ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Τα πλάνα του Μαρτίνς για το Βελιγράδι

Ολυμπιακός: Τα πλάνα του Μαρτίνς για το Βελιγράδι

Η γνωστή συνταγή του Πέδρο Μαρτίνς, η προσέγγιση που μπορεί να έχει στο ματς με τον Ερυθρό Αστέρα και γιατί καίγεται ο Ολυμπιακός μόνο για θετικό αποτέλεσμα στο "Μαρακανά".

Ραντεβού στα αστέρια, μέρος δεύτερο. Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Τρίτη (1/10, 22:00) τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι, σε ένα ματς που μπορεί να σημάνει πολλά. Πάρα πολλά. Σε περίπτωση νίκης, ο Ολυμπιακός είναι σαν να "κλειδώνει" την 3η θέση, που οδηγεί Φεβρουάριο μήνα στο Europa League. Οι πιο... ρομαντικοί, θα εξακολουθήσουν να πιστεύουν ότι μπορεί να μπει ανάμεσα στη δυάδα με Μπάγερν και Τότεναμ. Απόψεις.

Ο Πέδρο Μαρτίνς από το βράδυ της Κυριακής και μετά το 2-2 στο ΟΑΚΑ, στο ματς ΑΕΚ-ΠΑΟΚ, βλέπει την ομάδα του να απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής. Μόνος πρώτος στο πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός μετά από πέντε αγωνιστικές. Είναι ένα πρώτο μήνυμα, αλλά εκεί, το μυαλό θα μπει πάλι από την Τετάρτη.

Αυτό το διήμερο, η καρδιά του Ολυμπιακού χτυπάει στο Βελιγράδι. Οι οπαδοί, έχουν αρχίσει ήδη να καταφθάνουν στη Σερβία. Οδικές εκδρομές, με αεροπλάνο, όλοι θέλουν να είναι εκεί, σε αυτό το ιστορικό σε επίπεδο οπαδών ραντεβού. Αδερφική η σχέση μεταξύ οπαδών Ολυμπιακού και Ερυθρού Αστέρα, αλλά μέσα στο γήπεδο, αναμένεται... μάχη.

Ο Ερυθρός Αστέρας, δεν χάνει εύκολα στην έδρα του. Φέτος είναι αήττητος σε προκριματικά και πλέι οφ και στο δρόμο για το Champions League. Πέρσι, νίκησε 2-0 την πρωταθλήτρια Ευρώπης Λίβερπουλ στο "Μαρακανά", ήρθε 0-0 με τη Νάπολι και "λύγισε" μόνο στο 1-4 από την Παρί Σεν Ζερμέν. Μέσα στο σπίτι του, στέκεται μια χαρά και αυτό είναι κάτι που υπολογίζει ο Μαρτίνς και θα μεταφέρει στους παίκτες του.

Η ΓΝΩΣΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Στα πλάνα του Μαρτίνς, δεν χωρούν αλλαγές σε σχέση με αυτό που όλοι γνωρίζουν. Με αυτό που περιμένει και ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς, ο προπονητής του Ερυθρού Αστέρα. Άριστος γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας, είτε ως προπονητής είτε ως ποδοσφαιριστής. Έχει διαβάσει τον Ολυμπιακό και περιμένει και αυτός τη γνωστή συνταγή.

Μία προπόνηση απομένει, η βραδινή στο "Μαρακανά". Στις 20:00 θα αρχίσει και περισσότερο έχει να κάνει με την προσαρμογή των παικτών στο γήπεδο όπου θα γίνει η αναμέτρηση της Τρίτης. Κατά τα άλλα, ο Σα θα είναι κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά, ο Ομάρ Ελαμπντελαουί, αριστερά θα πάρει θέση ο Τσιμίκας που πήρε τις ανάσες του στον αγώνα με τη Λαμία. Το ίδιο και ο Μεριά που θα είναι ο ένας στόπερ, με τον Σεμέδο να είναι ο άλλος στο πλευρό του.

Στη μεσαία γραμμή, ο Γκιγιέρμε θα έχει δίπλα του τον Μπουχαλάκη που δεν αγωνίστηκε λεπτό με τη Λαμία. Ο Ματιέ Βαλμπουενά θα είναι σε ρόλο επιτελικού, στο ένα άκρο ο Ποντένσε και στο άλλο ο Μασούρας που ήταν εκτός 18άδας στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος. Στην κορυφή της επίθεσης, πιθανότατα θα επιστρέψει ο Γκερέρο, που στις 19:15 θα είναι στο πλευρό του Μαρτίνς, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.

ΘΕΜΑ Η ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ

Αν παρατηρήσει κανείς τα ευρωπαϊκά ματς του Ερυθρού Αστέρα, θα καταλάβει ότι δεν είναι η ομάδα που θα παίξει φουλ επίθεση. Έχει τη δική της φιλοσοφία, αρέσκεται στο να δίνει χώρους και να "χτυπάει" τον αντίπαλο στην κόντρα. Στο Μόναχο, κρατούσε το 1-0 ως το τελευταίο δεκάλεπτο. Μπροστά δεν κατάφερε να παρουσιάσει κάτι, αλλά ήταν η Μπάγερν απέναντι. Στο Βελιγράδι, η προτεραιότητα είναι να μη δεχθεί γκολ.

Το θέμα, είναι η προσέγγιση που θα κάνει ο Μαρτίνς. Τι θα επιδιώξει μέσα από το ματς. Θα πάρει την μπάλα να κάνει παιχνίδι ή θα δώσει χώρο στον Ερυθρό Αστέρα; Η ομάδα που παίζει στην Ευρώπη, γνώριζε σε όλα τα ματς τις απαιτήσεις και τα δεδομένα. Και προσαρμόστηκε ανάλογα.

Στην Τσεχία, κόντρα στην Πλζεν, δεν ήταν καλά η ομάδα, αλλά ήταν το πρώτο ματς. Ήθελε να κρατήσει το "0" και τα κατάφερε. Στην Τουρκία με την Μπασακσεχίρ, πήρε τη στιγμή και το γκολ. Ο Σα κράτησε στα λάθη και ήρθε η νίκη με 1-0. Στη Ρωσία με την Κράσνονταρ, βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο με γκολ νωρίς, αλλά απάντησε άμεσα. Ηρέμησε και με δεύτερο γκολ, πήρε μια ακόμη νίκη με 2-1.

Τώρα, έρχεται η ώρα του πρώτου εκτός έδρας ματς στον όμιλο του Champions League. Απέναντι στην ομάδα που η λογική λέει ότι θα παλέψεις την 3η θέση.

ΜΕ ΗΤΤΑ "ΜΠΛΕΚΕΙ"

Το σίγουρο είναι ότι ο Ολυμπιακός στο Βελιγράδι, δεν πρέπει να φύγει ηττημένος. Εκεί... μπλέκει. Στην καλύτερη θα μείνει ισόβαθμος με την Τότεναμ (αν δεν πάρει βαθμό απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου). Το χειρότερο, θα έχει μπλέξει και στη διεκδίκηση της τρίτης θέσης. Και θα έχει το άγχος ότι ακολουθούν τρία ματς με Μπάγερν Μονάχου (τα δύο πρώτα) και Τότεναμ στο Λονδίνο μετά. Κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να ψάξει εκεί την υπέρβαση.

Άλλωστε δεν ξέρεις τι μπορεί να μαζέψει και ο Ερυθρός Αστέρας στα ματς αυτές τις δύο ομάδες και ειδικότερα εντός. Ο Ολυμπιακός πήρε ένα βαθμό από την Τότεναμ. Άρα, με ισοπαλία ή «διπλό» στο Βελιγράδι, γίνεται το φαβορί να συνεχίσει. Έστω και αν πιστεύω ότι και το ματς της 6ης αγωνιστικής, εδώ με τον Ερυθρό Αστέρα, δεν θα είναι εύκολο...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ωρα 23.00: "Λοβέρα, το πρωί πετάς για Αθήνα"
Η δυσαρέσκεια του Μαρτίνς στο ημίχρονο: "Αλλάξτε το"
Βαλμπουενά: "Με ξεκάθαρο στόχο τη νίκη στο Βελιγράδι"
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ