ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Πανέξυπνη κίνηση ο Ζότα

Benfica's Jota fights for the ball against Leipzig's Konrad Laimer during the Champions League group G soccer match between Benfica and Leipzig at the Luz stadium in Lisbon, Tuesday, Sept. 17, 2019. (AP Photo/Armando Franca)
Benfica's Jota fights for the ball against Leipzig's Konrad Laimer during the Champions League group G soccer match between Benfica and Leipzig at the Luz stadium in Lisbon, Tuesday, Sept. 17, 2019. (AP Photo/Armando Franca) AP

Επιμένουν στην Πορτογαλία για προχωρημένες συζητήσεις Ολυμπιακού και Μπενφίκα για τον Ζότα, αλλά δεν είναι καθόλου εύκολο να κλείσει μια τέτοια συμφωνία.

Οι Πορτογάλοι έφεραν στο προσκήνιο προχωρημένες επαφές μεταξύ του Ολυμπιακού και της Μπενφίκα, για τον 21χρονο Ζότα. Να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα. Πρόκειται για μια σούπερ περίπτωση που στον Πειραιά, μπορεί να έρθει μόνο με τη μορφή του δανεισμού.

Ο νεαρός εξτρέμ της Μπενφίκα, θεωρείται ένα από τα μεγάλα αστέρια του πορτογαλικού ποδοσφαίρου και φυσικά, δεν θα μπορούσε να αφήνει αδιάφορο τον Πέδρο Μαρτίνς που έχει μια αδυναμία σε παίκτες από την πατρίδα του, γιατί τους γνωρίζει και πολύ καλύτερα από άλλες αγορές.

Μπορεί να συλλέξει και πιο εύκολα στοιχεία, να έχει την καλύτερη δυνατή πληροφόρηση. Ο Ζότα, έχει παίξει σε όλες τις εθνικές ομάδες της Πορτογαλίας, από την κάτω των 15 ως την κάτω των 21. Του μένει μόνο η ανδρών, κάτι που βέβαια οι ειδικοί θεωρούν πως θα γίνει στο μέλλον. Οι Πορτογάλοι έτσι, θεωρούν ότι ο Ολυμπιακός το έχει προχωρήσει πολύ το θέμα και τις επαφές με την Μπενφίκα. Μια τέτοια προοπτική, θα έδειχνε σούπερ, καθώς πρόκειται για ένα πρότζεκτ που αρέσει στους "ερυθρόλευκους", που ξέρουν να δουλεύουν και να υποστηρίζουν.

Άλλωστε τη φετινή σεζόν, ο Ζότα έπαιξε με την πρώτη ομάδα της Μπενφίκα, έχει τις πρώτες του παραστάσεις και προφανώς ψάχνει περισσότερο χρόνο στο μέλλον. Κάτι που ο Ολυμπιακός κάλλιστα θα μπορούσε να του δώσει.

ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ Ο ΣΕΜΕΔΟ

Πριν από λίγες ημέρες, το όνομα του Ολυμπιακού και της Μπενφίκα, είχε συνυπάρξει στο θέμα του Ρούμπεν Σεμέδο. Με την ομάδα της Λισσαβόνας να δείχνει πως ενδιαφέρεται για τον Πορτογάλο στόπερ. Μην αποκλείσουμε έτσι, το ενδεχόμενο κάπως έτσι να έρχεται στο προσκήνιο και η περίπτωση του Ζότα. Γιατί έτσι, θα είχε μια καλή βάση. Επαναλαμβάνουμε, πως πρόκειται για παίκτη που η όποια κουβέντα γίνει, μπορεί να είναι για δανεισμό.

Το καλοκαίρι του 2019 άλλωστε, η χρηματιστηριακή αξία του Ζότα ήταν 10 εκατ. ευρώ και πλέον, είναι στα 9 εκατ. ευρώ, καθώς όλων των παικτών οι αξίες έχουν υποχωρήσει, λόγω της πανδημίας.

ΘΑ ΤΟΝ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΕ Ο ΜΑΡΤΙΝΣ

Προφανώς, όπως ανέλυσα και παραπάνω, πρόκειται για περίπτωση παίκτη που θα ήθελε πολύ να δουλέψει μαζί του ο Μαρτίνς. Είναι συμπατριώτης του, μπορεί να τον βοηθήσει να προσαρμοστεί και να μπει στην ομάδα πιο εύκολα. Θα τον προτιμούσε από πολλούς άλλους εξτρέμ που έχουν έρθει στο προσκήνιο, συν του ότι έχει τέτοια ποιότητα και ταχύτητα, στοιχεία που αρέσουν στον προπονητή του Ολυμπιακού.

ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΣΤΙΓΜΑ

Από τον Πειραιά, δεν δίνουν στίγμα για τον Ζότα. Ούτε επιβεβαιώνουν, αλλά ούτε και διαψεύδουν τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας. Βέβαια, σπανίως μέχρι τώρα έχουν λειτουργήσει έτσι, με τρανή εξαίρεση το θέμα Μιραλάς που… κόπηκε με το «καλημέρα».

Πάντως, για να ξέρουμε κάποια δεδομένα. Θα είναι πραγματικά πολύ δυνατή κίνηση, αν ο Ολυμπιακός καταφέρει να φέρει στην Ελλάδα ένα τέτοιο ταλέντο, ένα παιδί με πολλές υποσχέσεις για το μέλλον. Μπορεί να αναφέρθηκαν σε προχωρημένες επαφές, αλλά δεν είναι καθόλου εύκολο να κλείσει μια τέτοια συμφωνία. Άλλωστε και η Μπενφίκα, είναι σε φάση αναδιοργάνωσης και νέου πλάνου για τη νέα σεζόν, μετά την πανδημία και συμφωνίες που θα τροποποιηθούν.

Το μέλλον θα δείξει αν τελικά οι Πορτογάλοι είχαν δίκιο. Η παράδοση πάντως, έχει δείξει πως όταν προκύπτει θέμα από την πατρίδα του Μαρτίνς, έχει βάση…

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ