ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Τα δεδομένα για τις πωλήσεις

SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Γιατί οι μεταγραφικές εξελίξεις με την άμυνα του Ολυμπιακού είναι για τα καλά στο μυαλό του Πέδρο Μαρτίνς, τι ισχύει με Σεμέδο - Σα, γιατί η υπόθεση του Ομάρ είναι "τελειωμένη" από τον Ολυμπιακό και πώς θα κινηθούν οι "ερυθρόλευκοι" στην περίπτωση του Τσιμίκα.

Ο Ολυμπιακός θέλει να παίξει άμεσα τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας, κάτι τέτοιο δεν δείχνει και πολύ πιθανό και έτσι, αν δεν αλλάξει κάτι, το επόμενο ραντεβού θα είναι αυτό με τους Γουλβς στις 6 Αυγούστου. Οι "ερυθρόλευκοι" περιμένουν για να δουν πού θα εστιάσουν και την ίδια ώρα, άρχισαν και πάλι τα μεταγραφικά σενάρια και όχι μόνο. Δεν είναι παράλογο πλέον, η φετινή σεζόν πηγαίνει προς την ολοκλήρωσή της, δεν θα αργήσει και η επόμενη, όπως τα έφερε η πανδημία.

Ο Ολυμπιακός αυτή τη στιγμή, έχει μπροστά του ένα δύσκολο κομμάτι. Αυτό δεν είναι άλλο από το πως θα διαμορφωθεί η επόμενη ημέρα στην άμυνά του. Εκεί που φέτος στάθηκε περίφημα, είχε τις καλύτερες επιδόσεις από κάθε άλλη ομάδα και σίγουρα ήταν ένας οδηγός του στο δρόμο για την επιστροφή στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου.

ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΣΕΜΕΔΟ

Χθες, είδαν το φως της δημοσιότητας πληροφορίες από την Πορτογαλία, για συμφωνία μάλιστα με την Πόρτο για τον Σεμέδο. Δεν είναι κάτι νέο. Θυμίζουμε πως ο Σεμέδο είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνεχίσει σε άλλο σύλλογο, τον… μάζεψε και ο ατζέντης του και κοίταξε τη δουλειά του, δηλαδή τα ματς με τον Ολυμπιακό. Δεν είναι κάτι νέο, όμως και η αίσθηση που υπάρχει είναι πως αδιάφορη δεν θα μείνει και η Μπενφίκα σε αυτό το σκηνικό. Βέβαια, ο Σεμέδο είχε μιλήσει για ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Φαντάζομαι όταν έκανε αυτή τη δήλωση, στο μυαλό του δεν θα ήταν να επιστρέψει στην πατρίδα του ο πρώτος στόχος…

ΨΑΧΝΕΤΑΙ ΠΑΝΤΟΥ Ο ΣΑ

Θέμα Ζοσέ Σα. Δεν διαψεύδει ότι ψάχνεται. Κάθε άλλο. Ο Πορτογάλος έχει στείλει το μήνυμα στον ατζέντη του και περιμένει μια καλή πρόταση. Μάλιστα, υπάρχουν αρκετοί που θεωρούν πως είναι θέμα χρόνου ο Σα να τη φέρει. Θέλει να παίξει το ματς με τους Γουλβς, προφανώς και θα συνεχίσει αν ο Ολυμπιακός περάσει στο Final-8 του Europa League. Τον ενδιαφέρει η προοπτική να πάει στην Αγγλία, στην Ισπανία, σε ένα άλλου επιπέδου πρωτάθλημα. Είδε και τον κολλητό του τον Ποντένσε, άνοιξε η όρεξη για τα καλά. Προσωπική μου εκτίμηση, θα είναι έκπληξη αν ο Σα είναι τη νέα χρονιά κάτω από τα δοκάρια του Ολυμπιακού.

ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΗ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΜΑΡ

Το κεφάλαιο Ομάρ Ελαμπντελαουί για τον Ολυμπιακό έχει κλείσει. Δεν υπήρξε καμία νέα προσέγγιση, η απόσταση παρέμεινε μεγάλη μεταξύ των απαιτήσεων του Νορβηγού και των διαθέσεων του Ολυμπιακού. Στα νέα δεδομένα, οι "ερυθρόλευκοι" δεν θα μπορούσαν να δώσουν πάνω από ένα εκατομμύριο για μπακ. Ας μην γελιόμαστε. Ακόμη και αν αυτό, ήταν ο ως τώρα αρχηγός του.

Ο Ομάρ έχει ψαχτεί καιρό, ο αδερφός του ανέλαβε την υπόθεσή του και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου η επόμενη σεζόν θα τον βρει στην Τουρκία. Ναι, θα ήθελε να μείνει στην Ελλάδα, αλλά με τέτοια απόσταση στο οικονομικό, δεν μπορούσε να γίνει κάτι άλλο. Ο Ολυμπιακός θα ψαχτεί για μπακ, δεν θα μείνει με βασικό τον Γκασπάρ. Κι αυτού άλλωστε η υπόθεση, στον… αέρα είναι.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΕΥΓΑΤΟΣ Ο ΤΣΙΜΙΚΑΣ

Αυτή τη στιγμή, ο Κώστας Τσιμίκας δεν έχει κάποια πρόταση στα χέρια του. Κόντρα σε φημολογία που υπάρχει, δεν έχει υπογράψει πουθενά, δεν έχει συμφωνήσει ο Ολυμπιακός με άλλη ομάδα. Ούτε τη Νάπολι, ούτε κάποια άλλη. Ο Τσιμίκας έτσι, με αυτά τα δεδομένα, φευγάτος δεν είναι. Και προφανώς η προοπτική ενός δυνατού συμβολαίου σε ένα καλό πρωτάθλημα του εξωτερικού τον ιντριγκάρει.

Απλά ο Ολυμπιακός στο θέμα του Τσιμίκα δεν θα αλλάξει μοτίβο. Δεν θα… ξεπουλήσει. Ο Τσιμίκας θα πωληθεί μόνο αν η πρόταση είναι δελεαστική για όλους. Γιατί και ο παίκτης θα ήθελε κάτι το εξαιρετικό. Δεν θα είναι και έκπληξη αν συνεχίσει και τη νέα χρονιά στον Ολυμπιακό πάντως… Κρατήστε το αυτό.

ΜΠΑ ΚΑΙ ΣΙΣΕ ΠΑΝΤΑ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ

Οι δύο στόπερ έπαιξαν στο πλευρό του Σεμέδο, θα παίξουν πάλι μαζί κόντρα στους Γουλβς αφού ο Πορτογάλος είναι τιμωρημένος. Είναι δύο περιπτώσεις που αρέσουν, που παρακολουθούν αρκετές ομάδες. Δεν θα μπω στη διαδικασία για τα περί Λίβερπουλ και Άρσεναλ. Άλλες… κουβέντες, άλλα δημοσιεύματα. Το σίγουρο είναι πως από τη στιγμή που απασχολούν, ανά πάσα στιγμή μπορούν να φέρουν πρόταση.

Ο Ολυμπιακός έχει πει "όχι" παλιότερα για τον Σισέ. Δοκιμάστηκε πολύ αυτός τη σεζόν που διανύουμε, έχει επιστρέψει, όμως και κερδίζει πόντους. Δεν θα αποκλείσω το ενδεχόμενο ο Ολυμπιακός να πει "ναι" στην πώληση ενός εκ των δύο. Αρκεί να καλυφθεί βέβαια. Γιατί και αυτό θα είναι ένα θέμα στην επόμενη ημέρα του ποδοσφαίρου. Με τα νέα οικονομικά δεδομένα, στη μετά κορονοϊού εποχή… Όχι ότι "καθαρίσαμε" με τον ιό βέβαια…

ΛΟΓΙΚΟΣ Ο ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΝΣ

Κάπως έτσι, ο Μαρτίνς παρακολουθεί τις εξελίξεις. Ξεκαθαρίζουμε. Όπως έχουμε επισημάνει πολλές φορές, ο Μαρτίνς είναι σε ανοιχτή επικοινωνία με τη διοίκηση του Ολυμπιακού, με τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Γνωρίζει τις εξελίξεις και κλίμα έχει εισπράξει. Συμπατριώτες του είναι Σα και Σεμέδο, ξέρει πολύ καλά τι έχουν στο μυαλό τους. Δεν μπορεί, όμως, να μην προβληματίζεται και βλέποντας ότι όλη η άμυνά του, είναι στο στόχαστρο ομάδων ή ψάχνεται.

Και με τον Ομάρ, με το ενάμιση πόδι εκτός ομάδας πλέον. Σίγουρα θα παίξουν πολλά ρόλο στην ομάδα της νέας περιόδου, πως μπορούν να αντικατασταθούν ορισμένοι παίκτες αν τελικά αποχωρήσουν. Δεν είναι και τυχαίο, όμως, ότι ο Ολυμπιακός για τερματοφύλακα "ψάχνεται" στην πιάτσα, εκτός της απόκτησης του Κρίστινσον από την ΑΕΛ. Και πλέον, θα ψάχνεται πιο έντονα και για δεξί μπακ.

Εν αναμονή των εξελίξεων έτσι. Τι θα φέρει ο καθένας, τι μπορεί να ισχυριστεί, ποια θα είναι τα δεδομένα. Ο Ολυμπιακός πάντως, έτοιμος θα είναι για όλα τα σενάρια. Αυτό έχει δείξει άλλωστε και όλα αυτά τα χρόνια…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Η αλήθεια για Φορτούνη - Σταφυλίδη και Τράμπζονσπορ
"Κοντά στον Σεμέδο η Πόρτο αντί 7 εκατ. €"
Ολυμπιακός: Δεδομένη η αποχώρηση του Γκραντέλ από την Τουλούζ
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ