ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Πού "κολλάει" του Τιάγκο Σίλβα

Ολυμπιακός: Πού "κολλάει" του Τιάγκο Σίλβα

Ο Πέπε ήρθε για υπογραφές, ο Τιάγκο Σίλβα ετοιμάζεται, ο Πέδρο Μαρτίνς αποφασίζει, ο Λαμουσί "κλωτσάει". Τα νέα δεδομένα στην υπόθεση του Πορτογάλου χαφ της Νότιγχαμ που είναι στην τελική ευθεία για τον Ολυμπιακό.

Την ώρα που ο Πορτογάλος χαφ της Γκιμαράες, Πέπε Ροντρίγκες, βρίσκεται στην Ελλάδα προκειμένου να “κλειδώσει” ένα σημαντικό deal για τον Ολυμπιακό, η Νότιγχαμ Φόρεστ, το έτερο ποδοσφαιρικό “παιδί” του Βαγγέλη Μαρινάκη, ολοκλήρωνε την περήφανη πώληση του 23χρονου δεξιού μπακ Μάτι Κας στην Άστον Βίλα με το αντάλλαγμα να φτάνει στα 20 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Άγγλος ακραίος αποτελεί την πιο ακριβή μεταγραφή της αγγλικής ομάδας επί των ημερών της νέας διοίκησης, απόρροια και των καναλιών που έχουν δημιουργηθεί από τον Έλληνα ιδιοκτήτη και τους συνεργάτες του, με κορυφαίους ατζέντηδες. Την ίδια ώρα, οι “ερυθρόλευκοι” ετοιμάζουν τις επόμενες κινήσεις τους και μία από αυτές βρίσκεται στο City Ground.

Όπως αποκάλυψε από τις 18/8 το Sport24.gr, o 27χρονος Πορτογάλος μέσος Τιάγκο Σίλβα έχει “μαρκάρει” το δρομολόγιο για Πειραιά, ωστόσο, η μετακίνησή του δεν έχει ολοκληρωθεί ως τώρα. Υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι που φρέναραν αυτή τη -δρομολογημένη- μεταγραφή, για την οποία θα υπάρξει οριστική εξέλιξη τις επόμενες ημέρες. Ποιοι είναι, όμως, οι λόγοι που ο δημιουργικός μέσος της Νότιγχαμ δεν έχει προβάρει ακόμη τη φανέλα του Ολυμπιακού;

1. Η προτεραιότητα του σχεδιασμού στον Πέπε: Ο Πέδρο Μαρτίνς θεωρεί ότι ο μέσος της Γκιμαράες που θα ανακοινωθεί και επίσημα την Πέμπτη (3/9) είναι ο ιδανικός διάδοχος του Γκιλιέρμε και ζήτησε την απόκτησή του το συντομότερο δυνατό. Κάτι που σημαίνει ότι για την περίπτωση του Τιάγκο Σίλβα τώρα μπαίνουμε στην τελική ευθεία.

2. Κλωτσάει ο Λαμουσί! Ο τεχνικός της Νότιγχαμ Φόρεστ που είχε βασικό γρανάζι τον Πορτογάλο χαφ στη διάρκεια της προηγούμενης σεζόν, δεν θέλει να τον χάσει, τουλάχιστον πριν αποκτηθεί ο κατάλληλος αντικαταστάτης. Αν, μάλιστα, ο Ολυμπιακός αλλάξει γνώμη και προτιμήσει κάποιο άλλο χαφ κι όχι τον Τιάγκο Σίλβα, ο Γάλλος κόουτς θα το… πανηγυρίσει ανάλογα. Από την άλλη πλευρά, καταλαβαίνει πως και για τον Πορτογάλο ποδοσφαιριστή το να μετακινηθεί στον Πειραιά είναι upgrade για την καριέρα του και δεν θέλει να αποτελέσει εμπόδιο, αρκεί να καλυφθεί σύντομα το κενό του.

3. Ο Τιάγκο Σίλβα εξαιτίας ενός τραυματισμού απέχει από τις προπονήσεις το τελευταίο διάστημα. Δεν πρόκειται για κάτι σοβαρό. Ταλαιπωρείται από ένα διάστρεμμα, αλλά κι αυτό το γεγονός ενδεχομένως να έχει “φρενάρει” κάπως το θέμα της “επόμενης μέρας”. Είναι κάτι, ωστόσο, που θα ξεπεραστεί μέσα στις επόμενες ημέρες.

Το θέμα έχει φτάσει πλέον στην τελική ευθεία. Φτάσαμε στην ώρα της κρίσης. Αν δεν έχουν αλλάξει όσα ίσχυαν τις προηγούμενες ημέρες, ο Τιάγκο Σίλβα θα πάρει σειρά για Πειραιά εντός της εβδομάδας που διανύουμε. Αν ο Πέδρο Μαρτίνς αλλάξει άποψη και ζητήσει έναν διαφορετικού τύπου χαφ, θα το μάθουμε σύντομα. Ο Τιάγκο, ωστόσο, είναι παίκτης για το 8 και το 10, άρα καλύπτει διαφορετικά τετραγωνικά από αυτά που θα αναλάβει ο Πέπε. Αυτή τη στιγμή η πλάστιγγα γέρνει προς την ολοκλήρωση της μεταγραφής, αλλά για τους λόγους που προαναφέραμε, μέχρι να πέσουν οι υπογραφές καλό είναι να κάνουμε λίγη ακόμη υπομονή έως ότου ξεκαθαρίσει οριστικά το τοπίο.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ