ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Τα κοινά στοιχεία μιας βραδιάς

SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Το ντέρμπι της 3ης αγωνιστικής των playoffs με τον Παναθηναϊκό έχει πολλές ομοιότητες για τον Ολυμπιακό με αυτό του δεύτερου γύρου της Super League 1. Γράφει ο Διονύσης Βερβελές.

Φαίνεται πως το έχει η μοίρα του Πέδρο Μαρτίνς, στα ματς με τον Παναθηναϊκό να αντιμετωπίζει και ένα σοβαρό πρόβλημα. Αυτή τη φορά, θα λείψει ο Ματιέ Βαλμπουενά που υποβάλλεται σε θεραπείες με στόχο να προλάβει τη ρεβάνς του Κυπέλλου Ελλάδας με τον ΠΑΟΚ, την ερχόμενη Τετάρτη (24/6) στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

Αναμφισβήτητα, ο Βαλμπουενά είναι μεγάλη απουσία για το ντέρμπι των αιωνίων. Ήταν ο παίκτης που στο 1-0 της κανονικής διάρκειας, έφτιαξε το γκολ του Ελ Αραμπί. Μια ωραία κίνηση από δεξιά, σέντρα και ο Μαροκινός με σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Διούδη για να χαρίσει ένα κομβικό για τη συνέχεια τρίποντο.

ΤΟΤΕ ΤΟΥ ΕΛΕΙΠΕ Ο ΓΚΙΛΙΕΡΜΕ

Ο Ολυμπιακός στο Καραϊσκάκη υποδέχθηκε τον Παναθηναϊκό στις 5 Ιανουαρίου 2020. Ήταν το πρώτο ματς για τη νέα χρονιά, η ομάδα ερχόταν από διακοπή λόγω των γιορτών. Μαζί, είχε και μια σημαντικότατη απουσία. Θα έλειπε ο Γκιλιέρμε που είχε τραυματιστεί στην Τρίπολη από το δυνατό μαρκάρισμα του Πασαλίδη. Ο Βραζιλιάνος μέσος είχε λείψει έτσι από το ντέρμπι των αιωνίων.

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΟΥ ΠΟΝΤΕΝΣΕ

Εκείνη την ημέρα πάντως, ο Μαρτίνς είχε στη διάθεσή του τον Ποντένσε. Για την ακρίβεια, ήταν σαν να τον είχε, καθώς ο Πορτογάλος εξτρέμ αντιμετώπιζε μυϊκό πρόβλημα και έγινε αλλαγή. Δεν είχε καταφέρει να βοηθήσει την ομάδα εκείνη την ημέρα, εμφανώς επηρεασμένος από το πρόβλημά του. Για την ιστορία, αυτό ήταν και το τελευταίο του ματς με την ερυθρόλευκη φανέλα, καθώς ακολούθησε η μεταγραφή του στην Γουλβς.

Η ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΝΣ

Πως είχε παρατάξει, όμως, τον Ολυμπιακό εκείνη τη βραδιά του 1-0 ο Μαρτίνς; Ο Σα ήταν κάτω από τα δοκάρια, δεξιά ο Ομάρ, αριστερά ο Τσιμίκας, στόπερ Σεμέδο και Μπα. Πιθανότατα να δούμε ξανά αυτή την πεντάδα στην άμυνα. Στα χαφ ήταν ο Καμαρά με τον Μπουχαλάκη, στα άκρα ο Μασούρας με τον Ποντένσε, σε ρόλο επιτελικού ο Βαλμπουενά και στην κορυφή της επίθεσης ο Ελ Αραμπί.

Δεδομένα αύριο, θα λείπουν ο τραυματίας Βαλμπουενά και ο Ποντένσε που έφυγε με μεταγραφή. Είναι, όμως, πολύ πιθανό, τα εννέα εντέκατα, να είναι μέσα! Με τον Γκιλιέρμε αυτή τη φορά να παίζει στο ντέρμπι των αιωνίων και να διεκδικούν μία θέση Φορτούνης, Λοβέρα και Ραντζέλοβιτς.

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ

Το χαρακτηριστικό είναι πως καμία από τις αλλαγές που είχε κάνει εκείνο το βράδυ ο Μαρτίνς, δεν θα είναι στη διάθεσή του. Είχε βάλει τον Μπενζιά αντί του Μασούρα. Τον Χριστοδουλόπουλο αντί του Ποντένσε και τον Κούτρη αντί του Βαλμπουενά. Το εντυπωσιακό; Μπενζιά, Χριστοδουλόπουλος και Κούτρης, είναι με πρόβλημα τραυματισμών τώρα και στο ρόστερ μετά τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου έμεινε μόνο ο Λάζαρος.

ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΚΕΚΛΕΙΣΜΕΝΩΝ

Φυσικά, ένα ακόμη κοινό στοιχείο με το βράδυ της 5ης Ιανουαρίου, είναι πως το Καραϊσκάκη θα είναι πάλι χωρίς κόσμο. Τότε οι "ερυθρόλευκοι" είχαν παίξει κεκλεισμένων των θυρών, εκτίοντας τη δεύτερη αγωνιστική της τιμωρίας τους. Η πρώτη, ήταν με την ΑΕΛ... Πάλι χωρίς τους οπαδούς τους απέναντι στον Παναθηναϊκό. Τότε τιμωρημένοι, τώρα λόγω του κορονοϊού, αλλά δύο ματς με τους "πράσινους" χωρίς κόσμο στην ίδια σεζόν, δεν έχει ξανασυμβεί...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Μαρτίνς: "Το όνειρο του Μαρινάκη είναι να διακριθεί ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη"
Ολυμπιακός: Γκολ και δύο ασίστ για τον Τσούμιτς στη Σερβία
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ