ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Όλη η αλήθεια για τον Χριστοδουλόπουλο

Ολυμπιακός: Όλη η αλήθεια για τον Χριστοδουλόπουλο

Έχουν περάσει 240 ημέρες μετά τον τραυματισμό του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου. Γιατί δεν έχει επιστρέψει ακόμη στη δράση; Οι δύο εξτρά "ατυχίες" και η δύσκολη διαδρομή.

Στις 17 Φεβρουαρίου 2019, ο Ολυμπιακός υποδέχεται στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" την ΑΕΚ. Η εικόνα στο πρώτο ημίχρονο, αποκαρδιωτική. Οι "ερυθρόλευκοι" χάνουν 0-1, η αντίδραση από τον πάγκο άμεση και ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος η μία αλλαγή. Κάνει τάκλιν στο αράουτ και ξεσηκώνει το γήπεδο. Το μήνυμα της αντεπίθεσης για πολλούς.

Είκοσι λεπτά μετά, στο 65 ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Χριστοδουλόπουλος δεν πατάει καλά, "μπλοκάρει" το γόνατό του και σωριάζεται στον χλοοτάπητα. Παγώνουν όλοι… Ο ίδιος, δείχνει να καταλαβαίνει πως έχει πάθει μεγάλη ζημιά. Απαρηγόρητος, ο γιατρός Χρήστος Θέος κάνει νόημα στον Μαρτίνς για νέα αλλαγή και εκεί αρχίζει η περιπέτεια του Έλληνα εξτρέμ.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, είχε βραβευθεί ως κορυφαίος Έλληνας ποδοσφαιριστής από τον ΠΣΑΠ, για τη σεζόν 2017-18, όταν και κατέκτησε το πρωτάθλημα με τη φανέλα της ΑΕΚ. Η μη ανανέωση συμβολαίου του εκεί, η επιμονή του να πάει στον Ολυμπιακό και μια συνέχεια στα δικαστήρια, με τον ποδοσφαιριστή ωστόσο να δικαιώνεται…

"ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ"

Την ώρα που στο Καραϊσκάκη πανηγυρίζεται η μεγάλη νίκη επί της ΑΕΚ, ο Χριστοδουλόπουλος πηγαίνει στο "Μετροπόλιταν" για την εξέταση. Τα νέα δεν είναι καλά. Ρήξη χιαστού. Οριστικά. Στο πλευρό του, ο φίλος του Νίκος Στυλιανέσης, ο γνωστός τρομπετίστας της Θύρας 7. Μαζί επιστρέφουν από το νοσοκομείο και ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος επιβεβαιώνει στον κόσμο πως θα οδηγηθεί στο χειρουργείο. Στο εστιατόριο του Καραϊσκάκη, τον περιμένει ο Βαγγέλης Μαρινάκης. "Είμαστε δίπλα σου…", είναι το μήνυμα του ηγέτη του Ολυμπιακού κι εκεί, αρχίζει μια άλλη διαδρομή για τον ποδοσφαιριστή.

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ

Ο γιατρός του Ολυμπιακού, Χρήστος Θέος, περιμένει να ξεπρηστεί κάπως το γόνατο του Λάζαρου και το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου, έρχεται η ώρα της επέμβασης στο αριστερό πόδι για την αποκατάσταση του χιαστού. Η επέμβαση είναι πετυχημένη, στο πλευρό του παίκτη ο Μαρτίνς και οι υπόλοιποι συμπαίκτες του που τον επισκέφθηκαν στο "Μετροπόλιταν". Ευχές όλων να επιστρέψει το συντομότερο και πάνω από όλα υγιής. Παίρνει εξιτήριο την Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου και εκεί αρχίζει ο δύσκολος δρόμος…

ΤΟ ΕΙΧΕ ΞΑΝΑΖΗΣΕΙ

Το να βάλεις έναν ποδοσφαιριστή με πατερίτσες, δεν είναι και το πιο… εύκολο πράγμα. Μόνο που ο Λάζαρος την… κρυάδα και το σοκ ενός σοβαρού τραυματισμού, τα είχε περάσει το 2011 με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Είχε τραυματιστεί σε φιλικό με την Σίβασπορ, πάλι στο αριστερό του γόνατο. Τότε επέστρεψε δυνατός και με την καριέρα του γνωστή, με την παρουσία του στο Καμπιονάτο, να είναι ξεχωριστή.

Ψυχολογικά, έδειχνε πιο ώριμος να αντιμετωπίσει αυτή τη φορά τον τραυματισμό. Δεν κράτησε για πολλές ημέρες τις πατερίτσες και στην αποκατάστασή του, τον βοηθά η σωματοδομή του. Δεν είναι το βαρύ κορμί, κάθε άλλο, ήταν αποφασισμένος με το καλημέρα να δουλέψει…

Ολυμπιακός: Όλη η αλήθεια για τον Χριστοδουλόπουλο

ΤΟ ΠΟΔΙ 20 ΗΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ

Τρεις εβδομάδες μετά το χειρουργείο, ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος αρχίζει το πρόγραμμά του. Σε συνεννόηση πάντα με την ομάδα, πιάνει δουλειά στον Δημήτρη Σκορδή, έναν άνθρωπο που έχουν εμπιστευθεί πολλοί αθλητές από όλο τον κόσμο. Στη φωτογραφία που βλέπετε, είναι το πόδι του Λάζαρου στις 14 Μαρτίου. Μια εικόνα που δείχνει σοκαριστική, αλλά έτσι είναι κάθε γόνατο μετά από επέμβαση ρήξης χιαστών. Η πληγή άρχισε να κλείνει το επόμενο διάστημα και ο Λάζαρος δούλευε με πολλούς τρόπους. Ενδυνάμωση, πισίνα, πολλές ασκήσεις για να τον φέρουν στο επιθυμητό επίπεδο.

ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ Ο ΚΟΣΜΟΣ

Ο κόσμος του Ολυμπιακού τον εκτιμά και η Θύρα 7 Νέας Υόρκης ζητά από την ΠΑΕ Ολυμπιακός να βρεθεί ο Χριστοδουλόπουλος στον ετήσιο χορό της. Με ειδική άδεια του γιατρού, ο Λάζαρος με τη σύζυγό του Βάσω (πρώην μπασκετμπολίστρια), ταξιδεύουν για την Αμερική και εκεί γνωρίζει την αποθέωση. Ήταν το καλύτερο φάρμακο εκείνη τη στιγμή, γιατί του λείπει το γήπεδο, η δράση και ξέρει πως μπροστά του έχει ακόμη μεγάλο διάστημα για να επιστρέψει. Τότε άλλωστε είχε αρχίσει να δουλεύει σε άλλο στυλ προπόνησης.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΝΣ

Η μάχη με το χρόνο συνεχίζεται και τέλη Μαΐου η ομάδα ετοιμάζεται για την έναρξη της προετοιμασίας. Ο Χριστοδουλόπουλος πατάει στο Ρέντη και αρχίζει τρέξιμο. Σε χαλαρό ρυθμό, ανεβαίνει ημέρα με την ημέρα και έρχεται η ώρα για τη συνάντηση με τον Πέδρο Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος προπονητής, πρέπει να αποφασίσει για την προετοιμασία, γι’ αυτούς που θα μεταβούν σε αυτή. Το συζητά με το Λάζαρο και η απόφαση είναι να μείνει πίσω ο παίκτης, να είναι στην Ελλάδα και να δουλέψει. Δεν θα εξυπηρετούσε σε κάτι, να πάει στην προετοιμασία και να κάνει δικό του πρόγραμμα.

Περισσότερο με ταλαιπωρία θα έμοιαζε άλλωστε. Ο γιατρός και το τμήμα αποκατάστασης είχαν ειδικό πρόγραμμα και έτσι και συνέχισε ο Λάζαρος…

ΣΤΗΡΙΓΜΑ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Σε όλο αυτό το διάστημα, στο πλευρό του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου, η οικογένειά του. Στήριγμά του η σύζυγος Βάσω, τόσα χρόνια άλλωστε μαζί, από παιδιά, από τα Διαβατά στη Θεσσαλονίκη. Η Στέλλα περιμένει πως και πως να επιστρέψει ο μπαμπάς για να ξαναμπεί στο γήπεδο μαζί του, ενώ το νέο μέλος της οικογένειας, Ραφαέλο, περιμένει και αυτός να δει το Λάζαρο σε δράση. Πότε, όμως, θα έρθει αυτή η στιγμή; Και πάμε στα δεδομένα της υπόθεσης, γιατί πήγε πιο πίσω η επιστροφή του Λάζαρου.

ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ

Σήμερα, συμπληρώνεται 240 ημέρες από τον τραυματισμό του στο ματς με την ΑΕΚ. Πολλοί παίκτες έχουν επιστρέψει νωρίτερα. Εδώ, κρατάμε κάτι. Παθαίνει ρήξη χιαστών, για δεύτερη φορά στο ίδιο πόδι. Στο αριστερό του. Αυτό, δεν είναι το ίδιο με το να παθαίνει κάποιος τη ζημιά για πρώτη φορά. Σε πάει κάπως πιο πίσω, θέλει μια άλλη μεταχείριση. Φυσικά, όσο ώριμος για να το αντιμετωπίσεις και αν είσαι, είναι και ψυχολογικό. Είναι και θέμα πως «δένει» το μόσχευμα στον οργανισμό. Γιατί πολλοί παίκτες αρχίζουν το τρέξιμο, αλλά νιώθουν ακόμη ενόχληση. Λογικό είναι. Ξεκαθαρίζουμε πως στον Λάζαρο έχει γίνει μια εξαιρετική επέμβαση από τον Χρήστο Θέο και δεν υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα. Για να μην αιωρούνται και διάφορα, που έχουν να κάνουν με την ημερομηνία επιστροφής στη δράση…

ΤΙ ΤΟΝ ΕΦΕΡΕ ΠΙΣΩ

Ο Χριστοδουλόπουλος θα μπορούσε να έχει μπει με την υπόλοιπη ομάδα στις προπονήσεις και σε φουλ ρυθμό. Μπήκε σταδιακά σε κάποιες προπονήσεις. Μόνο που μια ημέρα μέσα στον Σεπτέμβρη, στάθηκε εκ νέου άτυχος. Όχι κάτι σοβαρό, αλλά… Όταν προέρχεσαι από έναν τέτοιο τραυματισμό, επειδή δουλεύεις διαφορετικά το σώμα σου, το πόδι που στηρίζεσαι, είναι πολύ πιθανό να εμφανίσεις μυϊκό πρόβλημα. Κι εδώ, είναι που την… πάτησε ο εξτρέμ του Ολυμπιακού.

Σε μια προσπάθειά του για σουτ, τον τράβηξε το δεξί του πόδι και η διάγνωση έλεγε για θλάση… Αυτό, αυτόματα τον πήγαινε πιο πίσω. Θα έπρεπε να γυρίσει σε πιο συντηρητικό πρόγραμμα εκεί που ανέβαζε ρυθμό για να επιστρέψει με την ομάδα και βρέθηκε πάλι σε άλλη διαδικασία.

ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ "ΧΤΥΠΗΜΑ"

Εκεί που όλα δείχνουν να πηγαίνουν και πάλι καλά, αρχές Οκτώβρη ο Χριστοδουλόπουλος δοκιμάζει και πάλι να μπει. Το δεξί πόδι, εκεί που είχε πάθει τη θλάση, τον ξανατραβάει. Όχι κάτι το πολύ σοβαρό, αλλά μια μικρή υποτροπή! Δείχνει απαρηγόρητος στο Ρέντη, είναι λογικό. Όταν θες τόσο πολύ να επιστρέψεις και βλέπεις να σου προκύπτει και νέο πρόβλημα, "τρελαίνεσαι". Το ιατρικό τιμ, οι υπεύθυνοι αποκατάστασης, βγάζουν νέο πρόγραμμα και το οποίο εφαρμόζει εδώ και ημέρες. Δεν θα βιαστούν. Θα μπει όταν είναι 100% έτοιμος. Αυτή τη φορά, ο Λάζαρος πρέπει να μπει και να μη χάσει άλλο χρόνο… Να μην μπει και σε άλλη περιπέτεια. Έχει ήδη δοκιμαστεί πολύ.

ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΝΟΕΜΒΡΗ Ο ΝΕΟΣ ΣΤΟΧΟΣ

Ρεαλιστικά, ο στόχος πλέον είναι να μπει και να μπορεί να παίξει, μέσα στο Νοέμβριο. Θα κλείσει ουσιαστικά εννέα μήνες από την ημέρα που τραυματίστηκε, από τότε που έκανε την επέμβαση. Στο εξωτερικό, πολλοί λένε πως αυτό είναι το διάστημα που χρειάζεσαι για να επιστρέψεις και να είσαι απολύτως καλά. Βέβαια, βλέπουμε και παίκτες να γυρίζουν νωρίτερα, αλλά όπως τονίσαμε, περίπτωση με περίπτωση διαφέρει. Κι εδώ, ήταν δεύτερο χειρουργείο στο ίδιο πόδι. Το θέμα είναι πλέον ο Χριστοδουλόπουλος να περάσει και τα τελευταία προβλήματα και να μπει να βοηθήσει την ομάδα.

Πέρσι, έδωσε γκολ, καλές στιγμές, τον περιμένει και ο Μαρτίνς για να έχει μια ακόμη λύση για τα άκρα. Στη δε συνάντηση με τους ρεπόρτερ του Ολυμπιακού, ο Πορτογάλος τεχνικός είχε πει πως τον υπολογίζει και για πιο μπροστά! Σε ένα 4-4-2 ως δεύτερο επιθετικό ενδεχομένως, ακόμη και ως φορ σε κάποια ματς. Το βασικό, όμως, είναι να γυρίσει ο Λάζαρος και να μπει, να είναι απόλυτα έτοιμος.

ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΚΙΝΗΤΡΑ

Είναι λογικό να «καίγεται» να επιστρέψει και να μπει. Θέλει να δείξει. Θέλει να επιβεβαιώσει αυτούς που τον πίστεψαν και μεσολάβησαν για να έρθει στον Ολυμπιακό. Την ομάδα που υποστήριζε από πιτσιρικάς άλλωστε. Θέλει να κατακτήσει το πρωτάθλημα με αυτή, να ζήσει ωραίες στιγμές. Με κίνητρο βέβαια, να αποτελεί και το συμβόλαιο. Όταν ήρθε, υπέγραψε διετές συμβόλαιο και με τους Πειραιώτες να έχουν δικαίωμα επέκτασής του για το τρίτο έτος. Ο Λάζαρος γνωρίζει πως έχει χάσει έδαφος αυτή τη στιγμή, όταν πλησιάζει πλέον προς τον ένατο μήνα από τότε που τραυματίστηκε. Η ομάδα τον περιμένει, τον στηρίζει, το ίδιο περιμένει και από τον προπονητή. Όλα πλέον, θα φανούν στο γήπεδο. Όπως και για κάθε ποδοσφαιριστή.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ