ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Τα πρόσωπα του 2016

Ολυμπιακός: Τα πρόσωπα του 2016

Μάρκο Σίλβα, Ρομπέρτο, Βρέντζος, Πάουλο Μπέντο, Μάριν, Τσόρι και άλλες προσωπικότητες (κάποιες αμφιλεγόμενες), που πέρασαν ή βρίσκονται ακόμα στον Ολυμπιακό, συνθέτουν ένα μωσαϊκό επιτυχιών και μελλοντικών απαιτήσεων στους πρωταθλητές Ελλάδας.

Όλοι τους αποτέλεσαν -για διαφορετικούς λόγους- σημείο αναφοράς για τον Ολυμπιακό, μέσα στο 2016, που σε λίγες ώρες θα περάσει στην ιστορία. Το Sport24.gr σάς παρουσιάζει τα πρόσωπα που συζητήθηκαν περισσότερο...

ΜΑΡΚΟ ΣΙΛΒΑ: Ο άνθρωπος που κατέρριψε ένα σωρό “στοιχειωμένα” ρεκόρ ως προπονητής του Ολυμπιακού, αποφάσισε να αποχωρήσει στο ξεκίνημα της καλοκαιρινής προετοιμασίας και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ταρακουνήσει τα “θεμέλια” των “ερυθρολεύκων”. Ο Πορτογάλος τεχνικός έφυγε για λόγους που κανείς δεν γνωρίζει στο 100%, εκτός φυσικά από τις εμπλεκόμενες πλευρές. Τον ίδιο τον Σίλβα δηλαδή, τον Βρέντζο που μίλησε μαζί του και γενικότερα τους ανθρώπους της διοίκησης, που αποφάσισαν την απομάκρυνσή του.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΡΕΝΤΖΟΣ: Το “δεξί χέρι” του Βαγγέλη Μαρινάκη είχε συμμετοχή στις θεωρητικά πιο σημαντικές δουλειές που αφορούσαν τον Ολυμπιακό, αλλά και την ιστορία με την Νότιγχαμ που τελικά δεν ολοκληρώθηκε. Ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ παραιτήθηκε μετά την Χάποελ Μπερ Σέβα, αλλά στην ανακοίνωση του συλλόγου επισημάνθηκε ότι η παραίτησή του έγινε αποδεκτή και πώς θα τεθεί σε ισχύ από την επόμενη Γενική Συνέλευση. Ο Βρέντζος να θυμίσουμε πηγαίνει τακτικά στο Ρέντη για να μιλήσει με τους παίκτες και τον προπονητή, δείχνοντας ότι έχει ενεργό ρόλο στην ομάδα.

ΒΙΚΤΟΡ: Του χρεώνεται ο αποκλεισμός στο Champions League, αλλά θα πρέπει να του πιστωθεί πώς χάρη στην σκληρή προετοιμασία που είχε κάνει το καλοκαίρι, δεν έχουν βγει μυικοί τραυματισμοί στον Ολυμπιακό πέρα από τους “ευαίσθητους” Σιόβα και Μπουχαλάκη. Έχει τους λιγότερους από κάθε άλλη σεζόν και θα πρέπει να του δοθεί ένας πόντος. Βεβαίως, αυτό δεν είναι τίποτα μπροστά στο... κακό που άφησε, όταν απολύθηκε από τους Πειραιώτες. Από τις αναμετρήσεις με την Χάποελ Μπερ Σέβα ξεκίνησε ίσως η πιο περίεργη σεζόν για τους “ερυθρόλευκους” επί εποχής Μαρινάκη. Πιο περίεργη και από το καλοκαίρι του 2010 που είχαν αποκλειστεί από την Μακάμπι Τελ Αβίβ.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΕΤΣΟΣ: Ο παίκτης – αποκάλυψη του Ολυμπιακού της σεζόν 2016-17. “Προϊόν” της ακαδημίας των Πειραιωτών και ένα από τα αγαπημένα παιδιά του Πάουλο Μπέντο, ο οποίος έχει αποφασίσει να τον καθιερώσει στην ενδεκάδα ακόμα κι αν δεν τον βάζει στη θέση του. Για τα... μάτια του έχουν κάνει πολλές φορές το ταξίδι στον Πειραιά ομάδες του επιπέδου της Μπάγερν Μονάχου, της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, της Γιουβέντους, της Άρσεναλ...

ΜΠΡΟΥΝΟ ΒΙΑΝΑ: Έναν στόπερ βαρβάτο περίμεναν οι φίλοι του Ολυμπιακού και τελικά αποκτήθηκε ο πιτσιρικάς Βραζιλιάνος από την Κρουζέιρο με τις ευλογίες του Μπέντο. Ο Βιάνα μπαίνει στα “πρόσωπα της χρονιάς” για έναν και μόνο λόγο. Για το γεγονός ότι στο λιμάνι ξέρουν πολύ καλά ότι η ομάδα τους πονάει στο κέντρο της άμυνας και τελικά έφτασαν στα τελειώματα της μεταγραφικής περιόδου να αποκτήσουν έναν ποδοσφαιριστή που είχε παίξει μερικούς μήνες στην πρώτη ομάδα της Κρουζέιρο.

ΝΤΙΟΓΟ ΦΙΓΚΕΪΡΑΣ: Έτοιμος προς δανεισμό ήταν μετά την Χάποελ Μπερ Σέβα, αλλά στην πορεία δικαίωσε τον Πάουλο Μπέντο που επέμενε να παραμείνει στο ρόστερ όταν πρωτοανέλαβε στον Ολυμπιακό στο πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου. Ο Πορτογάλος δεν έχει καμία σχέση με τον Φιγκέιρας του καλοκαιριού και παρά τα όποια λάθη του, είναι αξιοπρεπής το τελευταίο τρίμηνο και δείχνει να έχει και ανεβασμένη ψυχολογία.

ΛΟΥΚΑ ΜΙΛΙΒΟΓΕΒΙΤΣ: Είναι ο ποδοσφαιριστής που απ' ό,τι δείχνουν τα πράγματα και με τα όσα ακούγονται στο εξωτερικό, θα φέρει πρόταση 10+ εκατομμυρίων ευρώ στον Ολυμπιακό. Ζενίτ, Μπενφίκα, Βαλένθια είναι ορισμένες από τις ομάδες που τον έχουν “σταμπάρει” για τα καλά και δεν αποκλείεται να χτυπήσουν την πόρτα των Πειραιωτών αν όχι τον Γενάρη, σίγουρα το καλοκαίρι. Είναι ο MVP του Ολυμπιακού της νέας σεζόν υπό τις οδηγίες του Μπέντο, αλλά και η “κολόνα” του Μάρκο Σίλβα.

ΠΑΟΥΛΟ ΜΠΕΝΤΟ: Έπαιξε το κεφάλι του μία φορά πριν από το ντέρμπι με την ΑΕΚ και τελικά ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-0. Ηρέμησε κάπως η κατάσταση γύρω από τον Πορτογάλο χάρη στις νίκες με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, επανήλθαν τα “σύννεφα” μετά την ήττα από τον ΑΠΟΕΛ και χάρη στο διπλό στα Γιάννενα ο Μπέντο αισθάνεται πιο ασφαλής. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι έχει κερδίσει μία θέση στην καρδιά του κόσμου ή στη διοίκηση βλέπουν με σιγουριά στο πρόσωπό του τον άνθρωπο που θα οδηγήσει τον Ολυμπιακό της επόμενης σεζόν στα προκριματικά του Champions League.

ΑΛΕΧΑΝΤΡΟ ΝΤΟΜΙΝΓΚΕΣ: Ο Σίλβα δεν τον ήθελε, αλλά τον κράτησε η διοίκηση. Ο Αργεντινός όμως δεν τα βρήκε τα πράγματα όπως τα περίμενε, με αποτέλεσμα να βρίσκεται μονίμως στον πάγκο και από τις αρχές Νοεμβρίου στην εξέδρα. Σιγά-σιγά επέστρεψε στις αποστολές, αλλά ένα είναι το σίγουρο: Ο Τσόρι διαφορετικά φανταζόταν την τελευταία του σεζόν στον Ολυμπιακό. Το ήξερε ότι ο Φορτούνης θα έπαιζε βασικός, αλλά δεν περίμενε ότι θα ήταν και τόσο... ρεζέρβα.

ΡΟΜΠΕΡΤΟ - ΚΑΠΙΝΟ: Παράδοση – παραλαβή στον “άσο” είχαμε το καλοκαίρι, με τον Ρομπέρτο να ζητάει από τον Ολυμπιακό να αποχωρήσει και πριν ταξιδέψει η αποστολή στην Αυστρία για το πρώτο στάδιο προετοιμασίας, πήρε το αεροπλάνο για την Βαρκελώνη για να υπογράψει στην Εσπανιόλ. Αυτομάτως ο Καπίνο ήταν αυτός που πήρε τα γάντια του βασικού παρά την απόκτηση με μορφή δανεισμού του Λεάλι. Ο Καπίνο απέδειξε ότι είναι σε θέση αν όχι να γίνει Ρομπέρτο, τουλάχιστον να προσφέρει ασφάλεια στα γκολπόστ. Είναι ένας τερματοφύλακας που εμπνέει εμπιστοσύνη.

ΚΩΣΤΑΣ ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ: Βγήκε πρώτος σκόρερ την περσινή σεζόν και ένα από τα πρώτα πράγματα που ξεκαθάρισε στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι ήταν ότι δεν ήθελε με τίποτα να αποχωρήσει από το λιμάνι και πώς το μυαλό του ήταν 100% στον Πειραιά. Η σεζόν ξεκίνησε περίεργα για τον διεθνή άσο με αποδοκιμασίες προς το πρόσωπό του στα πρώτα ευρωπαϊκά παιχνίδι και μετά από ένα διάστημα που τον είχε στον “πάγο” ο Μπέντο, μπήκε στην ενδεκάδα και δεν ξαναβγήκε. Μπορεί γύρω από το όνομά του να μην γίνεται φέτος ο ντόρος που γινόταν πέρσι, όμως, κατάφερε μέσα από αυτές τις διακυμάνσεις να αποτελέσει και μέσα στο 2016 ένα από τα κεντρικά πρόσωπα του Ολυμπιακού.

ΜΑΡΚΟ ΜΑΡΙΝ: Ο Γερμανός αποκτήθηκε με την προοπτική ότι θα ήταν μία βασική μονάδα, αλλά το όνομά του ακούγεται μονίμως στις... συνεντεύξεις Τύπου επειδή ο Μπέντο τον έχει συνεχώς εκτός αποστολής. Ο Γενάρης πλησιάζει και ο Μπέντο δεν δείχνει προς το παρόν διατεθειμένος να ρίξει νερό στο κρασί του σε ό,τι έχει να κάνει με τον Μάριν. Οπότε, είναι ένα θέμα πώς θα εξελιχθεί η συγκεκριμένη ιστορία με πρωταγωνιστή έναν ποδοσφαιριστή που έχει από τα πιο βαριά συμβόλαια.

ΣΕΜΠΑ: “Όχι άλλο Σεμπά”, φώναζε πέρσι ο κόσμος όταν ο Σίλβα τον είχε στις βασικές του επιλογές. Στο δεύτερο μισό της περασμένης σεζόν ο Σεμπά είχε περάσει λίγο στο περιθώριο γιατί προφανώς ο Σίλβα δεν είχε μείνει ικανοποιημένος. Έφτασε μία ανάσα από τη μεταγραφή του σε ομάδα του Μεξικό και τελικά όχι μόνο έμεινε στο λιμάνι, αλλά πλέον έχει “βιδωθεί” για τα καλά στην ενδεκάδα με προπονητή τον Μπέντο και δεν το κουνάει από εκεί. Σε σχέση με πέρσι η ατάκα “όχι άλλο Σεμπά”, δεν έχει ακουστεί σε τόσο μεγάλο βαθμό όπως το 2015...

ΜΠΡΑΟΥΝ ΙΝΤΕΓΕ: Ολόκληρη συζήτηση είχε γίνει το καλοκαίρι για τον Νιγηριανό και για τις διάφορες πληροφορίες που είχαν φτάσει στα δημοσιογραφικά θεωρεία ότι πολύ δύσκολα θα έμενε για δεύτερη σεζόν στον Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες για περίπου 15 μέρες έκαναν διαπραγματεύσεις για τη μεταγραφή του Όσκαρ Καρντόσο, με την προοπτική ότι θα έπαιρνε φανέλα βασικού ο Παραγουανός. Τελικά, η μεταγραφή του Παραγουανού σαν να “ξύπνησε” τον Ιντέγε, ο οποίος είναι πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα και ήδη ακούγεται ότι οι Κινέζοι θα επανέλθουν με νέα μυθική πρόταση για να τον κάνουν δικό τους.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ