ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Πώς ο Μαρινάκης κέρδισε τον Μαρτίνς

Ολυμπιακός: Πώς ο Μαρινάκης κέρδισε τον Μαρτίνς
EUROKINISSI

Το πήρε πάνω του ο ηγέτης του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης και καθάρισε με τρεις κινήσεις το θέμα της παραμονής του Μαρτίνς. Γράφει ο Διονύσης Βερβελές.

Το θέμα της παραμονής του Πέδρο Μαρτίνς στον πάγκο του Ολυμπιακού θα μπορούσε να... τραβήξει αρκετά. Αυτό έδειχνε βλέπετε το κλίμα που είχε διαμορφωθεί πριν από αρκετό καιρό.

Εν αναμονή της επανέναρξης των αγώνων, μετά την επιστροφή και των ομάδων στις προπονήσεις, όλα έδειχναν ότι το θέμα θα "κλείδωνε". Στις τάξεις των "ερυθρολεύκων" ωστόσο, θέλησαν να το κλείσουν το συντομότερο. Να έχει και η ομάδα την ηρεμία της, να είναι όλοι καλά.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης εκτίμησε για τα καλά την εικόνα του Ολυμπιακού φέτος και το πήρε πάνω του. Η ατάκα του Μαρτίνς πως πέντε-δέκα λεπτά ήταν αρκετά για να συμφωνήσει με τον ηγέτη των Πειραιωτών, τα αποτυπώνει όλα.

Τόσο κράτησε... Γιατί σε αυτή, ο Μαρινάκης είχε τρία σημαντικά "κλειδιά" ώστε να πει το "ναι" άμεσα και ο τεχνικός των "ερυθρολεύκων" που έτσι έβαλε την υπογραφή του στο συμβόλαιο που πλέον λήγει το 2022.

ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΔΙΕΤΕΣ

Πρώτο σημαντικό κίνητρο. Το νέο συμβόλαιο δεν έχει διάρκεια ενός χρόνου. Ο Ολυμπιακός δείχνει στον Πορτογάλο προπονητή πως τον θέλει. Δεν συμβιβάστηκαν οι δύο πλευρές σε αυτό το θέμα. Άλλη κουβέντα βέβαια η οψιόν που υπάρχει αν έρθει μια εξαιρετική πρόταση για τον Μαρτίνς, στην τελική ο προπονητής θα αποφασίσει τότε αν θέλει να φύγει... Μέχρι και οι συμπατριώτες του το προηγούμενο διάστημα, αναφέρονταν σε συμβόλαιο ενός χρόνου. Ο Ολυμπιακός τού πρότεινε διετές και τέτοιο υπέγραψε.

ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΟΙ ΑΠΟΛΑΒΕΣ

Ο Πέδρο Μαρτίνς όταν ήρθε στον Ολυμπιακό τον Απρίλιο του 2018, δεν είχε και το... τεράστιο συμβόλαιο. Έβγαινε για πρώτη φορά εκτός της πατρίδας του, οι Πειραιώτες έτσι και αλλιώς ήταν επιφυλακτικοί στο κομμάτι των προπονητών μετά και από μία δύσκολη σεζόν. Ωστόσο, ο Μαρτίνς ημέρα με την ημέρα έχτιζε. Και αφού οδηγεί τον Ολυμπιακό στην κατάκτηση του 45ου πρωταθλήματος, ήταν λογικό να ανταμειφθεί και ανάλογα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι απολαβές του είναι λίγο κάτω από το ένα εκατομμύριο το χρόνο! Ένας ακόμη λόγος που ο Μαρτίνς ένιωσε καλά, ένιωσε πως ο Ολυμπιακός ήθελε να τον κρατήσει και να του δείξει πως εκτίμησε την προσφορά του σε αυτά τα δύο χρόνια παρουσίας του στον Πειραιά. Έστω και αν την πρώτη αναγνωριστική δεν κέρδισε τίτλο.

ΤΟ ΚΙΝΗΤΡΟ ΜΕ ΤΟ ΠΡΙΜ...

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ωστόσο, θέλησε μέσω της πρότασής του για το νέο συμβόλαιο, να δώσει και πάλι ξεχωριστά κίνητρα στον Μαρτίνς. Πως; Μα φυσικά, του έβαλε ένα μεγάλο πριμ, αν ο Ολυμπιακός καταφέρει να υλοποιήσει και τη νέα σεζόν τους δύο στόχους που πέτυχε στη σεζόν 2019-20. Στη λογική ότι είναι μια ανάσα από το πρωτάθλημα και ότι η ομάδα μπήκε στους ομίλους του Champions League.

Το πριμ αυτό, είναι κοντά στις 500.000 ευρώ! Σαφέστατα ένα ποσό που αποτελεί κίνητρο για τον κάθε προπονητή! Τη συνταγή πλέον ο Μαρτίνς τη γνωρίζει, άρα έχει μπροστά του ένα εξτρά κίνητρο... Η φετινή σεζόν τον ανέβασε στις εκτιμήσεις όλων, καταλαβαίνετε πως μπορεί να είναι η κατάσταση αν καταφέρει εκτός του δεύτερου συνεχόμενου πρωταθλήματος, να ξαναβάλει την ομάδα στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ