ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Θέλει να βάλει τις βάσεις για το νταμπλ

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός μέσα σε λίγες ημέρες παίζει και πάλι στην Τούμπα, με νέο πλάνο από τον Πέδρο Μαρτίνς, θέλοντας να γίνει το φαβορί για την πρόκριση.

Μπροστά σε μια νέα πρόκληση είναι η ομάδα του Ολυμπιακού που στις 21:30 αντιμετωπίζει τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Οι ερυθρόλευκοι, πριν λίγες ημέρες πέρασαν από τη Θεσσαλονίκη με νίκη, έσπασαν μια αρνητική παράδοση που είχαν τα τελευταία χρόνια και τώρα, καλούνται να δώσουν και συνέχεια.

Υπάρχουν προτεραιότητες βέβαια στην αποψινή αναμέτρηση, γιατί με βάση την επικείμενη απουσία του Σα κάτω από τα δοκάρια, θα πρέπει να μπει σε εφαρμογή και ένα πλάνο μεγαλύτερης συγκέντρωσης στα ανασταλτικά καθήκοντα. Όχι ότι δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στο νεαρό Τζολάκη που θα κληθεί να καθίσει κάτω από τα δοκάρια, αλλά όπως και να το κάνουμε, το άγχος του πρωτάρη, είναι πάντα μια παράμετρος.

Από εκεί και πέρα, ο Μαρτίνς δεν υπολογίζει με το σενάριο που θέλει το Σαββατοκύριακο να μην έχει αγωνιστική για τα πλέι οφ. Αυτή δείχνει, όμως, να είναι η πιθανότερη εξέλιξη. Έτσι κι αλλιώς, όμως, ο Πορτογάλος προπονητής σκόπευε να μην ανακατέψει πολύ την τράπουλα.

ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΧΑΦ ΞΑΝΑ…

Το σχήμα με Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκη, Καμαρά, δικαίωσε για τα καλά τον Πέδρο Μαρτίνς. Το εμπιστεύθηκε σε κρίσιμα ματς φέτος και του βγήκε. Και ειδικά τελευταία, έδειξε να "κουμπώνει" καλύτερα από κάθε φορά. Στην Τούμπα, για το πρωτάθλημα, ήρθε η νίκη με 0-1. Και στο Λονδίνο, βοήθησαν τα μέγιστα οι τρεις τους, για να γίνει αυτό που έμοιαζε με θαύμα. Νίκη με 0-1 στην κανονική διάρκεια του αγώνα, 1-2 μετά την παράταση και πρόκριση στους "16" του Europa League. Εκεί που μπορούν να περιμένουν τους Γουλβς.

Η τριάδα στα χαφ έτσι, θα κληθεί να δώσει μια ακόμη παράσταση απόψε στην Τούμπα. Με μεγάλο βάρος στο να μη χαθεί η μάχη στο κέντρο, να μην δεχθεί πολλές τελικές από τον ΠΑΟΚ ο Ολυμπιακός.

ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ, ΑΛΛΑ…

Ο Μαρτίνς, γνωρίζει ότι ο συμπατριώτης του, προπονητής του ΠΑΟΚ, Άμπελ Φερέιρα, είναι στα… σχοινιά. Πως θα θελήσει να βγάλει αντίδραση και να δημιουργήσει προβλήματα στον Ολυμπιακό. Είναι άλλο ματς. Δεν παίζουν για βαθμούς οι δύο ομάδες, αλλά για ένα σκορ που μπορεί να βάλει βάσεις πρόκρισης. Ο Μαρτίνς αναμένει αντίδραση από τους γηπεδούχους, αλλά έχει εμπιστοσύνη στους ποδοσφαιριστές του, γνωρίζει ότι πατάνε καλύτερα αυτή τη στιγμή, έχουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και περιμένει να πράξουν τα δέοντα.

ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΡ

Πολλά δείχνουν να είναι κοντά στον αγώνα πρωταθλήματος. Με εξαίρεση φυσικά την αναγκαστική αλλαγή στον τερματοφύλακα, αλλά και πιθανότητα και στην επίθεση. Ο Τζολάκης θα φορέσει τα γάντια του βασικού τερματοφύλακα αν τελικά δεν μπορέσει να αγωνιστεί ο Ζοζέ Σα, λόγω του τραυματισμού του στον αγώνα με τον Παναιτωλικό. Στο κέντρο της άμυνας, ο Σεμέδο με τον Μπα θα κληθούν να βάλουν… πλάτη και για τον νεαρό πορτιέρο. Δεξιά θα είναι ο Ελαμπντελαουί και αριστερά ο Τσιμίκας.

Όπως τονίσαμε, στα χαφ τριάδα με Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκη, Καμαρά και από εκεί και πέρα, ο Βαλμπουενά, πιθανότατα ο Ραντζέλοβιτς και ο Χασάν. Δοκίμασε τον Αιγύπτιο φορ ο Μαρτίνς που βέβαια, έχει στην… άκρη το τι θα κάνει ο Φερέιρα με το κέντρο της άμυνάς του. Γνωρίζει ότι θα απουσιάσουν Κρέσπο και Βαρέλα, άρα, εδώ περιμένει και αποφασίζει. Ο Ελ Αραμπί είναι επιβαρυμένος αρκετά με συνεχόμενα ματς, αλλά ο Μαρτίνς τον πιστεύει, ο Μαροκινός σκοράρει και αποτελεί το μεγάλο όπλο του φετινού Ολυμπιακού.

Πάντως, με βάση και δοκιμή του τεχνικού των Πειραιωτών, δεν είναι εκτός κάδρου ο Μασούρας. Έμεινε πολύ ικανοποιημένος από τα δύο τελευταία του ματς, με Άρσεναλ και Παναιτωλικό και αποτελεί μια καλή λύση στα πλάνα του.

ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΥ ΕΝΑ ΓΚΟΛ

Στα ματς Κυπέλλου, οι προκρίσεις κρίνονται και από τα εκτός έδρας γκολ. Ο Ολυμπιακός, ψάχνει ένα τέτοιο γκολ σήμερα στην Τούμπα. Ακόμη και αν δεν καταφέρει να φύγει νικητής, μια ισοπαλία με γκολ τον καθιστά και πάλι φαβορί. Στο Ρέντη, δεν υποτιμούν τη διοργάνωση του Κυπέλλου. Έχουν πάρει φόρα και το θέλουν και αυτό. Έχουν το πλεονέκτημα για το πρωτάθλημα καθώς μπαίνουν με διαφορά επτά βαθμών στα πλέι οφ, είναι στα ημιτελικά του Κυπέλλου, στους «16» στην Ευρώπη, η όρεξη έχει ανοίξει για τα καλά.

Κάτι ακόμη. Η ρεβάνς θα διεξαχθεί μέσα στον Απρίλη. Θα έχουν φανεί πολλά στα πλέι οφ, η ψυχολογία των ομάδων μπορεί να είναι διαφορετική για τα καλά. Υπάρχει δρόμος, αλλά οι βάσεις θα μπουν σήμερα…

ΠΕΡΙ ΦΟΡΤΟΥΝΗ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ

Η αλήθεια είναι πως η ανακοίνωση της χθεσινής αποστολής, προξένησε εντύπωση. Κυρίως γιατί μετά την ομιλία του Κώστα Φορτούνη στους συμπαίκτες του την Κυριακή, πολλοί θα περίμεναν πως η όποια παρεξήγηση θα λυνόταν. Παρόλα αυτά, ο Μαρτίνς τον άφησε και πάλι εκτός αποστολής και σίγουρα δίνεται ένα νέο ενδιαφέρον στο όλο θέμα. Σίγουρα ο Πορτογάλος θα αποφασίσει πότε θα επανεντάξει τον Έλληνα μέσο στην ομάδα. Αυτή τη στιγμή πάντως, δεν δείχνει να είναι στα πλάνα του, όπως και οι Χριστοδουλόπουλος, Μορ.

Για την ιστορία. Τελευταίο ματς του Φορτούνη, ως αλλαγή στις 20/2 με την Άρσεναλ εντός. Έχασε ΠΑΟΚ εκτός, Άρσεναλ εκτός, Παναιτωλικό εντός, χάνει ξανά ΠΑΟΚ εκτός (αυτή τη φορά δεν ταξίδεψε καν στη Θεσσαλονίκη). Τελευταίο ματς του Χριστοδουλόπουλου, 15/2 με τον Πανιώνιο στο Καραϊσκάκη, ως αλλαγή. Και τελευταίο του Μορ; Στις 12/2, ως αλλαγή στο ματς Κυπέλλου με τη Λαμία…

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ