ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Ο "σκασμένος" Βαλμπουενά κι οι σκέψεις του Μαρτίνς

CHAMPIONS LEAGUE / ÐÑÏÊÑÉÌÁÔÉÊÁ / ÏÓÖÐ - ÂÉÊÔÏÑÉÁ ÐËÆÅÍ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ÐÑÏÊÑÉÌÁÔÉÊÁ / ÏÓÖÐ - ÂÉÊÔÏÑÉÁ ÐËÆÅÍ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός χάνει τον Ματιέ Βαλμπουένα με ΟΦΗ, Μπάγερν και μάλλον με ΑΕΚ και ο Διονύσης Βερβελές αναλύει τις πρώτες σκέψεις του Πέδρο Μαρτίνς για τη συνέχεια.

Το πρωί της Παρασκευής, ο Ματιέ Βαλμπουενά έκανε μια βόλτα στη Γλυφάδα με τη σύζυγό του. Πήγαν για καφέ, περπάτησαν, λίγο πριν ο Γάλλος άσος πάει στο Ρέντη για την τελευταία προπόνηση της ομάδας, πριν την αναμέτρηση με τον ΟΦΗ. Θα ήταν και στην αποστολή άλλωστε, εδώ ήταν πιθανό να αρχίσει και βασικός.

Σε μια στιγμή της προπόνησης, ο Βαλμπουενά κάνει μια ντρίμπλα και στην επόμενη κίνησή του, το δεξί του πόδι τον τραβάει. Πονάει. Καταλαβαίνει αμέσως ότι έχει πάθει ζημιά. "Παγώνουν" όλοι στο Ρέντη και δεν θέλουν να σκέφτονται ότι κάτι κακό έχει συμβεί. Ο 34χρονος άσος έχει την εμπειρία να συνειδητοποιήσει αμέσως τι έγινε. Αποχωρεί απογοητευμένος… Ξέρει.

Η προπόνηση συνεχίζεται χωρίς τον Βαλμπουενά. Ο Γάλλος πηγαίνει να βάλει πάγο, ο γιατρός Χρήστος Θέος είναι μαζί του και το ραντεβού δίνεται για αύριο το πρωί ώστε να γίνει η μαγνητική τομογραφία.

Το ιατρικό τιμ μέχρι να δει εκεί είναι επιφυλακτικό. Και αυτό κάνει και η ΠΑΕ στο κομμάτι της επικοινωνίας. Αναφέρεται στο τράβηγμα, αλλά ο παίκτης πιστεύει ότι έχει πάθει θλάση, κάτι που θα διαπιστωθεί και τυπικά το Σάββατο. Τράβηγμα στο δεξί δικέφαλο μηριαίο αναφέρει η αρχική διάγνωση, αλλά το πόδι του Βαλμπουενά δεν είναι σε καλή κατάσταση. Με το ζόρι το έσερνε μετά το τέλος της προπόνησης, όταν δεν μπορούσε να πιστέψει τι έχει πάθει… Ήθελε να αγωνιστεί και με την Μπάγερν, βλέπει ότι αν επιβεβαιωθεί η ζημιά, θα απουσιάσει ακόμη και από το ματς της 4ης αγωνιστικής του Champions League, στο Μόναχο.

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι συμπαίκτες του τον ρωτούσαν πώς είναι, πώς εκτιμά την κατάσταση. Απαρηγόρητος ο Βαλμπουενά, που την πιο πρόσφατη θλάση του την είχε πάθει την περσινή σεζόν, στο τέλος του πρωταθλήματος Τουρκίας. Μάλιστα θα έχανε κι ένα σημαντικό μέρος της προετοιμασίας του Ολυμπιακού με την τότε εκτίμηση, αλλά δούλεψε πολύ στο διάστημα της διακοπής και κατάφερε να μπει και πιο γρήγορα.

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ;

Ο Μαρτίνς το καλοκαίρι είδε να χάνει τον Κώστα Φορτούνη με ρήξη χιαστών. Τώρα, θα περιμένει να ενημερωθεί για το διάστημα απουσίας του Βαλμπουενά. Μικρότερη φυσικά ζημιά, αλλά σε ένα διάστημα που "καίγεται". Με την Μπάγερν Μονάχου δεν αποκλείεται να δούμε τρίτο χαφ (Καμαρά). Το θέμα είναι τα ματς του ελληνικού πρωταθλήματος, εκεί που αναζητά περισσότερη δημιουργία.

Ένα δεδομένο ότι για το ματς με τον ΟΦΗ, αλλά και με την Μπάγερν, δεν μπορεί να αγωνιστεί ο Μπενζιά. Τιμωρημένος στην Ευρώπη, τραυματίας παράλληλα. Θα δώσει μάχη να προλάβει την ΑΕΚ. Κι αυτός πάντως από θλάση, την έπαθε στο φιλικό με την ομάδα Νέων στο διάστημα της διακοπής.

Είναι πολύ πιθανό να δούμε και ένα 4-4-2. Ίσως και κόντρα στον ΟΦΗ. Με έναν φορ (Ελ Αραμπί ή Γκερέρο) και τον Σουντανί δίπλα του.

Η αλήθεια πάντως, είναι ότι η εξέλιξη με τον Βαλμπουενά, φέρνει σε δύσκολη θέση τον Μαρτίνς. Βλέπει να είναι περιορισμένες οι επιλογές του και ενδεχομένως να στραφεί σε άλλη τακτική προσέγγιση. Το βράδυ της Παρασκευής, δύσκολο για τον Πορτογάλο τεχνικό και τους συνεργάτες του. Βλέπετε είχαν κληθεί να βγάλουν ένα πλάνο για Σάββατο (ΟΦΗ), Τρίτη (Μπάγερν) και Κυριακή (ΑΕΚ). Ο τραυματισμός του Βαλμπουενά, θα φέρει άλλες σκέψεις. Ο Λοβέρα μπορεί να παίξει εκεί, αλλά οι παραστάσεις του, ελάχιστες.

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΑΝΙΚΟ

Αν υπάρχει ένα πράγμα που θέλει ο Μαρτίνς, είναι η ηρεμία. Η δυνατότητα να σκεφθεί πιο ήρεμα καλύτερα. Στο άκουσμα του τραυματισμού του Φορτούνη, μπορεί να μην το έδειξε, αλλά ένιωσε το αρχικό του πλάνο να καταστρέφεται. Δεν μπορούσε, όμως, να γυρίσει το χρόνο πίσω και έπρεπε να "ζυγίσει" τα δεδομένα. Η μετάθεση του Βαλμπουενά από τα άκρα σε ρόλο επιτελικού έδειχνε μονόδρομος και έτσι έγινε. Δεν θέλει πανικό, ξέρει ότι δεν είναι καλός σύμβουλος. Κάθε άλλο…

ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ

Ο στόχος είναι το βράδυ του Σαββάτου η ομάδα να είναι μόνη πρώτη στη βαθμολογία του πρωταθλήματος. Να μην την νοιάζει τι θα κάνουν οι… άλλοι. Γι' αυτό και στην ομιλία του Σαββάτου, ο Μαρτίνς θα αναδείξει στους παίκτες του την προσπάθεια που θα χρειαστεί για να κάμψουν την αντίσταση του πολύ καλού φέτος ΟΦΗ. Βήμα-βήμα θα πάει ο Μαρτίνς, ματς με ματς. Δεν μπορεί να κάνει και διαφορετικά άλλωστε και βλέποντας τα προβλήματα που προκύπτουν. Είναι κάτι που θα το δει άλλωστε, πολλά μυϊκά προβλήματα τραυματισμού.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ