ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Ουσία, γόητρο και πιο κοντά στον τίτλο

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός με νίκη επί του Παναθηναϊκού αγκαλιάζει το 45ο του πρωτάθλημα, σε ένα ματς όπου ο Μαρτίνς έχει δίλημμα για το ποιος θα καλύψει το κενό του Βαλμπουενά. Γράφει ο Διονύσης Βερβελές.

Την ευκαιρία να αποσπαστεί 19 βαθμούς από ΠΑΟΚ και ΑΕΚ έχει ο Ολυμπιακός που υποδέχεται στις 21:30 στο κεκλεισμένων των θυρών "Γεώργιος Καραϊσκάκης", την ομάδα του Παναθηναϊκού. Οι "ερυθρόλευκοι" θέλουν το τρίποντο και για την ουσία και για το γόητρο, ενώ είναι δεδομένο πως θα τους βοηθήσει και ψυχολογικά ενόψει της ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ την Τετάρτη (24/6) για το Κύπελλο Ελλάδας.

Ο Πέδρο Μαρτίνς καλείται να αντιμετωπίσει το πρόβλημα του Ματιέ Βαλμπουενά. Ο Γάλλος δεν μπόρεσε να είναι στο ντέρμπι των αιωνίων και ρίχνει όλο το βάρος για να προλάβει τον ΠΑΟΚ. Ο προπονητής του πάντως, καλείται να βρει την ιδανική λύση και το μόνο σίγουρο είναι πως δεν δείχνει τόσο κατασταλαγμένος. Τουλάχιστον όσον αφορά στις δοκιμές που έκανε στις προπονήσεις.

ΝΑ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ...

Όλα δείχνουν πως η θέση του Βαλμπουενά, παίζεται μεταξύ του Φορτούνη και του Λοβέρα. Ο τίτλος στο ζήτημα; Να η ευκαιρία. Γιατί και για τους δύο, όπως έχουν διαμορφωθεί τα δεδομένα, θα είναι μια μεγάλη ευκαιρία. Να πάρουν τη φανέλα του βασικού στο ντέρμπι. Για τον Φορτούνη δεν είναι κάτι άγνωστο, κάθε άλλο.

Μετά την επιστροφή του, όμως, τα όσα ακολούθησαν, ψάχνει το μεγάλο ματς που θα τον βγάλει μπροστά. Που θα δείξει πως υπήρξε ο ηγέτης της ομάδας μέσα στο γήπεδο στο παρελθόν και πως μπορεί να ξαναγίνει.

Όσον αφορά στον Λοβέρα, περιμένει και αυτός. Θέλει ένα μεγάλο ματς, να δείξει ότι μπορεί να βοηθήσει. Πήρε αρκετές ευκαιρίες, αλλά δεν είχε τη σούπερ εικόνα.

ΕΚΤΙΜΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΔΩΝΗ

Ο Μαρτίνς έχει σε μεγάλη εκτίμηση τη δουλειά του Δώνη στον Παναθηναϊκό. Το λέει συνεχώς, πως κανένα ματς με τους "πράσινους" δεν είναι εύκολο. Έχει φανεί και στις κόντρες του με τον Έλληνα τεχνικό, που θα είναι και η τελευταία στο Καραϊσκάκη. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού βλέπει πως ο Παναθηναϊκός πάλεψε το ματς με την ΑΕΚ και θα μπορούσε να το είχε πάρει κιόλας, στην πρεμιέρα των πλέι οφ. Όπως είδε και το Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ που πάλι οι "πράσινοι" δεν έχασαν. Περιμένει και σήμερα έτσι, μια εικόνα... μάχης και γι'αυτό καλείται να ετοιμάσει την ομάδα του καλά.

ΝΑ ΜΠΕΙ ΔΥΝΑΤΑ

Είναι ξεκάθαρο πως αυτό που επιθυμεί ο Μαρτίνς, είναι η ομάδα του να μπει καλά. Όχι όπως με τον Άρη δηλαδή, που έδωσε δικαιώματα στο πρώτο εικοσάλεπτο. Δεν του άρεσε εκείνη η εικόνα, γι’ αυτό και τώρα θέλει να δει κάτι άλλο. Μεγάλη συγκέντρωση, για να μπορέσει και μέσω των αλλαγών να κάνει μια καλή διαχείριση δυνάμεων ενόψει της ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ. Οι Θεσσαλονικείς που έπαιξαν χθες άλλωστε, θα έχουν μία ημέρα ξεκούρασης παραπάνω.

Η ΠΙΕΣΗ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ

Στον Ολυμπιακό γνωρίζουν πως ο Παναθηναϊκός θα είναι με αρκετές αλλαγές. Με λύσεις ανάγκης στα μπακ, αλλά και στους στόπερ. Η λογική λέει πως θα θελήσει να πιέσει ψηλά, στην άμυνά του, να του βγάλει προβλήματα. Γι’ αυτό και οι αρχικές δοκιμές είχαν και τον Ραντζέλοβιτς μέσα στην εντεκάδα, είναι παίκτης που μπορεί να "φορτώσει" βάρος τον αντίπαλο μπακ. Και όπως και να το κάνουμε, διαφορετικά θα είναι να έπαιζε ο έμπειρος Ινσούα από τον Χατζηθεοδωρίδη που δεν έχει και τις παραστάσεις. Βέβαια, όλα στο γήπεδο θα φανούν, άλλο κομμάτι η θεωρία και μια τακτική προσέγγιση.

ΟΙ ΔΕΚΑ ΣΙΓΟΥΡΟΙ

Ουσιαστικά ο Μαρτίνς προβληματίζεται μόνο για τον αντί-Βαλμπουενά. Εκεί που Φορτούνης και Λοβέρα είναι τα φαβορί, με τον Ραντζέλοβιτς να... μένει πιο πίσω. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Σα. Αριστερά ο Τσιμίκας, δεξιά ο Ελαμπντελαουί, στόπερ ο Σεμέδο με τον Μπα. Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης και Καμαρά θα είναι η τριάδα στα χαφ ξανά, ο Μασούρας και ο Ελ Αραμπί μέσα...

Μένει να αποφασίσει και για το κενό του Γάλλου και κάπως έτσι θα μπει στο κεκλεισμένων των θυρών Καραϊσκάκη για να φέρει τον Ολυμπιακό στους 75 βαθμούς, όταν ΠΑΟΚ και ΑΕΚ έχουν μείνει από χθες στους 56...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ολυμπιακός: Διπλή "κατασκοπεία" είχε το μενού
Ολυμπιακός: Επιστρέφει ο Σεμέδο, εκτός ο Βαλμπουενά με Παναθηναϊκό
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ