ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: "Ψημένος" ο Γκραντέλ

Toulouse's Max Gradel challenges for the ball during the French League One soccer match between Lyon and Toulouse, in Decines, near Lyon, central France, Sunday, March 3, 2019. (AP Photo/Laurent Cipriani)
Max Gradel/AP IMAGES AP IMAGES

Ο Ιβοριανός εξτρέμ, Μαξ Γκραντέλ, έχει ενημερωθεί πως ο Ολυμπιακός εξετάζει την περίπτωσή του και ο ίδιος καλοβλέπει την προοπτική των "ερυθρόλευκων". Πληροφορίες μέχρι και για ραντεβού με τον 32χρονο.

Από το απόγευμα της Κυριακής (31/5) έγινε γνωστό ότι ο Ολυμπιακός έχει προσθέσει στη λίστα των εξτρέμ τον Μαξ Γκραντέλ. Γεννημένος στο Αμπιτζάν, στις 30 Νοεμβρίου 1987, ανήκει στην Τουλούζ μέχρι το 2021, αλλά το ενδεχόμενο να μείνει ελεύθερος συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες.

Με ύψος 1,75, μπορεί να αγωνιστεί και στις δύο πλευρές της επίθεσης, υπό προϋποθέσεις και στην κορυφή. Εξτρέμ επιπέδου. Το δείχνουν οι 75 συμμετοχές και τα 12 γκολ με την εθνική ομάδα της Ακτής Ελεφαντοστού. Το δείχνουν επίσης οι 187 συμμετοχές στην κορυφαία κατηγορία της Γαλλίας ( Ligue 1), οι 25 στην Premier League, γιατί όχι και οι 45 στην Championship.

Ο 32χρονος Αφρικανός αναζητά πλέον μια διαφορετική πρόκληση στην καριέρα του. Όταν ενημερώθηκε ότι οι "ερυθρόλευκοι" έχουν εκφράσει σοβαρό ενδιαφέρον να τον αποκτήσουν, αντέδρασε κι αυτός με όμοιο τρόπο. Κι αυτός βλέπει με θετικό μάτι την προοπτική να παίξει στην Ελλάδα για τον Ολυμπιακό. Έχοντας περάσει από τα πρωταθλήματα δύο χωρών, Αγγλίας (Λέστερ, Μπόρνμουθ, Λιντς) και Γαλλίας (Σεντ Ετιέν και Τουλούζ), φιλοδοξεί να δοκιμάσει την τύχη του σε μια διαφορετική χώρα, σε μια ομάδα που θα του δώσει το δικαίωμα να διατηρηθεί σε υψηλό επίπεδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Γαλλία, δεν αποκλείεται σύντομα να γίνει ραντεβού για τον διεθνή ποδοσφαιριστή. Να γίνει δηλαδή το πρώτο βήμα διαπραγμάτευσης. Επαναλαμβάνουμε πως έχει συμβόλαιο στην Τουλούζ μέχρι το 2021, αλλά και πως υπάρχει πιθανότητα να φύγει ως ελεύθερος από την ομάδα που υποβιβάστηκε απο τη Ligue 1 και τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία. Η χρηματιστηριακή του αξία με βάση το transfermarkt είνα 4 εκατ. ευρώ, ενώ στο υψηλότερο επίπεδο είχε φτάσει πριν από τέσσερα καλοκαίρια (9 εκατ. ευρώ). Μπορεί φέτος η ομάδα του να μην κατάφερε να πετύχει την παραμονή (το πρωτάθλημα διεκόπη οριστικά λόγω κορονοϊού), αλλά ο Γκραντέλ είχε θέση βασικού, με απολογισμό 21 συμμετοχές, τρία γκολ και τρεις ασίστ.

Οι ποδοσφαιριστές και το προπονητικό επιτελείο του Ολυμπιακού είναι αφοσιωμένοι στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ την Κυριακή (7/6, 19.30), για την πρώτη αγωνιστική των playoffs. Συγκεντρωμένοι στο πώς θα καπαρώσουν όσο πιο σύντομα γίνεται τον τίτλο. Οι "ερυθρόλευκοι", βέβαια, ουδέποτε σταματούν το scouting και τις οποιεσδήποτε συζητήσεις μεταγραφικού περιεχομένου. Ας μην ξεχνάμε πως και η υπόθεση του Βαλμπουενά δουλευόταν μήνες πριν αφιχθεί τελικά στο λιμάνι για να υπογράψει. Ας έχουμε λοιπόν στο μυαλό μας πως η περίπτωση του Γκραντέλ υπάρχει και είναι υπόθεση που εξετάζεται σοβαρά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ο Κουρ μένει ελεύθερος από την Μπρεστ
Ατζέντης Σολδάνο: "Η Μπόκα θέλει νέο δανεισμό"
Ολυμπιακός: Ενδιαφέρον για τον Γκραντέλ της Τουλούζ αποκαλύπτουν οι Γάλλοι
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ