ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ολυμπιακός: Όταν ο Φακούντο Φερέιρα "σκότωνε" τη Ντινάμο Κιέβου

Donetsk's Facundo Ferreyra celebrates beside Schalke's Junior Caicara, left, after scoring his side's second goal during the Europa League round of 32 second leg soccer match between FC Schalke 04 and Shakhtar Donetsk in Gelsenkirchen, Germany, Thursday, Feb. 25, 2016. (AP Photo/Martin Meissner)
Φερέιρα AP PHOTO/MARTIN MEISSNER

Ο μεταγραφικός στόχος του Ολυμπιακού, Φακούντο Φερέιρα, έχει "πληγώσει" πέντε φορές την προσεχή αντίπαλο των "ερυθρόλευκων" στο Europa League, Ντινάμο Κιέβου, όταν έπαιζε στη Σαχτάρ Ντόνετσκ.

Ο εκ των βασικών στόχων του Ολυμπιακού για τη γραμμή κρούσης, Φακούντο Φερέιρα, γνωρίζει πολύ καλά το ποδόσφαιρο στην Ουκρανία και ασφαλώς τη Ντινάμο Κιέβου, με την οποία κληρώθηκαν να τεθούν αντιμέτωποι οι "ερυθρόλευκοι" στους "32" του Europa League.

Ο Αργεντινός επιθετικός, άλλωστε, ανήκε από το 2013 μέχρι το 2018 στη Σαχτάρ Ντόνετσκ, με έναν ενδιάμεσο δανεισμό στη Νιούκαστλ (2014-2015). Ο 27χρονος, που ανήκει πλέον στη Μπενφίκα και είναι στη λίστα του Ολυμπιακού, έχει "σκοτώσει" τις προηγούμενες σεζόν τη Ντινάμο, την οποία οι Πειραιώτες θα "παλέψουν" να αποκλείσουν για να βρεθούν στις 16 καλύτερες ομάδες του Europa.

Την αρχή έκανε στις 12/12/2016, όταν σημείωνε το 2-3 στο τελικό 3-4, στο χιονισμένο Κιέβο, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής του ουκρανικού πρωταθλήματος. Δείτε το γκολ του στο 1.35:

Στις 21 Απριλίου 2017, σε αγώνα για την 26η αγωνιστική του ουκρανικού πρωταθλήματος, ο Φερέιρα σημειώνει το μοναδικό γκολ της Σαχτάρ στο Ολιμπίνσκι και χαρίζει τη νίκη (0-1) στην ομάδα του.

Στις 15 Ιουλίου 2017 διεξήχθη ο τελικός του ουκρανικού Σούπερ Καπ στο Τσερνομόρετς. Η Σαχτάρ κατακτά το τρόπαιο, καθώς επικράτησε με 2-0. Και τα δύο γκολ σημειώθηκαν από τον Φακούντο Φερέιρα. Οι οπαδοί της Ντινάμο έγιναν έξαλλοι μετά το δεύτερο τέρμα του Νοτιοαμερικανού, ρίχνοντας στον αγωνιστικό χώρο αντικείμενα και κροτίδες.

Τελευταία φορά που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της Ντινάμο ήταν στις 9 Μαΐου 2018. Στον τελικό του Κυπέλλου Ουκρανίας, ο 27χρονος Αργεντινός άνοιξε το σκορ στο 47', στη Ντνίπρο Αρένα. Τελικά η ομάδα του κατέκτησε τη νίκη, καθώς λίγο αργότερα σημείωνε και δεύτερο τέρμα με τον Ρακίτσκι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ολυμπιακός: Έτσι κλείνει ο Φακούντο
Ολυμπιακός: Το προφίλ της Ντινάμο Κιέβου
Κλήρωση Europa League: Ολυμπιακός - Ντινάμο Κιέβου στους "32"
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ