ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Τα δεδομένα με τα συμβόλαια των "ερυθρόλευκων"

EUROPA LEAGUE / ΟΣΦΠ - ΜΙΛΑΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
EUROPA LEAGUE / ΟΣΦΠ - ΜΙΛΑΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η στάση της διοίκησης της ΠΑΕ Ολυμπιακός έως τώρα, η αναμονή των ποδοσφαιριστών και τα παιχνίδια που θα γίνουν αν η σεζόν συνεχιστεί.

Επιστροφή στη δράση για τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, που αναμένεται να αρχίσουν τις προπονήσεις έστω και σε γκρουπ την Τρίτη (5/5). Η θέση των «ερυθρολεύκων» είναι ξεκάθαρη. Θέλουν να ξαναπαίξουν μπάλα, ώστε να υλοποιήσουν και τους στόχους τους. Το πρωτάθλημα, ήταν ο πρώτος στόχος της σεζόν και μετά την αφαίρεση βαθμών στον ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός θα μπει με το +14 στα πλέι οφ. Παράλληλα, εκκρεμεί η ρεβάνς με τους Θεσσαλονικείς στο Κύπελλο Ελλάδας, αλλά φυσικά και αυτή με τους Γουλβς για το Europa League.

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΟΥΒΕΝΤΑ

Να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Η ομάδα αυτή τη στιγμή, δεν έχει ενημερώσει τους ποδοσφαιριστές για μείωση στα συμβόλαιά τους. Ούτε καν για σκέψη. Άλλωστε τι να τους πει, όταν δεν γνωρίζει τι ακριβώς θα γίνει. Το ίδιο είναι να τελειώσει η χρονιά και να γίνουν όλα τα ματς και το ίδιο να κλείσει εδώ και με ένα με τους Γουλβς να εκκρεμεί;

Αυτό που έκανε η ΠΑΕ όλο αυτό το διάστημα, ήταν να μείνουν όλοι ασφαλείς. Με τις απαραίτητες οδηγίες για την πανδημία .

ΠΑΡΕΙΧΕ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΕΙΣ

Δεν γνωρίζω τι συνέβη σε άλλες ομάδες, αλλά ο Ολυμπιακός κοίταξε από την πρώτη στιγμή με τον κορονοϊό να είναι όπως πρέπει ως σύλλογος. Ακόμη και στους ποδοσφαιριστές του, μέσω των σχετικών οδηγιών, παρείχε και διευκολύνσεις. Μέχρι που είχε προσφερθεί και στις αγορές από τα σούπερ μάρκετ να μεσολαβεί ώστε να πηγαίνουν συνεργάτες τα πράγματα στα σπίτια τους και να μην ρισκάρουν οι «ερυθρόλευκοι» να γίνουν κρούσματα του ιού.

Όπως και τα στελέχη των Πειραιωτών, επικοινωνούσαν αρκετά συχνά με τους παίκτες και τους ρωτούσαν αν χρειάζονται κάτι άλλο, πως είναι, οι οικογένειές τους.

ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ

Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού από την πλευρά τους, έχουν πλήρη γνώση του τι συμβαίνει παγκοσμίως με τον κορονοϊό. Δεν έχει υπάρξει ούτε από την πλευρά τους κάποια κίνηση, όσον αφορά στα συμβόλαιά τους και περικοπές που μπορούν να γίνουν σε αυτά. Άλλωστε και οι ίδιοι, έχουν τη σημαντική παράμετρο υπόψη τους, σχετικά με το πως θα ολοκληρωθεί η σεζόν. Η προοπτική δηλαδή να δώσουν τουλάχιστον δώδεκα ματς (δέκα των πλέι οφ, ρεβάνς με ΠΑΟΚ και Γουλβς) ή και περισσότερα (σε περίπτωση πρόκρισης σε Κύπελλο Ελλάδας και Europa League) απέναντι σε αυτή του να έπαιζαν μόνο τη ρεβάνς με Γουλβς.

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΕΝΑ ΠΟΣΟΣΤΟ

Οι πληροφορίες μας, αναφέρουν πως οι «ερυθρόλευκοι» περιμένουν μια μείωση στα συμβόλαιά τους. Προφανώς επηρεασμένοι και από το όλο κλίμα που έχει διαμορφωθεί, αλλά και από τη συνάντηση των εκπροσώπων της Λίγκας με τον ΠΣΑΠ. Ωστόσο, επαναλαμβάνουμε πως η περίπτωση του Ολυμπιακού διαφέρει. Και προφανώς μπορεί να είναι μια κουβέντα που θα επηρεάσει και συμβόλαια της νέας σεζόν. Ο Ολυμπιακός είναι η μοναδική ελληνική ομάδα που συνεχίζει στην Ευρώπη, η ομάδα που οι παίκτες υλοποιούν το στόχο της κατάκτησης του πρωταθλήματος και έχοντας στον εσωτερικό κανονισμό σχετικά πριμ.

ΧΑΝΕΙ ΕΣΟΔΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Είναι ξεκάθαρο πως ο Ολυμπιακός χάνει έσοδα και στην υπάρχουσα σεζόν. Ακόμη και αν συνεχιστεί το πρωτάθλημα. Στο κεκλεισμένων με Γουλβς, έχασε κοντά στο ένα εκατομμύριο ευρώ από τα εισιτήρια. Όπως και στα πλέι οφ, είχε ματς ελκυστικά για το κοινό του. Μήπως δεν θα ήταν γεμάτο το Καραϊσκάκη με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκό; Μήπως δεν θα γέμιζε το γήπεδο στη ρεβάνς του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ;

Χάνει έσοδα από τα εισιτήρια ο Ολυμπιακός, όπως έχουμε αναλύσει σε παλιότερο άρθρο μας τις δυσκολίες που θα φέρει η νέα σεζόν, με τη μη διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας. Όπως και τη στάση αρκετών χορηγών, που προφανέστατα θα έχουν και άλλη προσέγγιση σε μελλοντικές συνεργασίες.

ΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ

Συμπερασματικά, στον Ολυμπιακό οι εξελίξεις θα κρίνουν τα πάντα. Ημέρα με την ημέρα πηγαίνουν, διοίκηση και ποδοσφαιριστές. Μια ομάδα που έκανε εξαιρετική σεζόν, φυσικά και δεν πρόκειται να γίνει άνω-κάτω για οικονομικές συμφωνίες. Συμβόλαιο με συμβόλαιο άλλωστε, διαφέρει. Και το φετινό ρόστερ, είχε διαφορετικές συμφωνίες… Παίκτες με χαμηλά κασέ, άλλοι με βαριά συμβόλαια. Η πορεία, αν θα γίνουν τα ματς δηλαδή, θα δείξει και που μπορεί να «κλειδώσει» η όποια μείωση μπορεί να γίνει.

Αυτή τη στιγμή πάντως, ο Ολυμπιακός ως σύλλογος ενεργεί με ηρεμία, ψυχραιμία και θα κληθεί στο επόμενο διάστημα να πάρει τις ανάλογες αποφάσεις. Το τελευταίο που θα ήθελε άλλωστε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ήταν να υπάρξει πρόβλημα στις σχέσεις διοίκησης και παικτών. Από αυτό το ρόστερ άλλωστε, έμεινε απόλυτα ευχαριστημένος, με την εικόνα του μέσα στα γήπεδα, εντός και εκτός των συνόρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ντομίνγκες: "Γίνονται πράγματα που μεγαλώνουν τον Ολυμπιακό"
Η επόμενη σελίδα με Μαρτίνς στον πάγκο του Ολυμπιακού
Βαλμπουενά: "Ο Ολυμπιακός είναι σαν τη Μαρσέιγ"
Εμρέ Μορ: Σκέφτεται ήδη την επόμενη ημέρα
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ