ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ολυμπιακός: Συνεδρίασε το αθλητικό δικαστήριο Πορτογαλίας για Ποντένσε - Σπόρτινγκ

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Την Τρίτη (6/11) συνεδρίασε το αθλητικό διαιτητικό δικαστήριο της Πορτογαλίας για τη διαμάχη της Σπόρτινγκ με τον Ολυμπιακό για τον Ντανιέλ Ποντένσε. Τι ζητούν "ερυθρόλευκοι" και "λιοντάρια", ποιον δικηγόρο επέλεξε η ομάδα του Πειραιά.

Ο 23χρονος Πορτογάλος εξτρέμ, Ντανιέλ Ποντένσε, έχει καταφέρει στην πρώτη του κιόλας σεζόν στην Ελλάδας να γίνει βασικό στέλεχος του Ολυμπιακού, με τη φανέλα του οποίου έχει 1 γκολ σε 8 ματς στη Super League και 1 γκολ σε 7 συμμετοχές στο Europa League.

Η διαμάχη των "ερυθρόλευκων" με τη Σπόρτινγκ, όμως, κρατά ακόμη. Ο Ολυμπιακός είχε αποκτήσει ελεύθερο τον Ίβηρα (μετά την επίθεση οπαδών στους παίκτες στο τέλος της περασμένης σεζόν αρκετοί παίκτες της ομάδας επέλεξαν τη δικαστική οδό για να φύγουν), ενώ οι αντίθετα οι Πορτογάλοι ισχυρίζονται ότι είχαν τα δικαιώματά του.

Οι διαφορά των δύο ομάδων θα λυθεί στο αθλητικό διαιτητικό δικαστήριο της Πορτογαλίας. Στη συνεδρίαση της Τρίτης (6/11) έγινε η ακρόαση του πρώην τιμ μάνατζερ της Σπόρτινγκ, Αντρέ Ζεράλντες και του προέδρου της ένωσης ποδοσφαιριστών στην Πορτογαλία, Ζοακίμ Εβανζελίστα.

Ο Ολυμπιακός απαιτεί την καταβολή 580.000 ευρώ ως αποζημίωση κι άλλων 250.000 ευρώ για την ηθική βλάβη που θεωρεί ότι υπέστη. Η ομάδας της Λισαβόνας, από την άλλη, απαιτεί αποζημίωση ύψους 60.000.000 ευρώ.

Ο Ολυμπιακός όρισε τον δικηγόρο Ζοζέ Ρικάρντο Μπράνκο Γκονσάλβες για την υπεράσπισή του, η Σπόρτινγκ τον Νούνο ντε Αλμπουκέρκε. Δεν υπάρχει ακόμη χρονικό πλαίσιο για τη λήψη κι ανακοίνωση της απόφασης.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ