ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Τελική ευθεία για 4 μεταγραφές

Lille's Sofiane Boufal, center, celebrates after team mate Djibril Sidibe scored a goal, during the League Cup final soccer match between Paris Saint Germain and Lille, at the Stade de France stadium, in Saint Denis, north of Paris, Saturday, April 23, 2016. (AP Photo/Thibault Camus)
Lille's Sofiane Boufal, center, celebrates after team mate Djibril Sidibe scored a goal, during the League Cup final soccer match between Paris Saint Germain and Lille, at the Stade de France stadium, in Saint Denis, north of Paris, Saturday, April 23, 2016. (AP Photo/Thibault Camus) AP PHOTO/THIBAULT CAMUS

Κοντά στη χρυσή τομή για Ματέους Ρέις, ξεκαθαρίζει για Γκάρι Ροντρίγκες ή Μπουφάλ, “κλειδώνει” του δεξιού μπακ, μένει ο Σεμέδο, έτοιμος για Φορτούνα ο Κούτρης, έρχεται ο Τιάγκο.

Με την πρόκριση στους ομίλους του Champions League ουσιαστικά καθαρισμένη, οι άνθρωποι του Ολυμπιακού φουλάρουν για να κλείσουν τα ανοικτά μεταγραφικά μέτωπα. To 2-0 του αγώνα της Τετάρτης με την Ομόνοια σε συνδυασμό με την περιορισμένη ισχύ της κυπριακής ομάδας, παρέχει τη σχετική ασφάλεια προκειμένου να τακτοποιηθούν εκκρεμότητες ακόμη και πριν από τη ρεβάνς της Λευκωσίας (29/9).

Ουσιαστικά, οι νταμπλούχοι έχουν μπροστά τους τρία μέτωπα. Του εξτρέμ που είναι και το πιο σημαντικό υπό την έννοια ότι αναζητούν βασική επιλογή για τα φτερά. Του αριστερού μπακ, ο οποίος θα μοιραστεί το χρόνο με τον Χοσέ Χολέμπας κι ενός δεξιού μπακ – ρεζέρβα, ο οποίος θα κάνει τα… ρεπό του Βραζιλιάνου Ραφίνια.

"ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟ" ΤΟΥ ΤΙΑΓΚΟ ΣΙΛΒΑ

Παράλληλα, οι πληροφορίες από Αγγλία μεριά επιμένουν ότι η μετακίνηση του Πορτογάλου Τιάγκο Σίλβα από το Νότιγχαμ στον Πειραιά είναι “τελειωμένη” υπόθεση, όπως έχετε πρωτοδιαβάσει στο Sport24.gr από τις 18/8 και απομένει να πιάσει λιμάνι, πιθανότατα εντός της επόμενης εβδομάδας, καθώς ακόμη δεν έχει ξεπεράσει έναν τραυματισμό (διάστρεμμα) που τον ταλαιπωρεί.

Το πού θα παίξει αποτελεί ένα ερώτημα, καθώς μαζεύονται πολλοί στη μεσαία γραμμή. Πλην των παλιών Μπουχαλάκη, Καμαρά, έχουν έρθει οι νέοι Εμβιλά και Πέπε, ενώ στο ρόστερ παραμένει ως εναλλακτική επιλογή και ο Καφού. Αν δεν “σκάσει” κάποια σούπερ πρόταση, άνω των 15 εκατομμυρίων για τον Μαντί, το πιο πιθανό σενάριο είναι να αλλάξει φανέλα ο Καφού, ο οποίος δεν έχει δείξει και κάτι ιδιαίτερο ως τώρα…

ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΩ ΡΑΦΙ

Στα ακόμη πιο σπουδαία, αποτελεί κοινό μυστικό ότι Γκάρι Ροντρίγκες και Σοφιάν Μπουφάλ βρίσκονται στην τελική ευθεία για τη θέση του βασικού εξτρέμ στον Ολυμπιακό. Δύσκολες περιπτώσεις αμφότερες, αλλά όπως σας έχουμε ενημερώσει σχετικά, οι “ερυθρόλευκοι” δεν τις αφήνουν. Ο Πέδρο Μαρτίνς θα ήθελε ιδανικά τον πρώτο θεωρώντας ότι του ταιριάζει καλύτερα στο πλάνο, αλλά δε λέει “όχι” και για τον Μαροκινό της Σαουθάμπτον, ο οποίος όσο περνούν οι μέρες θα πρέπει να ξεκαθαρίσει εντελώς τη στάση και τις προθέσεις του.

Για τον Γκάρι είναι αλήθεια ότι έως τώρα αποτελεί εμπόδιο η Αλ Ιτιχάντ, αλλά υπάρχει και συγκρατημένη αισιοδοξία πως τελικά θα βρεθεί η άκρη του νήματος και θα προκύψει happy end. Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό είτε αποκτηθεί ο Ροντρίγκες, είτε ο Μπουφάλ είναι ξεκάθαρο πως πρόκειται για κίνηση από το πάνω ράφι, ικανή να κάνει τη διαφορά. Άλλες προτάσεις, όπως του 25χρονου Μαροκινού Ελ Γκάζι της Άστον Βίλα, εξετάζονται, αλλά δεν συγκεντρώνουν σοβαρές πιθανότητες και γιατί οι άλλες δύο υποθέσεις είναι περισσότερο “χτενισμένες” και προχωρημένες, αλλά κι επειδή πρόκειται για παίκτη με εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά και μπόι 1.89 που δεν συνηθίζεται για εξτρέμ...

Ο ΡΕΪΣ ΕΡΧΕΤΑΙ, Ο ΚΟΥΤΡΗΣ ΦΕΥΓΕΙ

Το θέμα που ήταν να κλείσει, αλλά ακόμη δεν έχει κλείσει είναι του Ματέους Ρέις. Η διοίκηση της Ρίο Άβε προσπαθεί να βγάλει από τη μύγα ξύγκι, καθώς γνωρίζει ότι οι “ερυθρόλευκοι” έβαλαν αρκετά χρήματα στο ταμείο τους από την πώληση του Κώστα Τσιμίκα στη Λίβερπουλ, όπου έκανε και ντεμπούτο πριν από μερικές ώρες. Η προσφορά του Ολυμπιακού έχει φτάσει στα 2 εκατομμύρια, σύμφωνα με τους Πορτογάλους στα 2,5, η ομάδα του ζητάει τρία, ο ίδιος πιέζει να φύγει έναν χρόνο πριν μείνει ελεύθερος, λογικά (όσο υπάρχει λογική στις μεταγραφές) θα βρεθεί η χρυσή τομή και αυτό το -ευλογημένο από τον Μαρτίνς- deal θα ολοκληρωθεί. Ο Ρέις παρεμπιπτόντως ήταν καταλύτης στην εκτός έδρας πρόκριση της Ρίο Άβε απέναντι στη Μπεσίκτας το βράδυ της Πέμπτης στην Κωνσταντινούπολη. Έδωσε ασίστ, σκόραρε και το τελευταίο πέναλτι κι ετοιμάζεται να φύγει έχοντας κάνει το χρέος του και με το παραπάνω…

Την ίδια ώρα, το θέμα της παραχώρησης του Λεονάρντο Κούτρη στη Φορτούνα Ντίσελντορφ έχει μπει στις καθυστερήσεις. Οι Γερμανοί ποτέ δεν αποχώρησαν από το τραπέζι όπου κατέθεσαν διαδοχικές προτάσεις, αλλά θα το κάνουν σύντομα αν δεν πει το “ναι” η “ερυθρόλευκη” διοίκηση. Όπως φαίνεται, ωστόσο, ο “Λεό” θα αποχωρήσει με προορισμό τη Γερμανία, με ετήσιο δανεισμό και οψιόν αγοράς, με το συνολικό deal γύρω στα 3,5 εκατομμύρια ευρώ, συν μπόνους.

ΜΕΝΕΙ Ο ΣΕΜΕΔΟ

Με τον Σεμέδο η Μπενφίκα αποχώρησε και δεν επέστρεψε μετά τον οδυνηρό αποκλεισμό από τον ΠΑΟΚ, άρα θέμα επί της ουσίας δεν υπάρχει τη δεδομένη χρονική στιγμή. Η δουλίτσα που έκανε ο Πέδρο Μαρτίνς και προς τον παίκτη και προς τη διοίκηση για να μείνει, αλλά… ευχαριστημένος και με νέο συμβόλαιο, πιάνει τόπο, όπως φαίνεται. Ο Ρούμπεν, μάλιστα, εμφανίστηκε στον αγώνα με την Ομόνοια και με νέο λουκ στο μαλλί, ενδεικτικό της καλής του διάθεσης. Προφανώς, αυτό το θέμα κλείνει μέχρι νεοτέρας, προς όφελος του Ολυμπιακού που δεν θα χρειαστεί να κινηθεί άμεσα για νέο βασικό ηγέτη στο κέντρο της άμυνας.

Τέλος, βρίσκεται στη διαδικασία της τελικής επιλογής, ο δεξιός μπακ που θα δώσει ανάσες στον Ραφίνια, αλλά εδώ πάμε πιθανότατα για έκπληξη, για όνομα που ως τώρα δεν έχει απασχολήσει τους τίτλους του ρεπορτάζ. Η αναζήτηση, άλλωστε, αφορά ρεζέρβα...

Photo Credits: AP Photo/Thibault Camus

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Πρόκριση κι ενίσχυση
Ο Ελ Αραμπί δεν είναι κορόιδο να σουτάρει εκτός περιοχής
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ