ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Θα περιμένει και τους ερυθρόλευκους ο Ομάρ

SUPERLEAGUE / ΒΟΛΟΣ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΒΟΛΟΣ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Ομάρ Ελαμπντελαουί, ψάχνει καλύτερο συμβόλαιο, αλλά θα περιμένει και την ειδοποίηση από τους ερυθρόλευκους.

Τι και αν οι διοργανώσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό έχουν διακοπεί, για τον Ομάρ Ελαμπντελαουί δεν αλλάζει πως έχει κάνει την πιο "γεμάτη" του σεζόν με τους "ερυθρόλευκους". Χωρίς να ταλαιπωρηθεί από τραυματισμούς, ο δεξιός μπακ των Πειραιωτών μετράει 38 συμμετοχές.

Μπορεί φέτος να είναι μικρή η συμβολή του στο σκοράρισμα (έχει ένα μόλις γκολ) αλλά και στη δημιουργία (μία ασίστ), αλλά βγάζει μια σταθερότητα στο παιχνίδι του. Πήρε και κράτησε τη φανέλα του βασικού και έχει 21 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, 2 ματς στο Κύπελλο και 15 στην Ευρώπη! Βασικός σε όλα, πλην του αγώνα στο Βελιγράδι με τον Ερυθρό Αστέρα. Είχε μπει αλλαγή, όμως.

ΨΑΧΝΕΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ

Το συμβόλαιο του Ομάρ Ελαμπτνελαουί λήγει το καλοκαίρι και πλέον είναι ελεύθερος να συμφωνήσει με οποιαδήποτε ομάδα θέλει. Από τον Ολυμπιακό, φάνηκε να γίνεται μια πρώτη προσέγγιση νωρίς, εκεί στο Νοέμβρη, αλλά από την πλευρά του Νορβηγού μπακ, δόθηκε η εντύπωση πως οι δύο πλευρές απέχουν πολύ στο οικονομικό. Ο Ομάρ δεν είναι ένας μπακ των 400.000 ευρώ. Οι αποδοχές του ανά χρόνο συμβολαίου είναι διπλάσιες και η αίσθηση που υπήρξε, είναι πως ψάχνεται για κάτι πολύ καλύτερο.

Το όνομά του έχει μπει στο φάκελο των σκάουτερ ομάδων του εξωτερικού. Είτε αφορά συλλόγους της Αγγλίας είτε της Τουρκίας. Ο Ομάρ είναι σε καλή ηλικία, 28 στα 29 και πιστεύει πως έχει έρθει η ώρα για το καλύτερο συμβόλαιο της καριέρας του.

ΤΙ ΦΑΙΝΟΤΑΝ ΝΑ ΘΕΛΕΙ, ΟΜΩΣ;

Ο Ομάρ επίσημα, δεν έχει πει "θέλω τόσα για να υπογράψω, για να μείνω…". Το θέμα το χειρίζεται ο ατζέντης του. Με το περιβραχιόνιο του αρχηγού στον Ολυμπιακό, αλλά και στην εθνική Νορβηγίας, μπορεί να περάσει πιο… εύκολα και στο εξωτερικό. Η πιάτσα έλεγε για συμβόλαιο 1.300.000 με 1.400.000 ευρώ το χρόνο.

Θα μπορούσε να το βρει, ναι… Πότε; Στην προ κορονοϊού εποχή, γι’ αυτό άλλωστε επικρατούσε και μια αισιοδοξία για ομάδες της Αγγλίας. Και εκεί θα αλλάξει ο χάρτης του ποδοσφαίρου για τα καλά, όμως, τα δεδομένα και έτσι, προφανώς και θα αναθεωρηθούν πράγματα.

Η ΠΡΟΘΕΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ

Ο Ολυμπιακός σαφέστατα και εκτιμά τον Ομάρ. Από τους πιο παλιούς στην ομάδα, με ένα ανεπιτυχές πέρασμα από τη Χαλ του Μάρκο Σίλβα για έξι μήνες. Ταλαιπωρήθηκε και με τραυματισμό, αλλά φέτος επέδειξε σταθερότητα, ήξερε καλά την ομάδα, διαχειρίστηκε σωστά και τον εαυτό του.

Η πρόθεση από τον Ολυμπιακό υπάρχει. Να του γίνει μια κουβέντα για να παραμείνει, για να ανανεώσει το συμβόλαιό του. Βέβαια, δεν εκδηλώνεται το παραμικρό όσον αφορά στο νούμερο που θα του πουν. Ίσως και πλέον και οι ίδιοι να το έχουν διαφορετικά στο μυαλό τους, μετά την αλλαγή δεδομένων.

Αλλιώς να γνωρίζεις ότι εύκολα μπορεί να βρει ένα συμβόλαιο της τάξης του 1.400.000 ευρώ το χρόνο και αλλιώς τώρα. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν θα υπάρξει καλή πρόταση για τον αρχηγό των Πειραιωτών πάντα…

ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ

Ο Ομάρ Ελαμπντελαουί βρίσκεται στη χώρα μας και συνεχίζει και αυτός τις ατομικές του προπονήσεις. Περιμένοντας να δει πότε θα γίνει η επιστροφή στη δράση, με τη διεξαγωγή των πλέι οφ του πρωταθλήματος αρχικά και της ρεβάνς με τους Γουλβς στην Ευρώπη.

Ο Νορβηγός αμυντικός, θα περιμένει την ειδοποίηση από τον Ολυμπιακό. Θέλει να συζητήσει, δεν είναι αρνητικός στο να παραμείνει στην Ελλάδα. Αισθάνεται καλά εδώ, νιώθει ότι ο Ολυμπιακός τον έχει βοηθήσει. Από τις προθέσεις του, όμως, θα εξαρτηθεί και η βάση στο οικονομικό. Εκεί άλλωστε θα είναι το ένα "μυστικό".

Το άλλο, θα είναι κατά πόσο οι εξελίξεις στην οικονομία και κατ’ επέκταση στο ποδόσφαιρο, μπορούν να επηρεάσουν και το μυαλό του Ομάρ για τις ομάδες από το εξωτερικό.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ