ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Πήρε οκτώ εκατομμύρια και τώρα η Μπασακσεχίρ

CHAMPIONS LEAGUE / ÐÑÏÊÑÉÌÁÔÉÊÁ / ÏÓÖÐ - ÂÉÊÔÏÑÉÁ ÐËÆÅÍ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
Olympiakos, eurokinissi EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός απέκλεισε μετά το επιβλητικό 4-0 στη ρεβάνς του "Γεώργιος Καραϊσκάκης" τη Βικτόρια Πλζεν και πλέον καλείται να αντιμετωπίσει την Ιστανμπούλ Μπασακσεχίρ στον γ' προκριματικό γύρο του Champions League. Οι ημερομηνίες των αγώνων.

Βικτόρια Πλζεν ήταν και πάει. Ο Ολυμπιακός έκανε το χρέος του, απέκλεισε τους Τσέχους στη ρεβάνς του Φαλήρου, εξασφάλισε οκτώ εκατ. ευρώ, και από εδώ και στο εξής στρέφει την προσοχή του στην Ιστανμπούλ Μπασακσεχίρ. Αυτή είναι η επόμενη αντίπαλος των "ερυθρόλευκων" στην Ευρώπη, στον γ' προκριματικό γύρο του Champions League.

Μια ομάδα μόλις 29 ετών, η οποία διαθέτει ουκ ολίγους σταρ στο ρόστερ της και είναι γνωστή επίσης για την σχέσεις της με την κυβέρνηση Ερντογάν. Η ομάδα του Ρομπίνιο, του Αρντά Τουράν, του Ντεμπά Μπα, του Γκοκχάν Ινλέρ, του Γκαέλ Κλισί, αλλά και του... δικού μας, Στέφανο Ναπολεόνι, με θητεία σε Λεβαδειακό και Ατρόμητο.

ΑΝ ΠΡΟΚΡΙΘΕΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΜΠΑΣΑΚΣΕΧΙΡ

Ο Ολυμπιακός αν αποκλείσει και τη Μπασακσεχίρ, τότε θα προκριθεί στα playoffs του Champions League. Η κλήρωση γι'αυτή τη φάση θα γίνει στις 5 Αυγούστου και οι "ερυθρόλευκοι" θα κληθούν να παίξουν είτε με τον νικητή του Κρασνοντάρ - Πόρτο είτε με τον νικητή του Κλαμπ Μπριζ - Ντινάμο Κιέβου.

Σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός καταφέρει να αποκλείσει και τον αντίπαλό του στα playoffs, τότε θα περάσει στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης για τη σεζόν 2019-2020.

ΑΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ

Εφόσον ο Ολυμπιακός αποτύχει να "πετάξει" εκτός συνέχειας τη Μπασακσεχίρ, τότε θα συνεχίσει την ευρωπαϊκή του πορεία για την αγωνιστική περίοδο 2019-2020, αλλά στο Europa League. Συγκεκριμένα, η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς θα περιμένει την κλήρωση για τους ομίλους, όπου θα έχει εξασφαλίσει παρουσία παρά τον αποκλεισμό από τους Τούρκους.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥ CHAMPIONS LEAGUE

ΓΥΡΟΣ ΗΜΕΡ. ΚΛΗΡΩΣΗΣ 1ο ΜΑΤΣ 2ο ΜΑΤΣ
3ος προκριματικός 22 Ιουλίου 7 Αυγούστου 13 Αυγούστου
playoffs 5 Αυγούστου 20-21 Αυγούστου 27-28 Αυγούστου

Η ΦΑΣΗ ΤΩΝ ΟΜΙΛΩΝ

(κλήρωση στις 29 Αυγούστου στο Μονακό)

1η αγωνιστική 17-18 Σεπτεμβρίου
2η αγωνιστική 1-2 Οκτωβρίου
3η αγωνιστική 22-23 Οκτωβρίου
4η αγωνιστική 5-6 Νοεμβρίου
5η αγωνιστική 26-27 Νοεμβρίου
6η αγωνιστική 10-11 Δεκεμβρίου

Η ΦΑΣΗ ΤΩΝ ΝΟΚ ΑΟΥΤ

ΓΥΡΟΣ ΗΜΕΡ. ΚΛΗΡΩΣΗΣ 1ο ΜΑΤΣ 2ο ΜΑΤΣ
"16" 16 Δεκεμβρίου 18/19 & 25/26 Φεβρ. 10/11 & 17-18 Μαρτ.
"8" 20 Μαρτίου 7-8 Απριλίου 14-15 Απριλίου
"4" 20 Μαρτίου 28-29 Απριλίου 5-6 Μαΐου

ΤΕΛΙΚΟΣ

30 Μαΐου, Ολυμπιακό Στάδιο Ατατούρκ, Κωνσταντινούπολη

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ