ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Πώς χάλασε η μεταγραφή του Μορ στην Ίντερ

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ / ΛΑΜΙΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ / ΛΑΜΙΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Μούτσι Οζκάν, πρώην μάνατζερ του "ερυθρόλευκου" Εμρέ Μορ, μίλησε για τις συζητήσεις που έγιναν ανάμεσα σε Ντόρτμουντ και Ίντερ και για το πώς τελικά οδηγήθηκε σε ναυάγιο η μεταγραφή του Τούρκου στους "νερατζούρι".

Ο πρώην μάνατζερ του Εμρέ Μορ, Μούτσι Οζκάν, μίλησε στον Τύπο της Τουρκίας για τη μεταγραφή του τότε πελάτη του στην Ίντερ που είχε μπει στην τελική ευθεία και δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Ήταν το διάστημα κατά το οποίο η Ντόρτμουντ δεν ήθελε στην ομάδα της τον νυν εξτρέμ του Ολυμπιακού, και ήθελε να τον πουλήσει. Ο Οζκάν έφερε πρόταση 15 εκατ. ευρώ από τους νερατζούρι, που έγινε αποδεκτή.

"Πετάξαμε για το Μιλάνο με σκοπό να συζητήσουμε τις τελικές λεπτομέρειες. Όλα κύλησαν ομαλά και υπογράψαμε προσύμφωνο. Ο Εμρέ θα κέρδιζε τα διπλά από αυτά τα οποία έπαιρνε. Οι άνθρωποι της Ίντερ ζήτησαν μερικές μέρες μετά τις συζητήσεις που κάναμε στην Ιταλία" ανέφερε ο Οζκάν. Αυτό διότι η ομάδα του Μιλάνου ήθελε να αποφύγει τυχόν... συγκρούσεις με το financial fair play και ήθελε να συζητήσει με τη Ντόρτμουντ τον τρόπο καταβολής των χρημάτων.

Μερικές μέρες μετά ο Οζκάν δέχτηκε τηλέφώνημα από την Ίντερ. Η Ντόρτμουντ ξαφνικά ζήτησε περισσότερα χρήματα για να δώσει τον Μορ. "Καθίσαμε κάτω ξανά. Ήθελα να αποτρέψω την αλλαγή των όρων στο συμβόλαιο που είχαμε συμφωνήσει για τον Μορ και γι' αυτό παραιτήθηκα από τη δική μου προμήθεια. Η Ντόρτμουντ έτσι κι αλλιώς εμένα θα μου έδινε το 15% του ποσού της μεταγραφής και η Ίντερ είχε συμφωνήσει" δήλωσε ο Τούρκος ατζέντης.

Πριν γίνει η μεταγραφή, η Ίντερ θέλησε να μιλήσει με προηγούμενους προπονητές της και μόνο ένας βρήκε να πει καλά λόγια, ο Φατίχ Τερίμ. Έξι ακόμη μίλησαν αρνητικά για τον ταλαντούχο μεσοεπιθετικό. " Ξεκάθαρα επειδή προτίμησε να παίξει με την εθνική ομάδα της Τουρκίας" εξήγησε ο Οζκάν.

Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με την Ίντερ, την εθνική Τουρκίας ανέλαβε ως προπονητής ο Μιρτσέα Λουτσέσκου. Είχε μάλιστα οργανώσει συνάντηση στο Ντίσελντορφ με τον Μορ και με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές. " Ταξιδέψαμε όλοι στο Ντίσελντορφ, αλλά όταν φτάσαμε, ο Λουτσέσκου δεν ήταν εκεί" είπε ο Οζκάν. Ο συνεργάτης του Ρουμάνου προπονητή, Ταϊφούρ Χαβούτσκου, απολογήθηκε λέγοντας ότι ο Λουτσέσκου έπρεπε να πάει στο Ντόρτμουντ. " Αν ο κόουτς είναι στο Ντόρτμουντ, γιατί εμείς έπρεπε να έρθουμε στο Ντίσελντορφ;" διερωτήθηκε εκνευρισμένος ο Μορ.

Μετά από αυτό το περιστατικό, ο Εμρέ δεν είχε καμία διάθεση να μιλήσει στον Λουτσέσκου. Ο Ταϊφούρ Χαβούτσκου προσπάθησε να τον καλέσει και αυτός αγνοούσε τις κλήσεις του. Όταν ο Λουτσέσκου έμαθε πως ο Μορ ήταν κοντά στη μεταγραφή του στην Ίντερ, ζήτησε ξανά να μιλήσουν. "Ο Εμρέ Μορ είχε μια μεγάλη συζήτηση με τον Λουτσέσκου. Στο τέλος, ο Λουτσέσκου θέλησε να χωρίσει τους δρόμους του ο παίκτης μαζί μου" δήλωσε ο Τούρκος μάνατζερ.

Μορ και Οζκάν ολοκλήρωσαν έτσι τη συνεργασία τους. Ο νυν παίκτης του Ολυμπιακού φέρεται να κατηγόρησε τον Οζκάν για το "ναυάγιο" της μεταγραφής στην Ίντερ, με τον έκπληκτο μάνατζερ να απαντάει: "Έχεις τρελαθεί; Έχουμε τις υπογραφές; Ποτέ δεν θα ρίσκαρα την καριέρα σου για τους δικούς μου σκοπούς και τα χρήματα".

Σύμφωνα με τα ιταλικά media, το deal της Ντόρτμουντ με την Ίντερ για τη μεταγραφή του Μορ χάλασε λόγω της προμήθειας πέντε εκατ. ευρώ του Τούρκου ατζέντη.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ