ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Προχωρούν στα σίγουρα διοίκηση και Μαρτίνς...

Ολυμπιακός: Προχωρούν στα σίγουρα διοίκηση και Μαρτίνς...
EUROKINISSI

Δεν ήταν ώρα για ρίσκα. Ούτε για τον Ολυμπιακό, ούτε για τον Μαρτίνς, με τις δύο πλευρές να συνεχίζουν μαζί ως το 2022. Γράφει ο Διονύσης Βερβελές.

Το αναμενόμενο και φυσιολογικό έγινε στον Ολυμπιακό και ενόψει της συνέχειας. Ο Πέδρο Μαρτίνς, το απόγευμα της Πέμπτης (7/5) έβαλε την υπογραφή του στο νέο συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό που πλέον λήγει το 2022. Σίγουρα πρόκειται για μια εξέλιξη που δείχνει πολλά για το μέλλον.

Το βασικό, επιβραβεύεται ο Πορτογάλος προπονητής. Την περσινή σεζόν, το 2018-19, δοκιμάστηκε πολύ. Ήταν η πρώτη του χρονιά στην ομάδα, δεν κατάφερε να πάρει κάποιον τίτλο και σήκωσε μεγάλο βάρος Υπήρχαν στιγμές που έγινε κουβέντα για το αν θα έπρεπε να συνεχίσει. Δεν είναι ψέμα. Ο Ολυμπιακός, όμως, τον στήριξε, γιατί ήξερε πως εκείνη η σεζόν ήταν μια μεταβατική περίοδος. Του το αναγνώρισε στο ταμείο στο τέλος.

Ακολούθησε αυτή του 2019-20, με τους Πειραιώτες να κάνουν μια εξαιρετική σεζόν. Ο πρώτος στόχος επιτεύχθηκε το καλοκαίρι του 2019, με την είσοδο της ομάδας στους ομίλους του Champions League. Σε μια δύσκολη σειρά αγώνων, με Πλζεν, Μπασακσεχίρ και Κράσνονταρ, ο Ολυμπιακός τα πήγε έξοχα… Στους ομίλους, κατάφερε να πάρει την 3η θέση και να συνεχίσει στο Europa League, εκεί που περιμένει τη ρεβάνς με τους Γουλβς στη φάση των 16. Έχοντας νωρίτερα αποκλείσει την Άρσεναλ μέσα στο σπίτι της μάλιστα!

Την ίδια ώρα, στην Ελλάδα η ομάδα ολοκλήρωσε την κανονική διάρκεια της σεζόν μόνη πρώτη, με διαφορά και αήττητη. Πήρε "διπλό" στην Τούμπα, εκεί που ηττήθηκε στο Κύπελλο, αλλά μπορεί να ρεφάρει στη ρεβάνς, αν φυσικά φτάσουμε ως εκεί.

Η φετινή χρονιά είχε τίτλο, καλή πορεία στην Ευρώπη, μεγαλύτερη σιγουριά και από τις δύο πλευρές. Αναμενόμενο ήταν έτσι, να φτάσουμε στη συμφωνία για επέκταση συμβολαίου, έχοντας, όμως, κάποια... παραθυράκια.

ΨΑΧΤΗΚΕ ΑΡΧΙΚΑ, ΑΛΛΑ...

Ο Πέδρο Μαρτίνς υπό άλλες προϋποθέσεις, τη φετινή σεζόν να μπορούσε να την εξαργυρώσει διαφορετικά. Εννοώ χωρίς την πανδημία και τις επιπτώσεις αυτής και στο ποδόσφαιρο. Ο Πορτογάλος τεχνικός, είχε στο βιογραφικό του μια εξαιρετική σεζόν. Είδε το όνομά του να παίζει αρκετά ψηλά, να κερδίζει εντυπώσεις, ήξερε και ο ατζέντης του πως μπορεί να τον πλασάρει πιο εύκολα πλέον.

Η Λοκομοτίβ από τη Ρωσία θα μπορούσε να του δώσει ένα μεγάλο συμβόλαιο, αλλά στη συνέχεια άρχισε να κάνει ψαλίδι στα συμβόλαια των παικτών. Η αγορά της Premier League δεν άνοιξε και έτσι ο Μαρτίνς ήξερε που πάταγε. Δεν άφησε να βγει προς τα έξω ότι δεν θέλει να συνεχίσει, άλλωστε έχει επισημάνει στο παρελθόν πως του αρέσουν τα μακροχρόνια πρότζεκτ.

Κι αυτό φαίνεται πως μπορεί να γίνει στον Ολυμπιακό. Κλείνει δύο χρονιές και ανανεώνει για άλλες δύο. Συνεχίζοντας τις επιτυχίες με τον Ολυμπιακό, μόνο κερδισμένος μπορεί να είναι στο μέλλον...

ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ Η ΛΟΓΙΚΗ

Ο Ολυμπιακός στήριξε την επιλογή του Μαρτίνς και στα δύσκολα. Τώρα που όλα ήταν μια χαρά, δεν θα είχε καμία λογική να κάνει κάτι άλλο. Απλά ήταν τα πράγματα. Μια κουβέντα με τον Βαγγέλη Μαρινάκη που όπως είπε και ο Μαρτίνς κράτησε λίγα λεπτά και τελείωσαν όλα. Υπογραφή σε νέο συμβόλαιο, με αύξηση των αποδοχών και όλα καλά.

Όλοι στη λογική και στα σίγουρα. Ο Ολυμπιακός σε δύσκολη εποχή για το ποδόσφαιρο και την κοινωνία, κρατάει τον προπονητή του. Θα συνεχίσει τον προγραμματισμό του, θα μπει στην εφαρμογή του πλάνου του, πάει σε γνωστά μονοπάτια. Και στόχος είναι να ξαναείναι του χρόνου στους ομίλους του Champions League.

Και από την πλευρά του Μαρτίνς, σιγουριά. Ο Ολυμπιακός του έδωσε τη δυνατότητα να αλλάξει status. Να φτιάξει και αυτός το όνομά του, να πάρει τίτλο, να δει το μέλλον έχοντας να προσφέρει και άλλα στην ομάδα. Κυρίως, έχοντας νέα κίνητρα, βλέποντας μπροστά...

ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ

Ο Πέδρο Μαρτίνς την Πέμπτη δεν πήγε μόνος στα γραφεία για να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο. Μαζί είχε και τους συνεργάτες του, τους ανθρώπους που εμπιστεύθηκε από την πρώτη ημέρα που ήρθαν στην Ελλάδα. Μαζί στα δύσκολα, αλλά και στα καλά.

Υπέγραψαν και αυτοί τους νέους όρους της συμφωνίας και φυσικά, άπαντες δεν έκρυβαν την ικανοποίησή τους. Δεν είναι μόνο τι τους προσφέρει ο σύλλογος. Είναι και το γεγονός ότι τους αρέσει στην Ελλάδα, περνούν καλά, έχουν προσαρμοστεί για τα καλά.

Ρουί Πέδρο Κάστρο, Αντόνιο Ενρίκες και Λουίς Αντέρο Λόμπο παραμένουν στο πλευρό του Μαρτίνς, συνεχίζοντας τη δουλειά τους.

ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΘΕΙ ΧΡΟΝΟΣ

Παραμένει ο ίδιος προπονητής και δεδομένα έτσι, ο Ολυμπιακός εξασφαλίζει πολλά πράγματα. Δεν είναι εποχή για... ρίσκα. Το ίδιο "ζύγισε" και ο Μαρτίνς, ειδικά από τη στιγμή που δεν είχε μια πρόταση που θα μπορούσε να τον βάλει σε διαδικασία να επιλέξει τι θα κάνει. Δεν χάνει χρόνο ο σύλλογος. Το ρόστερ είναι ποιοτικό, θα γίνει η κουβέντα για τους προς πώληση ποδοσφαιριστές, αλλά και γι’ αυτούς που θα έρθουν.

Είναι, όμως, διαφορετικό να το κάνεις με έναν προπονητή που ξέρεις και σε ξέρει και αλλιώς με έναν νέο. Ειδικά τώρα, όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση. Κατά πολλούς, η παραμονή του Μαρτίνς το καλοκαίρι του 2019 στον πάγκο, έπαιξε καθοριστικό ρόλο. Ο ΠΑΟΚ "μπερδεύτηκε" με αλλαγή προπονητή, ο Ολυμπιακός πατούσε πιο σίγουρα, είχε μεγάλη διάρκεια και επιστρέφει έτσι στην κορυφή. Στήριξε την αρχική του επιλογή και τον δικαίωσε...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ