια από την Τουρκία.

Βάζοντας κάτω τα δεδομένα, με αυτή τη λογική και όσο η ΕΠΟ δεν ορίζει τον τελικό Κυπέλλου, τον Σεμέδο με τη φανέλα του Ολυμπιακού δεν τον ξαναβλέπουμε. Μισό… λεπτό, όμως. Πως είναι τόσο δεδομένη η μεταγραφή του; Ας βάλουμε κάτω κάποια δεδομένα, για να δούμε πως έχει η όλη κατάσταση…

ΕΚΑΝΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Μπορεί σε κάποια ματς ο Σεμέδο να είχε τα θέματά του, αλλά ρεαλιστές να είμαστε. Ήρθε και άλλαξε επίπεδο τον Ολυμπιακό. Του έλυσε πολλά προβλήματα, υπήρχαν αναμετρήσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη που έδειχνε επιβλητικός. Δεν τίθεται θέμα για το αν βγήκε αυτή η μεταγραφή για τον Ολυμπιακό. Ακόμη και τα λάθη του, τα κατάλαβε. Ποιος θα ξεχάσει εκείνο στην Κρήτη, όταν έσπρωξε το ball boy και αποβλήθηκε μετά το τέλος του ματς, χάνοντας το επόμενο με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ; Όπως και εσωτερικά, στο Ρέντη, είχε κάποια… θεματάκια, αλλά κάτι η ομάδα, κάτι ο Μαρτίνς, τα «κούμπωναν» μια χαρά και δεν δημιουργήθηκε θέμα σοβαρό.

ΟΙ ΤΑΣΕΙΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗΣ

Ο Σεμέδο με δηλώσεις του είχε πει πως θέλει να πάει σε πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Πήρε άμεσα το μήνυμα μέσω ατζέντη και ομάδας ότι αυτά πρέπει να κοπούν και έτσι έγινε. Δεν ξαναέθεσε θέμα δημοσίως, ανεξάρτητα του τι πιστεύει και θέλει. Ο Σεμέδο, είναι φυσιολογικό να μην είδε τον Ολυμπιακό ως την ομάδα που θα παίξει για τα επόμενα πέντε χρόνια της καριέρας του. Έψαχνε την επανεκκίνησή του και κατάφερε να την κάνει. Ανέβασε τις μετοχές του, τον είδαν ευρωπαϊκές ομάδες, στην πατρίδα του πείστηκαν πως ο Σεμέδο είναι και πάλι εδώ. Δεν νομίζω πως Μπενφίκα και Πόρτο έχουν καλύτερους στόπερ, άρα δεν θα είναι έκπληξη να ενδιαφερθούν.

Τάσεις για μεταγραφή έχει ο Σεμέδο και προφανώς το έχει "χτίσει" στο μυαλό του. Θα του αρέσει η ιδέα ενός καλύτερου πρωταθλήματος, εκεί που λόγω της δικαστικής απόφασης, αποκλείεται η αγορά της Ισπανίας. Δεν θα μπορούσε, όμως, να σταθεί σε ένα πρωτάθλημα σαν το αγγλικό; Ο Ένγκελς που δεν έπιασε στον Ολυμπιακό έκανε μεταγραφή εκεί και έπαιξε. Δεν χωράει ο Σεμέδο; Φυσικά και χωράει, απλά πάμε σε κάτι πολύ βασικό…

ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ;

Βλέποντας το νούμερο των 7 εκατ. ευρώ για συμφωνία με την Πόρτο, απόρησα. Ο Ολυμπιακός τον Σεμέδο δεν τον πήρε τζάμπα. Οι πληροφορίες το καλοκαίρι του 2019, έλεγαν πως έδωσε 4.500.000 ευρώ στη Βιγιαρεάλ για να αποσπάσει το «οκ». Επίσης, υπήρχε ένα σενάριο που ήθελε τον ισπανικό σύλλογο να λέει «ναι» σε αυτή την προσφορά, γιατί έβαλε ποσοστό μεταπώλησης ύψους 25%. Δεν επιβεβαιώθηκε, δεν διαψεύστηκε κάτι.

Ναι, ο κορονοϊός άλλαξε κατά πολύ τα δεδομένα της αγοράς του ποδοσφαίρου. Είναι, όμως, το ποσό των 7.000.000 ευρώ, τέτοιο που θα έπειθε τον Ολυμπιακό να πει «ναι»… αύριο; Για να πωληθεί στην Πόρτο ή στην Μπενφίκα; Εκτός και αν υπάρχει κάποιος όρος που δεν έχει γίνει γνωστός. Να μπορεί π.χ. να πάει σε ομάδα της πατρίδας του με ένα τέτοιο ποσό. Γιατί διαφορετικά, δεν μπορώ να πειστώ ότι ο Ολυμπιακός του Βαγγέλη Μαρινάκη θα δώσει το «οκ» για μια τέτοια μεταγραφή. Ακόμη και αν ο Σεμέδο ήταν ο πιο… προβληματικός παίκτης στο Ρέντη. Ο Ολυμπιακός τον στήριξε, ναι, εισέπραξε μέσα στο γήπεδο, αλλά θα τον «ντιλάρει» εκεί που θα κρίνει. Και όχι πάνω στο… τρέξιμο. Κι αν ο Ολυμπιακός περάσει τους Γουλβς και πάει στο Final-8 με τον Σεμέδο;

Γι’ αυτό, εκτίμησή μου είναι πως το θέμα του Σεμέδο θα έχει αρκετά επεισόδια μπροστά του. Δεν θεωρώ ότι υπάρχει συμφωνία, τουλάχιστον έτσι λέει η δική μου πληροφόρηση. Κι έχοντας την… παράδοση, γνωρίζοντας δεδομένα, δεν πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός θα… ξεπουλήσει τον Σεμέδο ή θα τον… σπρώξει με λίγα χρήματα.

Θα περιμένει, δεν υπάρχει λόγος βιασύνης. Ή μήπως ο Μαρτίνς δεν θα τον ήθελε να παραμείνει εδώ τη νέα σεζόν, αν αυτό είναι τελικά εφικτό;

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ