ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Στη λίστα ο Ιέ

Ολυμπιακός: Στη λίστα ο Ιέ

Ο Πορτογάλος στόπερ, Έντγκαρ Ιέ, βρίσκεται στη λίστα του Ολυμπιακού για την επόμενη σεζόν. Είναι μια λύση που θα εξεταστεί στην περίπτωση που αποχωρήσει άλλος κεντρικός αμυντικός από το ρόστερ.

Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού έχουν γυρίσει στο γήπεδο, το προπονητικό επιτελείο συνεχίζει άμεσα τη δουλειά που διεκόπη λόγω του κορονοϊού και αυτό που έχει το ποδοσφαιρικό τμήμα στο μυαλό του μόλις επισημοποιηθεί η επανέναρξη των αγώνων, είναι πώς θα κατακτηθεί το πρωτάθλημα και το κύπελλο, αλλά και η πρόκριση στα προημιτελικά του Europa League, όσες δυσκολίες και αν υπάρχουν κόντρα στη Γουλβς.

Την ίδια ώρα, η διοίκηση και τα στελέχη που ασχολούνται με τον σχεδιασμό, λαμβάνουν διαρκώς νέες περιπτώσεις παικτών που θα μπορούσαν να απασχολήσουν για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Ενώ αυτή τη στιγμή το κύριο μέλημα είναι να μπορέσει το υπάρχον ρόστερ να ολοκληρώσει την εκπληκτική δουλειά που έχει γίνει φέτος, στη λίστα έχει συμπεριληφθεί η περίπτωση ενός 26χρονου Πορτογάλου κεντρικού αμυντικού, του Έντγκαρ Ιέ (δεξιά στη φωτ.).

Γεννημένος την 1η Μαΐου 1994 στη Γουϊνέα Μπισάου, έχει ύψος 1,82 και έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στα τμήματα υποδομής της Σπόρτινγκ Λισσαβώνας. U15, U17 και U19 και ακολούθως Μπαρτσελόνα Β και Βιγιαρεάλ Β. Το 2014 είχε παίξει μάλιστα σε αγώνα της πρώτης ομάδας της Μπαρτσελόνα, με προπονητή τον Λουίς Ενρίκε, στο 0-4 κόντρα στην Ουέσκα, ενώ το 2015 ήταν στον πάγκο σε αγώνα απέναντι στην Έλτσε (πάλι σε νίκη 0-4).

Τον Ιανουάριο του 2017 υπέγραψε στη Μπελενένσες και τον Ιούλιο του ίδιου έτους πήρε μεταγραφή στη Λιλ, η οποία έδωσε 3,5 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει. Τον Ιανουάριο του 2019 δόθηκε δανεικός στη Ναντ και το περασμένο καλοκαίρι υπέγραψε ως ελεύθερος στην Τραμπζονσπόρ, η οποία με τη σειρά της τον δάνεισε στη Φέγενορντ. Με την ολλανδική ομάδα πραγματοποίησε φέτος 19 συμμετοχές σε πρωτάθλημα, κύπελλο και Europa League. Το ολλανδικό πρωτάθλημα ως γνωστόν διεκόπη και η Φέγενορντ τερμάτισε τρίτη, στο -6 από Άγιαξ - Άλκμααρ.

Το συμβόλαιο που έχει υπογράψει στην Τραμπζονσπόρ έχει διάρκεια μέχρι το 2022 και η χρηματιστηριακή του αξία είναι 2,4 εκατ. ευρώ. Εκτός από στόπερ, μπορεί κάλλιστα να αγωνιστεί και ως δεξιός μπακ. Στις 10 Νοεμβρίου 2017 έκανε τη μία και μοναδική του συμμετοχή με την εθνική Πορτογαλίας, κόντρα στη Σαουδική Αραβία, ενώ κόντρα στις ΗΠΑ λίγες μέρες αργότερα έμεινε στον πάγκο. Τον παίκτη φέρεται να γνωρίζει πολύ καλά και ο Πέδρο Μαρτίνς για τον οποίο έχει καλή γνώμη. Όπως αντιλαμβάνεστε, βέβαια, κίνηση για την απόκτησή του θα γινόταν μόνο στην περίπτωση που αποχωρούσε άλλος στόπερ. Αν δηλαδή φύγει κάποιος εκ των Σεμέδο, Σισέ ή Μπα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ολυμπιακός: Το πλάνο της ανανέωσης του Μπα
Ολυμπιακός: "Μήνυμα" από Βαλμπουενά, Φορτούνη και Λάζαρο
Ολυμπιακός: Ο Μαρτίνς πατάει φρένο
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ