ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Προχωρά δυναμικά για Σεμέδο η Μπενφίκα

Ο Ρούμπεν Σεμέδο κόντρα στον Αστέρα
Ο Ρούμπεν Σεμέδο κόντρα στον Αστέρα EUROKINISSI SPORTS

Η Μπενφίκα αποφάσισε οριστικά να κινηθεί για την απόκτηση του Ρούμπεν Σεμέδο από τον Ολυμπιακό, ανεξάρτητα από το deal με τη Σίτι για Ντίας - Οταμέντι, και οι προσεχείς μέρες είναι καθοριστικές.

Πάει καιρός από τότε που η Μπενφίκα αναζητούσε έναν ακόμη κεντρικό αμυντικό για να πλαισιώσει τους ήδη υπάρχοντες. Ήρθε όμως ο πανίσχυρος μάνατζερ Ζόρζε Μέντες, ο οποίος κάνει μεταγραφικό πάρτι στην Ευρώπη αυτό το καλοκαίρι, να φέρει μεγάλη πρόταση στους "αετούς" από τη Σίτι για τον Ρούμπεν Ντίας.

Ο 23χρονος Πορτογάλος στόπερ είναι έτοιμος να αφήσει τη Μπενφίκα για πρώτη φορά στην καριέρα του και να μετακομίσει στο Μάντσεστερ. Η ομάδα της Λισσαβώνας θα λάβει περισσότερα από 50 εκατ. ευρώ, ενώ θα λάβει ως έμψυχο αντάλλαγμα τον 32χρονο Αργεντινό στόπερ, Νίκολας Οταμέντι. Η Μπενφίκα όμως συνεχίζει να αναζητά τον εξτρά στόπερ για να κλείσει τις μεταγραφές της καλοκαιρινής περιόδου. Μια περίοδος κατά την οποία δαπάνησε 81.000.000 ευρώ, πραγματοποιώντας τη μεγαλύτερη επένδυση και την ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του πορτογαλικού ποδοσφαίρου (Νταρουίν Νούνιες, 24 εκατ. ευρώ από την Αλμερία).

Οι "αετοί" έχουν θέσει ως προτεραιότητα για το τελευταίο κομμάτι του παζλ τον Ρούμπεν Σεμέδο. O 26χρονος κεντρικός αμυντικός του Ολυμπιακού αποτελεί την επιλογή του προπονητή Ζόρζε Ζεζούς, ο οποπίος έχει ήδη δώσει τη συγκατάθεσή του στη διοίκηση να προχωρήσει τις διαπραγματεύσεις με τον Ολυμπιακό. Κακά τα ψέματα, η επιθυμία του Σεμέδο είναι να φύγει από τους "ερυθρόλευκους". Το έχει πει και στους συμπαίκτες του. Όχι ασφαλώς πως δεν περνάει καλά στην Ελλάδα, αλλά στόχος του είναι να επιστρέψει στη χώρα του.

Η Μπενφίκα διαπραγματεύεται πλέον με τον Ολυμπιακό, ο οποίος δεν θέλει να χάσει τον καλύτερό του στόπερ, αλλά δεν θα ήθελε και να κρατήσει έναν ποδοσφαιριστή που έχει το μυαλό του στην επιστροφή στη χώρα του. Το θέμα βέβαια είναι να ικανοποιηθούν οικονομικά οι νταμπλούχοι. Η ουσία είναι πως οι "αετοί" κινούνται πλέον δυναμικά για τον Ρούμπεν Σεμέδο και μετά τον αγώνα με την Ομόνοια θα προκύψουν εξελίξεις. Ο Πορτογάλος κεντρικός αμυντικός βρίσκεται φυσικά στην αποστολή για τον αγώνα της Τρίτης (29/9) και θα περιμένει να μάθει την πορεία των συζητήσεων ανάμεσα στα δύο κλαμπ.

Οι "ερυθρόλευκοι", στην περίπτωση που καταλήξουν σε συμφωνία με τη Μπενφίκα, είναι υποχρεωμένοι να κινηθούν για τον αντικαταστάτη του 26χρονου, ο οποίος έχει κάνει 48 συμμετοχές με τον Ολυμπιακό και έχει σημειώσει πέντε γκολ. Μια σούπερ κίνηση από τους Πειραιώτες το καλοκαίρι του 2019, που τον απέκτησαν από τη Βιγιαρεάλ αντί 4,5 εκατ. ευρώ και τώρα δεδομένα ζητούν περισσότερα από 9 εκατ. ευρώ. Χρήματα που σίγουρα έχουν να ξοδέψουν οι "αετοί" λόγω Ρούμπεν Ντίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ντρέγκερ: "Eύκολη απόφαση να ερθω στον Ολυμπιακό"
' Ολυμπιακός: Με Φορτούνη η αποστολή για Ομόνοια
Φορτώνει (παίκτες) για να βγάλει το βαρύ χειμώνα ο Ολυμπιακός
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ