ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ολυμπιακός: Τα 11 μεγαθήρια που "προσκύνησαν" στο "Γ. Καραϊσκάκης"

EUROPA LEAGUE / ΟΣΦΠ - ΜΙΛΑΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
EUROPA LEAGUE / ΟΣΦΠ - ΜΙΛΑΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός υπέταξε 3-1 τη Μίλαν στο γήπεδο "Γ. Καραϊσκάκης" και πρόσθεσε μια ακόμη ευρωπαϊκή υπερδύναμη που έφυγε με σκυμμένο το κεφάλι από το φαληρικό γήπεδο. (VIDEOS)

Ο Ολυμπιακός πρόσθεσε μια ακόμη ονειρική ευρωπαϊκή βραδιά στην ιστορία του, κάνοντας εκατομμύρια φιλάθλους του να τρελαθούν από χαρά για το μεγάλο επίτευγμα του Πέδρο Μαρτίνς και των ποδοσφαιριστών του. Αυτό που πέτυχαν οι "ερυθρόλευκοι", είναι μοναδικό, αν σκεφτεί κατί το τι κυνηγούσαν (νίκη με μίνιμουμ δυο γκολ διαφορά) και κόντρα σε ποιον αντίπαλο (Μίλαν).

Οι "ερυθρόλευκοι" νίκησαν 3-1 τους "ροσονέρι", παίζοντας εξαιρετικά από το πρώτο ημίχρονο και προκρίθηκαν στη φάση των "32" του Europa League, όπου την Δευτέρα (17/12) θα μάθουν τον επόμενο αντίπαλό τους στα νοκ άουτ παιχνίδια, με την ελπίδα να προχωρήσει και άλλο το "ταξίδι" τους. Όσο για τη Μίλαν, επιστρέφει στην εσωστρέφειά της, αφού η Ευρώπη ολοκληρώθηκε άδοξα.

Ο φετινός Ολυμπιακός του Μαρτίνς είναι δομημένος σωστά, παίζει καλή μπάλα και έχει τα φόντα να σταθεί με αξιοπρέπεια στον δεύτερο τη τάξει διασυλλογικό θεσμό. Όπως συχνά πυκνά λέει και ο Κριστιάν Καρεμπέ, έγινε ένα ακόμη βήμα για να πλησιάσει το... Μπακού. Εκεί διεξάγεται φέτος ο τελικός. Βέβαια, υπάρχει πολύς δρόμος ακόμη, έστω και για τέτοια σκέψη.

Η Μίλαν δεν είναι όμως το πρώτο μεγαθήριο που "προσκυνάει" στο "Γ. Καραϊσκάκης". Έχουν φύγει και άλλες μεγάλες ομάδες με σκυμμένο το κεφάλι από το "Κάστρο" του Ολυμπιακού, το οποίο χθες βράδυ (13/12) έπαιξε... μεγάλη μπάλα και ήταν ο 12ος παίκτης με τη φωνή του και τον παλμό του από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Να υπενθυμιστεί ότι οι Πειραιώτες σημείωσαν την 111η ευρωπαϊκή νίκη της ιστορίας τους!

ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΥΡΩΝΥΧΤΕΣ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΣΤΑΔΙΟ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ

Κοιτάζοντας το παρελθόν, τη δεκαετία του '70 δυο μεγαθήρια της εποχής ηττήθηκαν από τον Ολυμπιακό, σε μια περίοδο που ήταν δύσκολες οι ευρωπαϊκές υπερβάσεις. Και όμως, ο Ολυμπιακός στις 2/10/1974 νίκησε 2-0 τη Σέλτικ και προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών.

Πέντε χρόνια μετά και συγκεκριμένα στις 4/10/1979 μια ιταλική ομάδα ηττήθηκε από τους "ερυθρόλευκους" και ήταν η Νάπολι για το Κύπελλο UEFA. Βέβαια, είχε χάσει στο Σαν Πάολο με 2-0 και αποκλείστηκε, αλλά στο Στάδιο Καραϊσκάκη κατάφερε να επικρατήσει κόντρα σε έναν σπουδαίο αντίπαλο.

ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΣΤΗ ΜΙΛΑΝ

Ο Ολυμπιακός χρησιμοποίησε για πολλά χρόνια το ΟΑΚΑ, ενώ έπαιξε και στη Ριζούπολη, μέχρι να μπει στο νέο του γήπεδο το 2004, όπου με το... καλημέρα πανηγύρισε μια τεράστια νίκη απέναντι στη μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης Λίβερπουλ με 1-0 χάρη σε γκολ του Στολτίδη με κεφαλιά για τη φάση των ομίλων του Champions League. Η ομάδα που σήκωσε στο τέλος το τρόπαιο, έχασε δίκαια από έναν τρομερό Ολυμπιακό του Ντούσαν Μπάγεβιτς εκείνο το βράδυ.

Ένα χρόνο μετά, ήταν η σειρά της Ρεάλ Μαδρίτης να ηττηθεί με 2-1, έστω και αν το ματς ήταν αδιάφορο, μιας και ο Ολυμπιακός του Τροντ Σόλιντ είχε αποκλειστεί από την συνέχεια. Και όμως, μπόρεσε να κάνει ανατροπή μετά το γκολ του πιτσιρικά, τότε, Σέρχιο Ράμος και να νικήσει με τέρματα των Μπουλούτ και Ριβάλντο.

Το 2008 για το Κύπελλο UEFA, οι Πειραιώτες του Ερνέστο Βαλβέρδε διέσυραν με 5-1 ένα πολύ μεγάλο όνομα όπως η Μπενφίκα, παίζοντας διαστημικό ποδόσφαιρο. Δυο γκολ ο Ντιόγκο, ένα ο Γκαλέτι, ένα ο Μπελούτσι και ένα ο Πατσατζόγλου χάρισαν μια ανεπανάληπτη ευρωπαϊκή βραδιά στους "ερυθρόλευκους". Ο Ολυμπιακός ήταν ονειρεμένος και ταπείνωσε τους Πορτογάλους.

Στις 9-12-2009, με γκολ του Λεονάρντο ο Ολυμπιακός νίκησε 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στους "16" του Champions League, ενώ στις 19-10-2011 κατατρόπωσε με 3-1 τη μεγάλη Μπορούσια Ντόρτμουντ του Γιούργκεν Κλοπ. Ενάμιση μήνα μετά (6/12/2011), η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε νίκησε με το ίδιο σκορ και την Άρσεναλ. Τρομερή μπάλα από τους Πειραιώτες και εκείνο το βράδυ, αλλά συνέχισαν στο Europa μετά το διπλό της Μαρσέιγ στη Βεστφαλία με τη Ντόρτμουντ με ανατροπή.

Για να φτάσουμε στο 2013 με την ανεπανάληπτη, τη μαγική, τη συγκλονιστική εμφάνιση του Ρομπέρτο στο 1-0 με τη Μπενφίκα, όπου ο Μανωλάς με κεφαλιά χάρισε τη νίκη στον Ολυμπιακό για τους ομίλους του Champions League. Ήρθε μάλιστα η πρόκριση τότε, όπου στους "16" οι Πειραιώτες κατατρόπωσαν 2-0 τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στα νοκ άουτ (25/2/2014) χάρη στα τέρματα των Ντομίνγκες και Κάμπελ. Η ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες έχασε με κάτω τα χέρια από έναν φοβερό και τρομερό Ολυμπιακο!

Μέσα στο 2014 όμως, έφυγαν με σκυμμένο το κεφαλι δυο ακόμη μεγαθήρια. Η φιναλίστ του θεσμού την περασμένη σεζόν, Ατλέτικο Μαδρίτης, με 3-2 για την πρεμιέρα του θεσμού, με τους "ερυθρόλευκους" να κάνουν ό,τι θέλουν απέναντι στην καλοκουρδισμένη μηχανή του Ντιέγκο Σιμεόνε, ενώ ένα μήνα μετά (22/10/2014) ήταν η σειρά της Γιουβέντους να χάσει με 1-0 χάρη σε γκολ του Κασάμι και με τον Ρομπέρτο να πιάνει τα πάντα στο δεύτερο ημίχρονο.

Μέχρι να φτάσουμε στον χθεσινοβραδυνό θρίαμβο του Ολυμπιακού απέναντι στη Μίλαν του Τζενάρο Γκατούζο. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς πρόσθεσε μια ακόμη χρυσή σελίδα στην πλούσια ευρωπαϊκή ιστορία της.

Διαβάστε ακόμη:

Ολυμπιακός - Μίλαν 3-1: Μόνο αυτή η ομάδα
Ολυμπιακός - Μίλαν: Το φανταστικό κορεό "La Casa de Papel" μέσα από 15 photos
Ολυμπιακός - Μίλαν: Το πικάρισμα των "ερυθρόλευκων" οπαδών στους "ροσονέρι"
Ολυμπιακός - Μίλαν: Οι συγκλονιστικές φωτογραφίες του Κούτρη μετά το σφύριγμα
Ολυμπιακός - Μίλαν: Ο Μαρινάκης έδωσε πριμ 500.000 ευρώ στους "ερυθρόλευκους"
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ