ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: "Σβήνει" το μηδέν κι επιστρέφει κορυφή

SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Δύο παιχνίδια χωρίς νίκη, δίχως γκολ. Ο Ολυμπιακός σκοπεύει να βάλει τέλος στην ασυνήθιστη αναποτελεσματικότητα για να πατήσει ξανά στην κορυφή. Οι σκέψεις του Μαρτίνς για τον αγώνα με τον Ατρόμητο.

Το απόγευμα της Κυριακής (10/11, 17.15) ο Ολυμπιακός δίνει το 20ό φετινό του παιχνίδι κάτω από συγκιρίες που δεν έχει συνηθίσει. Είναι η πρώτη φορά φέτος που δεν έχει σκοράρει σε δύο διαδοχικό παιχνίδια. Η πρώτη φορά που προέρχεται από δύο παιχνίδια κατά τα οποία μετρά ισοπαλία (0-0 με την Ξάνθη) και ήττα (2-0 από τη Μπάγερν).

Και ξεκιά την αναμέτρηση με τον Ατρόμητο από τη δεύτερη θέση, καθώς ο ΠΑΟΚ νίκησε 0-1 τον ΟΦΗ το Σάβατο (9/11) και βρίσκεται τώρα στο +1. Οι "ερυθρόλευκοι" έχουν τώρα την υποχρέωση να μπουν εκ νέου σε τροχιά νικηφόρων αγώνων και παράλληλα να ανέβουν στην πρώτη θέση της Super League με την ολοκλήρωση δέκα αγωνιστικών.

Ο Ατρόμητος μπορεί να βρίσκεται στην 9η θέση, αλλά ξεκάθαρα δεν μπορεί να θεωρηθεί εύκολος αντίπαλος. Το ξέρει καλά ο Πέδρο Μαρτίνς και το έχει μεταφέρει στους παίκτες του. Όπως άλλωστε δήλωσε στη Nova: " Ο Ατρόμητος είναι καλή ομάδα, ποιοτική, είχε πολλά ματς, και ευρωπαϊκά, δεν ξεκίνησε καλά, αλλά έχει βελτιωθεί και διεκδικεί όλα τα παιχνίδια".

Ο προπονητής του, μάλιστα, Γιάννης Αναστασίου, είχε κάνει "ζημιά" προ ετών στον Ολυμπιακό. Ήταν ο προπονητής του Παναθηναϊκού που τον Μάρτιο του 2014 είχε περάσει με 0-3 από το "Γ. Καραϊσκάκης". Οι Πειραιώτες θα αντιμετωπίσουν την ομάδα του Περιστερίου στο Φάληρο, όπου φέτος σε επίπεδο πρωταθλήματος μετρούν πέντε νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια με συντελεστή τερμάτων 12-1. Στην έδρα με τη μεγαλύτερη προσέλευση κόσμου μέχρι σήμερα (23.771 μέσο όρο τα εισιτήρια). Πώς όμως σκοπεύει να κατεβάσει την ομάδα του ο Μαρτίνς;

ΑΛΛΑΖΕΙ ΔΙΑΤΑΞΗ

Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη, κόντρα σε Μπάγερν (2), Ξάνθη και ΑΕΚ, με τρεις μέσους. Με διάταξη 4-3-3. Είχε αφήσει προσωρινά στην άκρη το προσφιλές 4-3-2-1, αλλά και το 4-4-2 που επίσης έχει επιλέξει στο "Γ. Καραϊσκάκης", όπως για παράδειγμα με τον ΟΦΗ. Κόντρα στον Ατρόμητο ο Πορτογάλος προπονητής σκέφτεται να χρησιμοποιήσει το 4-4-2. Ειδικά σε παιχνίδια στο Φάληρο, απέναντι σε ομάδες αυτού του επιπέδου, εκτιμάται πως είναι καλή αυτή η επιλογή. Όλα, βέβαια, θα φανούν στο γήπεδο.

ΑΛΛΑΓΕΣ; ΜΕ ΜΕΤΡΟ

Ο Μαρτίνς παραδέχτηκε στη συνέντευξη που έδωσε στο συνδρομητικό κανάλι ότι ενδεχομένως να υπάρχει πλέον κούραση στην ομάδα του. Ασφαλώς και δεν υπάρχει άλλη ομάδα στην Ελλάδα να έχει δώσει αυτή τη στιγμή 19 παιχνίδια. Όταν λοιπόν ρωτήθηκε αν προτίθεται να κάνει αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με τη Μπάγερν, απάντησε: "Ναι, θα δείτε αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι. Πάντα παίζουν αυτοί που ταιριάζουν στον αντίπαλο. Υπάρχει και η κούραση και η στρατηγική που θα επιλέξουμε, οπότε ναι, θα δείτε αλλαγές".

Ο Πορτογάλος, πάντως, δεν φαίνεται να έχει σκοπό να ξεκουράσει παίκτες - κλειδιά. Πάμε να δούμε τι έχει στο μυαλό του. Ο Σα δεν βγαίνει από την ενδεκάδα και ο Αλέν ακόμη περιμένει για το ντεμπούτο του. Και οι βασικοί ακραίοι αμυντικοί πιθανότατα θα ξεκινήσουν, δηλαδή ο Ομάρ δεξιά και Τσιμίκας αριστερά. Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος που επιλέγεται στα τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος, θα χρησιμοποιηθεί ξανά. Παρτενέρ του; Εκτός απροόπτου ο Σεμέδο.

Παίκτης - κλειδί είναι και ο Γκιλιέρμε, ο οποίος θα είναι ο ένας από τους δύο κεντρικούς χαφ. Ο έτερος; Καμαρά ή Μπουχαλάκης με πιθανότερο τον δεύτερο. Όσο για τα άκρα της μεσαίας γραμμής, ο Ποντένσε θεωρείται σίγουρος και για το άλλο πιθανότατα θα δούμε τον Μασούρα. Για τη γραμμή κρούσης, το δίδυμο θα συνθέσουν Σουντανί και Ελ Αραμπί. Αυτοί δηλαδή που είχαν ξεκινήσει και με την ΑΕΚ στο 4-3-3. Αυτές είναι οι σκέψεις του Μαρτίνς. Μένει να φανεί αν θα αποτυπωθούν επί χόρτου.

ΤΑ ΓΚΟΛ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΡΘΕΙ

Πριν από τα παιχνίδια με Ξάνθη και Μπάγερν, ο Ολυμπιακός δεν συναντούσε κανένα πρόβλημα στο γκολ. Τα δύο ματς με μηδέν ενεργητικό προβληματίζουν. Κι αν κόντρα στους Βαυαρούς το λες και λογικό, με τους Θρακιώτες έπρεπε να σημειωθεί έστω ένα τέρμα. Όταν ο Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο ρωτήθηκε γι' αυτό από τη Nova, υποστήριξε:

"Είναι πολύ παράξενο ότι δεν έχουμε σκοράρει σε δύο σερί ματς. Όλοι ξέρουμε ότι ο Ολυμπιακός φέτος δημιουργεί πάρα πολλές ευκαιρίες και είναι πολύ αποτελεσματικός. Σχεδόν όλοι οι ποδοσφαιριστές που βρίσκονται ψηλά έχουν σκοράρει και συνηθίζαμε να τελειώνουμε με ευκολία τις φάσεις που δημιουργούσαμε. Δεν το έχουμε καταφέρει τελευταία. Όπως είπε και ο προπονητής μας πρέπει να βελτιώσουμε το παιχνίδι μας στα τελευταία είκοσι μέτρα, στην τελική πάσα. Γι’ αυτό το λόγο ανυπομονούμε να έρθει ο αγώνας με τον Ατρόμητο για να αλλάξει και αυτή η κατάσταση".

Είναι λοιπόν κι αυτός ένας τομέας που προκαλεί ένα μίνι άγχος, το οποίο ο Ολυμπιακός θέλει να "σβήσει" στην αναμέτρηση της Κυριακής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ολυμπιακός: Με 25 παίκτες η αποστολή για τον Ατρόμητο
Μαρτίνς: "Ίσως υπάρχει κούραση, αλλά αυτό θα αλλάξει"
Βαλμπουενά: "Ριψοκίνδυνο να παίξω, έτοιμος μετά τη διακοπή"
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ