ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ολυμπιακός: Στο... σημάδι από το 2011 ο Σοριάνο

Salzburg's Jonatan Soriano celebrates after scoring during the Europa League round of 32 second leg soccer match between  Red Bull Salzburg and Ajax in Salzburg, Austria, on Thursday, Feb. 27. 2014. (AP Photo/Kerstin Joensson)
Σοριάνο AP PHOTO/KERSTIN JOENSSON

Ο Ισπανός επιθετικός, Χόναταν Σοριάνο, που κυκλοφορεί ελεύθερος, απασχόλησε πρώτη φορά τον Ολυμπιακό όταν προπονητής ήταν ακόμη ο Ερνέστο Βαλβέρδε.

Ο Ολυμπιακός το συνηθίζει σε διάφορες μεταγραφικές περιόδους να επιστρέφει σε παλαιούς στόχους. Ένας από αυτούς είναι φυσικά ο Τζόναθαν Σοριάνο, ο οποίος κυκλοφορεί πλέον ελεύθερος μετά την περιπέτειά του στην Κίνα και έχει προταθεί εδώ και καμιά 20αριά μέρες στους «ερυθρόλευκους».

Ο 33χρονος πλέον Ισπανός επιθετικός είναι μία παλιά ιστορία για τον Ολυμπιακό. Θα πρέπει να γυρίσουν πολλά χρόνια πίσω και συγκεκριμένα το καλοκαίρι του 2011, όταν ο Ερνέστο Βαλβέρδε είχε εισηγηθεί την απόκτησή του κι ενώ ο Σοριάνο είχε σημειώσει 32 τέρματα τη σεζόν 2010-11 με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα Β’ σε 37 παιχνίδια. Ωστόσο, οι απαιτήσεις των «μπλαουγκράνα» ήταν πολύ μεγάλες…

Τελικά αποχώρησε από την Βαρκελώνη έναν χρόνο αργότερα με προορισμό την Σάλτσμπουργκ, εκεί όπου έκανε θραύση καθώς σε μία πενταετία πέτυχε 120 γκολ σε 144 γκολ (από το 2012 εώς το 2017).

Το διάστημα της παραμονής του στην Αυστρία, ο Ολυμπιακός έκανε μία προσπάθεια να τον αποκτήσει δύο φορές. Η πρώτη ήταν το καλοκαίρι του 2014 με προπονητή τότε τον Μίτσελ. Η δεύτερη το καλοκαίρι του 2016 σε ένα διάστημα που «έπαιζε» το σενάριο να αποχωρούσε ο Ιντέγιε, αλλά η Σάλτσμπουργκ είχε βάλει πολύ ψηλά τον πήχη ζητώντας τον «ουρανό με τ’ άστρα». Τελικά οι Πειραιώτες απέκτησαν στα… χασομέρια της μεταγραφικής περιόδου τον Όσκαρ Καρντόσο.

Ο Σοριάνο μετακόμισε στην Κίνα και συγκεκριμένα στην Γκουοάν του Πεκίνο τον Φεβρουάριο του 2017 και έναν χρόνο αργότερα, τον Γενάρη του 2018, όταν ο Όσκαρ Γκαρθία έπιασε λιμάνι, το όνομα του Ισπανού επιθετικού είχε πέσει στο τραπέζι. Όμως, το συμβόλαιο του Σοριάνο ήταν «τρελό» στην Κίνα και δεν μπορούσε να το αποχωριστεί. Αφήστε δε που και οι απαιτήσεις των Κινέζων άγγιζαν τα όρια της… παράνοιας.

Και φτάνουμε τον Δεκέμβριο του 2018 που έχει ξαναμπεί στο ερυθρόλευκο ρεπορτάζ το όνομα του Σοριάνο. Μόνο που αυτή τη φορά δεν υπάρχει ούτε Σάλτσμπουργκ, ούτε Γκουοάν, ούτε Μπαρτσελόνα Β’.

Ο 33χρονος Ισπανός γκολτζής είναι ένας από τους (πολλούς η αλήθεια είναι) φορ που εξετάζει ο Ολυμπιακός. Ωστόσο, θα πρέπει να «οπλιστεί» με υπομονή, γιατί η μπογιά του περνάει ακόμη μια χαρά σε ομάδες από κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Εφέτος έχει αγωνιστεί σε 12 ματς της κινεζικής λίγκας με την ΒJ Sinobo Guoan και έχει πετύχει 9 γκολ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ολυμπιακός: Εκτός αποστολής ο Φερέιρα, πιο κοντά στην αποχώρηση από την Μπενφίκα
Σοριάνο, Μπέργκ και στο βάθος Φακούντο!

AP Photo/Kerstin Joensson

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ