ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Οι τρεις άξονες στο πλάνο πρόκρισης του Μαρτίνς

Ολυμπιακός: Οι τρεις άξονες στο πλάνο πρόκρισης του Μαρτίνς

Κούραση, απουσίες και Ομάρ διαμορφώνουν το πλάνο ενδεκάδας του Μαρτίνς στη ρεβάνς του Κιέβου. Ο Πορτογάλος ποντάρει στην "πείνα" των παικτών του για πρόκριση και ετοιμάζει ένα παιχνίδι πρωτοβουλίας σε πλαίσιο ελεγχόμενου ρίσκου και έντασης στο "NSK Olympiyskyi".

Η νίκη στο ντέρμπι με την ΑΕΚ είχε πολλαπλά οφέλη για τον Ολυμπιακό: έδιωξε την πίεση που είχε δημιουργηθεί μετά τα αποτελέσματα σε Τούμπα (ΠΑΟΚ) και "Γ. Καραϊσκάκης" με την Ντινάμο Κιέβου, ήταν η πρώτη σε φετινό ντέρμπι, "κλείδωσε" ουσιαστικά την 2η θέση που οδηγεί στα προκριματικά του επόμενου Champions League, ενώ με τον τρόπο που ήρθε αυτό το 4-1 έδωσε ώθηση και ψυχολογία στους ερυθρόλευκους για τη ρεβάνς με τους Ουκρανούς στο Europa League. Με την πίστη πλέον να είναι ισχυρός σύμμαχος στην προσπάθεια πρόκρισης το βράδυ της Πέμπτης (21/02) στο "NSK Οlimpiyskyi".

Εκεί, ο Πέδρο Μαρτίνς με τους συνεργάτες καλούνται να σκαρφιστούν το πλάνο απόδρασης που θα έχει το εισιτήριο της φάσης των 16 του θεσμού στις αποσκευές του Ολυμπιακού. Και το οποίο βασίζεται σε τρεις άξονες. Με τους ερυθρόλευκους να ψάχνουν μόνο τη νίκη απέναντι στην Ντινάμο Κιέβου, ή κάποιο εξεζητημένο σενάριο ισοπαλίας (με σκορ από 3-3 και πάνω), μετά το 2-2 του Φαλήρου.

ΚΟΥΡΑΣΗ, ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΟΜΑΡ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΗΝ 11ΑΔΑ

Το ματς αυτό είναι το 12ο που δίνει ο Ολυμπιακός από τις 8 Γενάρη ή αν προτιμάτε το 10ο τις τελευταίες 30 μέρες! Είναι φυσικό επόμενο στα εμπόδια που έχει να αντιμετωπίσει η ομάδα του Μαρτίνς στο Κίεβο, να προστίθεται και αυτό της κούρασης, έστω και αν το κίνητρο είναι αρκετά ισχυρό για να ξεπεραστεί και αυτή η παράμετρος.

Στο μυαλό του Πορτογάλου τεχνικού, συνυπολογίζοντας όλα τα δεδομένα, είναι η κατάρτιση της καλύτερης δυνατής ενδεκάδας, της καταλληλότερης να υπερκεράσει τις δυνατότητες της Ντινάμο. Στην εξίσωση φυσικά παίζουν σημαντικό ρόλο οι απουσίες των Καμαρά (τιμωρημένος) και Βούκοβιτς (τράβηγμα), που φέρνουν σε πρώτο πλάνο τους Μπουχαλάκη και Μεριά αντίστοιχα.

Ο Κρητικός χαφ θα είναι δίδυμο με τον αναντικατάστατο Γκιλιέρμε στον άξονα της μεσαίας γραμμής, ενώ ο Τυνήσιος στόπερ θα περάσει στο πλευρό του Σισέ στο κέντρο της άμυνας. Η επιλογή του Σα κάτω από τα δοκάρια μοιάζει επίσης δεδομένη, ενώ στο δεξί άκρο της άμυνας όλα θα κριθούν μετά την προπόνηση της Τετάρτης (20/02).

Αν ο Μαρτίνς κρίνει πως ο Ελαμπντελαουΐ είναι στην επιθυμητή κατάσταση, τότε θα ρίξει στη μάχη τον Νορβηγό. Διαφορετικά θα ποντάρει στην εμπειρία του Τοροσίδη. Αριστερά ο Κούτρης φαντάζει ως φαβορί, με τον Τσιμίκα να έρχεται από δύο σερί 90λεπτα κόντρα σε Ντινάμο και ΑΕΚ στο Φάληρο.

Ο Φορτούνης αφού έπαιξε τα δύο προηγούμενα ματς με ενέσεις και "τουμπανιασμένο" πόδι, σιγά μην χάσει τη ρεβάνς του Κιέβου! Μέσα κι αυτός. Φτάνοντας στα άκρα της επίθεσης, η εικόνα είναι λίγο θολή και ίσως κρύβει εκπλήξεις.

Ο Ποντένσε παρά το γεγονός ότι έβγαζε μια εικόνα "σκασμένου" παίκτη εσχάτως, στο δεύτερο ημίχρονο με την ΑΕΚ έδειξε αναγεννημένος, με καύσιμα στο ντεπόζιτο. Ωστόσο σε ένα ματς που θα απαιτηθεί να "πέσουν κορμιά" για να έρθει πρόκριση, δεν παύει να εμπεριέχει ρίσκο η χρησιμοποίηση ενός παίκτη στην αρχική ενδεκάδα για τέταρτο σερί ματς σε διάστημα 11 ημερών!

Ο Ζιλ Ντίας από την υψηλή πτήση στο ματς με την Ντινάμο, προσγειώθηκε απότομα στο ντέρμπι με την ΑΕΚ (έγινε αλλαγή στο ημίχρονο), αλλά μάλλον του ταιριάζει το στυλ παιχνιδιού των Ουκρανών, όπως αποδείχθηκε και στην πρώτη αναμέτρηση του Φαλήρου.

Με τον Χριστοδουλόπουλο μεγάλο άτυχο της σεζόν, η λύση του Μασούρα είναι η μοναδική "καθαρόαιμη" για τα άκρα πέραν των δύο Πορτογάλων. Μια ενδεχόμενη παρουσία του στην ενδεκάδα θα κρινόταν από το αποτέλεσμα στο ζύγι ανάμεσα στον ενθουσιασμό και το ταλέντο, κόντρα στην απειρία του 25χρονου εξτρέμ από νοκ άουτ ευρωπαϊκά ματς.

Από εκεί και πέρα μπορούν να προκύψουν διάφορα σενάρια, που όλα όμως έχουν "τρύπες". Π.χ. με τον Γκερέρο στο πλάι και τον Χάσαν στην κορυφή, δεν υπάρχει επιθετικός να έρθει από τον πάγκο αν χρειαστεί (ο Σολδάνο είναι εκτός ευρωπαϊκής λίστας). Σε κάθε περίπτωση, η φόρμα του Αιγύπτιου (τέσσερα γκολ στα ισάριθμα τελευταία ματς που έχει ξεκινήσει βασικός - Πανιώνιος, Λαμία, Ντινάμο, ΑΕΚ) τον φέρνει σε αβαντάζ αντί του Ισπανού για τη θέση του βασικού φορ στο Κίεβο.

ΜΕ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟ ΡΙΣΚΟ ΚΑΙ... ΠΕΙΝΑ

Το σκορ του πρώτου αγώνα έφερε σε μειονεκτική θέση τον Ολυμπιακό, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι ερυθρόλευκοι θα μπουν στη ρεβάνς του "NSK Οlimpiyskyi" για να παίξουν φουλ επίθεση από το πρώτο λεπτό. Με λίγα λόγια δεν θα επιχειρήσουν ξανά ότι και στην Τούμπα, παίρνοντας ένα ρίσκο που γύρισε μπούμερανγκ στην ομάδα.

Προφανώς και οι ερυθρόλευκοι θα παραταχθούν επιθυμώντας να πάρουν τον έλεγχο του ρυθμού από την αρχή, θέλουν την κατοχή μπάλας, αλλά όχι και να προσφέρουν στους Ουκρανούς την ευκαιρία να οργανώνουν... εκδρομές αναψυχής σε κενούς χώρους.

Ο Μαρτίνς θέλει να δει την ομάδα του να έχει την πρωτοβουλία στον αγωνιστικό χώρο, αλλά μέσα σε ένα ελεγχόμενο πλαίσιο ρίσκου και έντασης, αφού ο Ολυμπιακός οφείλει να διαχειριστεί και τις δυνάμεις του στο 90λεπτο του Κιέβου.

Ακόμη και το ενδεχόμενο ισόπαλου αποτελέσματος φτάνοντας στο τελευταίο μισάωρο της αναμέτρησης, σημαίνει πως ο Ολυμπιακός θα ψάχνει ένα γκολ νίκης που θα φέρει την πρόκριση.

Εξάλλου ο Πορτογάλος τεχνικός και οι συνεργάτες του διαθέτουν έναν επιπλέον "όπλο", καθώς μετά το πρώτο ματς στο "Γ. Καραϊσκάκης" έχουν τώρα μια πολύ πιο ξεκάθαρη εικόνα για την Ντινάμο Κιέβου, σε σχέση με αυτή που είχαν σχηματίσει μέσα από κάποια φιλικά παιχνίδια των Ουκρανών πριν εμφανιστούν στο Φάληρο.

Με τον Πέδρο Μαρτίνς να ποντάρει πολλά και στην "πείνα" που δείχνουν οι ποδοσφαιριστές του για το εισιτήριο της πρόκρισης στους 16 του Europa League.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χριστοδουλόπουλος: "Ευχαριστώ την οικογένεια του Ολυμπιακού για το... τσουνάμι αγάπης"
Ντινάμο - Ολυμπιακός: Εισιτήρια από 1,6 μέχρι 16 ευρώ
Ολυμπιακός: Ο διαιτητής του Παναθηναϊκός - Γκαμπάλα στο ματς με την Ντινάμο
Ολυμπιακός: Το προσωπικό "στοίχημα" του Μαρτίνς στο Κίεβο
Γκιλιέρμε στο Sport24.gr: "Τώρα πάμε για την πρόκριση!"
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ