ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Όταν "πατάει" τις φιναλίστ

Ολυμπιακός: Όταν "πατάει" τις φιναλίστ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ολυμπιακός "πάτησε" Λεβερκούζεν και Ατλέτικο, όταν αυτές μερικούς μήνες πριν είχαν φτάσει μια ανάσα από την κατάκτηση του Champions League. Αύριο (18/9) θέλει να προσθέσει στα θύματά του και την Τότεναμ.

Η εκπληκτική πορεία της Τότεναμ στο περσινό Champions League δεν σφραγίστηκε με την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου, όμως ο θαυμασμός για την προσπάθεια της ομάδας του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο είναι δεδομένος. Οι "σπερς" πέρασαν ως δεύτεροι από όμιλο με Μπαρτσελόνα, Ίντερ και Αϊντχόφεν, απέκλεισαν Ντόρτμουντ, Μάντσεστερ Σίτι και Άγιαξ στα νοκ άουτ και έφτασαν στον τελικό της Πόλης, όπου ηττήθηκαν 2-0 από τη Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ.

Αυτή η Τότεναμ, ενισχυμένη το καλοκαίρι με μεταγραφές, επιστρέφει στην διοργάνωση με στόχο μια ανάλογη πορεία. Οι Λονδρέζοι έχουν το υλικό και τη φιλοδοξία για να πρωταγωνιστήσουν και αυτή τη σεζόν, ξεκινώντας την προσπάθειά τους από το "Γ. Καραϊσκάκης" κόντρα στον Ολυμπιακό (18/9, 19:55). Οι ερυθρόλευκοι μπαίνουν στη μάχη της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης με τα δικά τους όνειρα, τις δικές τους ελπίδες διάκρισης, την δίψα για να αφήσουν το στίγμα τους και να μην αποτελέσουν σάκο του μποξ.

Το παρελθόν έχει διδάξει ότι στο ξεκίνημα της σεζόν, όταν ακόμα οι ομάδες δεν έχουν φτάσει στο πικ της απόδοσής τους και ψάχνουν τα πατήματά τους, η ψαλίδα δεν είναι τόσο μεγάλη. Τι σημαίνει αυτό; Πως ο Ολυμπιακός έχει τα φόντα να σταθεί όρθιος και να πάρει ένα καλό αποτέλεσμα απέναντι στους Άγγλους. Η ιστορία του άλλωστε σε πρεμιέρες με περσινές φιναλίστ του Champions League είναι εξαιρετική. Μετράει το απόλυτο και θέλει να... τριτώσει το καλό!

ΠΡΩΤΟ ΘΥΜΑ Η ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ

Πριν ακριβώς 17 χρόνια και συγκεκριμένα στις 18/9/2002, ο Ολυμπιακός φιλοξένησε την φιναλίστ της προηγούμενης σεζόν, Μπάγερ Λεβερκούζεν, στη Ριζούπολη. Οι Πειραιώτες είχαν μετακομίσει από το ΟΑΚΑ, το οποίο έμπαινε σε φάση λίφτινγκ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και ο πρώτος τους ευρωπαϊκός αγώνας θα ήταν απέναντι στους Γερμανούς. Όσα επακολούθησαν, ήταν αδιανόητα...

Το τελικό 6-2 φαντάζει φυσιολογικό με βάση την εικόνα των δυο ομάδων στο χορτάρι. Τι και αν οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με το "δώρο" του Ελευθερόπουλου στο 22'. Ο ίδιος κράτησε την ομάδα του όρθια λίγα λεπτά μετά σε τετ α τετ με τον Μπαστούρκ, για να έρθει η ισοφάριση με την... πλάτη του Κλάινε στο 27'. Όλα πλέον άρχισαν να παίρνουν σιγά σιγά τον δρόμο τους.

Στο 38', ο Γιαννακόπουλος έκανε το 2-1 και ο Τζόρτζεβιτς στο 44' με προβολή έφερε την διαφορά στα δυο γκολ. Όποιος περίμενε ότι οι γηπεδούχοι θα κατέβαζαν "στροφές", αυτό δεν συνέβη ποτέ. Ο Τζόλε με πέναλτι έκανε το 4-1 στο 64' και στο 73' με σόλο και πλασέ με το... δεξί, έδωσε για τα καλά διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του Ολυμπιακού.

Ο Σνάιντερ με πέναλτι στο 78' μείωσε σε 5-2, για να ακολουθήσει εκτέλεση φάουλ του Ζέτερμπεργκ στο 87', ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 6-2. Η Λεβερκούζεν δέχτηκε ένα αδιανόητο χαστούκι, το οποίο βέβαια την ξύπνησε στην συνέχεια, ενώ οι Πειραιώτες έμειναν σε αυτό το σκορ και δεν πέτυχαν άλλα νίκη ως το φινάλε του ομίλου. Εκείνη η βραδιά όμως, δεν ξεχνιέται από κανέναν.

ΔΕΥΤΕΡΟ ΘΥΜΑ Η ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΙΜΕΟΝΕ

Έπρεπε να περάσουν 12 χρόνια για να ανταμώσει ο Ολυμπιακός με περσινή φιναλίστ του θεσμού και ήταν η Ατλέτικο του Ντιέγκο Σιμεόνε στο Φάληρο. Μάλιστα, προερχόταν από μεγάλη νίκη μέσα στο Σαντιάγο Μπερναμπέου για το πρωτάθλημα κόντρα στη Ρεάλ και η ψυχολογία των ροχιμπλάνκος ήταν στα ύψη. Ε και;

Η Ατλέτικο υπέκυψε σε ένα φλεγόμενο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" απέναντι σε έναν ορκισμένο Ολυμπιακό. Οι "ερυθρόλευκοι" πέτυχαν τον απόλυτο αιφνιδιασμό και προηγήθηκαν με 2-0, χάρη στα τέρματα των Μαζουακού (13') και Αφελάι (31'). Οι "ροχιμπλάνκος" μείωσαν με τον Μάντζουκιτς στο 38' και είδαν τον Ρομπέρτο... φαντάρο στην επανάληψη. Ο Μήτρογλου σκόραρε το 3-1 στο 73' και το σκορ έκλεισε ο Γκριεζμάν στο 86'.

Τίποτε δεν άλλαξε όμως μέχρι το τέλος του αγώνα και το τελευταίο σφύριγμα του αγώνα βρήκε τον Ολυμπιακό νικητή μέσα σε αποθέωση από τους 33.000 οπαδούς του στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", που έπαιζαν άμυνα και επίθεση μαζί με τους ποδοσφαιριστές του Μίτσελ από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Μαγική πρεμιέρα για τους Πειραιώτες...

Champions Fantasy League τουρνουά στο Stoiximan.gr με εγγυημένο χρηματικό έπαθλο 100.000€! *(*Ισχυουν Όροι & Προϋποθέσεις. Αφορά το συνολικό ποσό επάθλων του τουρνουά.)

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ